Afbeelding
Geen reproductie zonder voorafgaande toestemming

Werkconferentie van kerken in Stichtse Vecht in teken van Barmhartigheid en de menselijke maat

Nieuws

STICHTSE VECHT > Zaterdag 19 november vond in de Verrijzeniskerk in Maarssenbroek de 10e diaconale werkconferentie van kerken in Stichtse Vecht plaats. De organisatie van deze conferentie was dit keer een samenwerking vanuit de r.k. geloofsgemeenschappen H.Hart in Maarssen en de Verrijzenis in Maarssenbroek.

Het thema dit jaar was ‘Barmhartigheid en de menselijke maat’, geïnspireerd door de acht ‘werken van barmhartigheid’ waarvan er zes in de bijbel terug te vinden zijn: de zorg voor hongerigen, dorstigen, naakten, vreemdelingen, zieken en gevangenen. Zorg voor de doden werd in de Middeleeuwen toegevoegd, zorg voor onze aarde nog recent door paus Franciscus.

Elk van de inleiders had een relatie tot één van deze werken van barmhartigheid, zodat een gevarieerd en daardoor aantrekkelijk programma te beluisteren viel.

Of het nu wethouder Karin van Vliet van de gemeente Stichtse Vecht was die ontmoeting en samenwerking binnen het sociaal domein bepleitte in haar inleiding of vertegenwoordigers van de voedselbank Stichtse Vecht die 373 monden voedt, de Kledingbank Stichtse Vecht die voor een paar euro mensen ‘eigentijds’ kleedt, “De Thuisgevers” die opvang van vluchtelingen vergemakkelijkt, de extra aandacht voor (eenzame) zieken, het respect voor het begraven van doden of onze polderwachter die ons indringend toesprak over de zo noodzakelijke zorg voor de aarde. Al deze inleiders straalden grote betrokkenheid en bevlogenheid uit, zo kenmerkend voor barmhartig gedrag.

Na de acht inleidingen konden de aanwezigen in informele kleine groepen nader in gesprek gaan met de inleiders. Deze mogelijkheid van persoonlijk contact werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd en ervaren als een nuttige aanvulling op de acht inleidingen. Er werd dan ook druk gebruik van gemaakt. Al met al een heel geslaagde ochtend. Frank van der Weegen, dagvoorzitter, kon de dag dan ook afsluiten met een dankwoord aan ieder die aan de werkconferentie een bijdrage heeft geleverd. Breukelen meldde zich spontaan aan om volgend jaar het organisatiestokje van Maarssen/Maarssenbroek over te nemen. Onder het genot van een broodje en een drankje werd daarna nog druk verder gepraat. Tot ziens dus in Breukelen in 2023.

Afbeelding
Lezing in Vreeland over het rampjaar 1672 - 1673 vanuit een andere invalshoek Vrije tijd
Afbeelding
Stichtse Vecht investeert in buitensport “Deze investering is goed voor leefbaarheid in dorpen" Nieuws
Afbeelding
La Vuelta Holanda op alle fronten succesvol Nieuws
Afbeelding
Burgemeester Reinders leest voor op de Bijenschans Gemeente
Afbeelding
De liefde hangt in de lucht bij Kasteel de Haar Ondernemend
Afbeelding
Worstelaars Marcel en Tyrone Sterkenburg willen gouden plak bij Olympische Spelen Sport
Afbeelding
Mobiliteit van de toekomst in Merwede Nieuws
Afbeelding
ParkPodium Breukelen zoekt artiesten: wie durft? Nieuws
Afbeelding
Jaagpad terug langs de Vecht en het Zandpad tussen Maarssen en Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Openbare repetitie Shantykoor De Vechtse Parlevinkers in Paviljoen De Wilgenplas Vrije tijd
Afbeelding
Levendige tentoonstelling 100 jaar tuinbouw Vleuten Nieuws
Afbeelding
BuurtAED-actie in Zandpad/Machinekade groot succes Nieuws
Afbeelding
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Wagendijk Kockengen in slechte staat, informatieavond over de reconstructie Nieuws