vlnr: Inge van Dijk, Maarten van Dijk, Cees Koomen, Henk Nijboer en Jeroen-Willem Klomps
vlnr: Inge van Dijk, Maarten van Dijk, Cees Koomen, Henk Nijboer en Jeroen-Willem Klomps

PvdA dankt Maarten van Dijk met een seminar

Nieuws

Dat een lastig onderwerp, zelfs een financieel, tussen de diverse politieke partijen van links tot rechts in een prettige sfeer besproken kan worden, bewees de PvdA wel afgelopen vrijdag tijdens het afscheidsseminar dat werd georganiseerd voor oud-wethouder Maarten van Dijk.

Op vrijdag 23 september kwamen zo’n 60 lokale politici van Stichtse Vecht, leden van de PvdA en tal van andere genodigden bijeen in de Pauluskerk in Breukelen om Maarten van Dijk te bedanken voor zijn grote inzet voor de inwoners van Stichtse Vecht in de lokale politiek. Vrijwel alle partijen waren vertegenwoordigd, evenals het College van B&W. Henk Nijboer (Tweede Kamer PvdA), Inge van Dijk (Tweede Kamer CDA), Jeroen Willem Klomps (oud-wethouder VVD) en Cees Koomen (Nyenrode Business University) spraken onder leiding van PvdA fractievoorzitter Lukas Burgering samen met Maarten over alle taken die afgelopen jaren vanuit het Rijk naar de gemeentes zijn overgeheveld.

“Het seminar is het afscheidscadeau van de PvdA aan Maarten na 20 jaar actieve politiek in Stichtse Vecht en Maarssen. Zijn succesvolle wethouderschap van afgelopen drie jaar was een kroon op zijn jarenlange inzet, waar we heel trots op zijn. Maarten is bijzonder deskundig op het gebied van gemeentefinanciën. Daarom wilden we als dank graag met hem napraten over de enorme veranderingen van de afgelopen jaren, waar veel taken van het rijk naar de gemeenten werden overgedragen, maar vaak met te weinig geld. Is dat nou een ramp of een zegen?”, opende Lukas Burgering de middag. Een simpel antwoord op deze vraag is er niet, zo bleek uit het levendige debat waaraan ook de aanwezigen in de zaal konden deelnemen. Over een paar zaken waren de aanwezigen het wel eens: taken dicht bij de burger organiseren is een goed uitgangspunt. Ook vonden de deelnemers aan het debat dat dit te snel en met te beperkte middelen en te snel is gedaan.

Maarten van Dijk kreeg het laatste woord en sloot af met: “Ik wens Stichtse Vecht een behouden vaart, waarbij voor mij drie kernwoorden centraal staan: perspectief, communicatie en uitvoeringskracht. Dank jullie wel!”

Afbeelding
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 4 december Lezersnieuws
Afbeelding
Koor Credo stopt en geef afscheidsconcert in Pauluskerk in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Winst voor biljarters BVL Sport
Afbeelding
Oliebollenactie De Ark gaat de oliebollen weer zelf bakken Lezersnieuws
Afbeelding
Boekpresentatie ‘Soldaten in de Vechtstreek’ bij Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Happy Ouwers en exposities in het nieuwe Kampje in Loenen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 26 verenigingen uit Stichtse Vecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 14 verenigingen uit De Ronde Venen droegen bij aan dit succes. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws
Afbeelding
Het Kompas krijgt knutselpapier van enorme omvang Nieuws