Protest voetbalclubs tegen
Protest voetbalclubs tegen

PvdA wil meer geld voor de voetbalvelden De clubs in Stichtse Vecht staan er niet alleen voor

Nieuws

STICHTSE VECHT > De PvdA wil na de verkiezingen zo snel mogelijk een definitieve oplossing voor het hoofdpijndossier Onderhoud Voetbalvelden.

Dat schrijft de fractie in een brief aan de negen verenigingen, die al tijden actie voeren voor betere afspraken over de financiering van nieuwe velden. En uiteindelijk met succes, want het agendapunt werd geschrapt. ‘Dat maakt het vanaf nu mogelijk integraal de harmonisatie en de verdeelsleutel tussen gemeente en sportverenigingen voor wat betreft onderhoud en vervanging van velden te regelen,’ aldus PvdA-lijsttrekker Lukas Burgering, die wijst op het verkiezingsprogramma Het Kan beter. ‘Voetbal is als sport zeer in trek, maar krijgt de financiën voor het onderhoud van de voetbalvelden niet altijd rond. In dat geval moeten ze wat ons betreft bij de gemeente kunnen aankloppen. Voetbalclubs vormen een laagdrempelige sportvoorziening waarvoor we een extra stap willen zetten door als dat nodig is een groter deel van de onderhouds- en vervangingskosten van de voetbalvelden door de gemeente te laten dragen.’ Bij eventuele college-onderhandelingen wordt dit een essentieel punt voor de PvdA voor de komende jaren. ‘We willen een verantwoord standpunt kunnen innemen rondom de gemeentelijke bijdragen betreffende onderhoud en vervanging van voetbalvelden. Een standpunt dat recht doet aan de grote sociaal-maatschappelijke betekenis van voetbalverenigingen in onze kernen en ook oog heeft voor de mogelijkheden en onmogelijkheden van onze gemeentelijke financiën,’ zo stelt Sophia Jeddaoui woordvoerder sport PvdA SV. 

Na het schrappen van het agendapunt is er wel de toezegging van het college dat er ook een onafhankelijke bemiddelaar wordt gezocht in het slepende conflict. Dat er ook een bedrag is om de ergste problemen aan te pakken en dat geldt ook voor de nieuwe wedstrijdbaan van OSM Atletiek.

Afbeelding
Lions bridgetoernooi Bridge aan de Dijk voor vakantie-eiland Robinson Crusoe Lezersnieuws
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 4 december Lezersnieuws
Afbeelding
Koor Credo stopt en geef afscheidsconcert in Pauluskerk in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Winst voor biljarters BVL Sport
Afbeelding
Oliebollenactie De Ark gaat de oliebollen weer zelf bakken Lezersnieuws
Afbeelding
Boekpresentatie ‘Soldaten in de Vechtstreek’ bij Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Happy Ouwers en exposities in het nieuwe Kampje in Loenen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 26 verenigingen uit Stichtse Vecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 14 verenigingen uit De Ronde Venen droegen bij aan dit succes. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws