Afbeelding
Owner

Wagendijk Kockengen in slechte staat, informatieavond over de reconstructie

Nieuws

KOCKENGEN > De gemeente Stichtse Vecht houdt op 8 februari een informatie avond over het project ‘Reconstructie Wagendijk te Kockengen’. 

De gemeente heeft geconstateerd dat de huidige asfaltverharding op de Wagendijk te Kockengen van slechte kwaliteit is. Ondanks verschillende herstelmaatregelen in de afgelopen jaren is er nog steeds sprake van een slecht wegdek. Naast hinder geven de scheuren in het asfalt ook een veiligheidsrisico voor fietsers en motorrijders die gebruik maken van Wagendijk.

De gemeente gaat in 2023 de Wagendijk grondig aanpakken en de inrichting waar nodig en gewenst aanpassen, waarvoor een eerste ontwerp is vervaardigd.

Inloopavond

Bewoners en belanghebbenden zijn welkom op 8 februari 2023 tussen 19.00 en 20.30 uur om het voorlopig ontwerp te bekijken in Restaurant “Old School” & Partyservice van der Leeden te Kockengen. U kunt tijdens de inloopavond uw reactie geven op het voorlopig ontwerp en aan de inhoudelijk betrokken medewerkers van de gemeente vragen stellen.

Wegen

Uitgangspunt bij het ontwerp is dat de huidige breedte van de weg nagenoeg gelijk blijft. De weg behoudt het landelijke karakter en op enkele plaatsen worden snelheidsremmende voorzieningen en passeermogelijkheden opgenomen. De groene ecologische berm tussen het boezemwater en de Wagendijk blijft ongewijzigd.

Vaststellen definitief ontwerp

Voordat het ontwerp definitief wordt vastgesteld, nodigt de gemeente alle bewoners van de Wagendijk uit om te reageren. Tijdens de inloopavond kunnen bewoners een formulier invullen met een reactie of een vraag. De gemeente zal dan de eventuele op- en aanmerkingen beoordelen op technische en financiële haalbaarheid. Indien mogelijk worden voorgestelde wijzigingen opgenomen in het definitieve ontwerp of wordt gemotiveerd aangegeven waarom dit niet kan. Door het achterlaten van contactgegevens op het formulier ontvangen je hierover persoonlijk bericht. Nadat het definitieve ontwerp is vastgesteld zal het werk worden voorbereid en aanbesteed om uit te voeren.

Afbeelding
Nieuwe boa constrictor aangekomen in DierenPark Amersfoort Vrije tijd
Afbeelding
Provincie pakt Utrechtse bedrijventerreinen aan Nieuws
Afbeelding
Het Kompas uit Maarssen wint provinciale verkiezing Kinderen op weg naar finale en hoofdprijs Magazine Awards 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
HaFaBra Concert door Brassband Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Buitenplaats Doornburgh presenteert nieuwe concertreeks STEK Nieuws
Afbeelding
100 jaar passie voor Utrecht, Het dikste nummer van Tijdschrift Oud-Utrecht ooit Nieuws
Afbeelding
Nieuwe buurtbussen in Loenen, Vreeland en Nigtevecht Nieuws
Afbeelding
Weekmarkt Breukelen deelt uit aan de klanten Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij diamanten bruidspaar De Wijs-Rijntjes in Bisonspoor Gemeente
Afbeelding
Mobiliteits- en Verkeersveiligheidsplan De Ronde Venen Meer ruimte en aandacht voor fietser en OV Nieuws
Afbeelding
In liefde bloeiende bij Protestantse gemeente Maarssen Vrije tijd
Afbeelding
Feestelijke start publiciteitscampagne dagactiviteitencentra AxionContinu Ondernemend
Afbeelding
Ondernemers Stichtse Vecht zijn bezorgd over invoeren betaald parkeren Nieuws
Afbeelding
Zondag 11 juni Gratis Lezing over Grote Kerk Loenen Vrije tijd