Altijd volle zaal bij bijeenkomsten, maar nu even niet
Altijd volle zaal bij bijeenkomsten, maar nu even niet

SDG Award 2021 toegekend door SISABplus.

Nieuws

Door Ad van Dongen

STICHTSE VECHT > SISABplus, dat staat voor Stichting Internationale Samenwerking Breukelen, Loenen en Maarssen, heeft in 2021 vanwege de Coronabeperkingen helaas geen bijeenkomsten kunnen organiseren. Wel is er dit jaar de oproep gedaan om zich in te schrijven voor de SDG Award.

 Om hiervoor in aanmerking te komen, moet een stichting zich actief inzetten op het terrein van internationale samenwerking door projecten voor te dragen die voldoen aan een of meer van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen. Een aantal stichtingen hebben zich hiervoor ingeschreven. Twee stichtingen ontvingen oorkondes met geldbedragen voor de ingediende projecten. Het project dat het beste gehonoreerd werd met €1.700 is van de diaconie van de PKN Nigtevecht. Zij hebben al ruim 20 jaar geleden het project Helpt u Hopen opgezet om weeskinderen in Oeganda financieel te ondersteunen zodat zij naar school kunnen gaan en ze een kans kunnen geven om te leren lezen en schrijven. Daarnaast werden er activiteiten georganiseerd voor o.a. het plaatsen van een watertank, bouwen van veilige milieuvriendelijke “oventjes” en de aanschaf van potten en pannen om te koken met bekers en borden voor de kinderen. Met het geld van deze prijs worden voor ca 85 weeskinderen scharrel kalkoenen en eenden gekocht om deze te houden voor eieren en vlees en dit te verkopen op de lokale markt. Het geld is ook voor het materiaal voor de hokken, die de kinderen ook zelf moeten maken. Op deze manier worden de kinderen in hun eigen omgeving economische zelfstandigheid en zelfredzaamheid geleerd. Het is belangrijk dat de kinderen in hun eigen cultuur binnen Oeganda kunnen overleven. Zij zijn de toekomstige generatie!

De tweede prijs met een geldbedrag van €1.000 was bestemd voor de Stichting Tiga Batang Air voor het uitvoeren van groot onderhoud aan twee studentenhuizen in Wailela op het Indonesisch eiland AMBON. Deze huizen, die op loopafstand van de Pattimura Universiteit liggen, zijn in het verleden door deze stichting gebouwd. Nu moeten alle matrassen en deel van het meubilair hoognodig vervangen worden en sommige bedden moeten opgeknapt worden en beide huizen moeten zowel van binnen als van buiten geschilderd worden. De huizen zijn bestemd voor kansarme jongeren uit de bergdorpen om door scholing en educatie de kinderen een volwaardige plek in de maatschappij te laten verwerven en een goede positie om hun bosrijke leefomgeving te beschermen.

Stichting TBA is in 2004 door Molukkers in Nederland opgericht met als doelstelling ‘herstel, behoud en ontwikkeling van het Molukse land en volk’. Hier was dringend behoefte aan na de enorme verwoestingen, die de religieuze onlusten tussen 1999 en 2003 op de Molukken hadden aangericht.

Met beide projecten wordt voldaan aan meerdere SDG doelen waaronder; geen armoede, goede gezondheid en welzijn, goed onderwijs, een goede baan en economische groei en verminderen van ongelijkheden. SISABplus hoopt het ondersteunen van projecten ook in 2022 voort te zetten en bijeenkomsten te organiseren op het terrein van ontwikkeling- en internationale samenwerking.

Afbeelding
Lions bridgetoernooi Bridge aan de Dijk voor vakantie-eiland Robinson Crusoe Lezersnieuws
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 4 december Lezersnieuws
Afbeelding
Koor Credo stopt en geef afscheidsconcert in Pauluskerk in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Winst voor biljarters BVL Sport
Afbeelding
Oliebollenactie De Ark gaat de oliebollen weer zelf bakken Lezersnieuws
Afbeelding
Boekpresentatie ‘Soldaten in de Vechtstreek’ bij Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Happy Ouwers en exposities in het nieuwe Kampje in Loenen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 26 verenigingen uit Stichtse Vecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 14 verenigingen uit De Ronde Venen droegen bij aan dit succes. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws