Afbeelding
Owner

Jaagpad terug langs de Vecht en het Zandpad tussen Maarssen en Nieuwersluis

Nieuws

STICHTSE VECHT > Het beeld van het Zandpad tussen Maarssen en Nieuwersluis over pakweg tien jaar wordt steeds duidelijker.

De politiek van Stichtse Vecht werd deze week bijgepraat over de stand van zaken over de toekomst van de populaire route langs het historisch landschap aan de Vecht. In overleg met de breed samengestelde klankbordgroep met bewoners en organisaties is vastgesteld dat de veiligheid van het langzaam verkeer, dus ook voetgangers, voorop staat en dat het gemotoriseerde verkeer zoveel mogelijk moet worden geweerd, bestemmingsverkeer uitgezonderd. 

Er komen begin 2024 enkele proefvakken op het Zandpad om te kijken hoe de werking is en of de snelheid er bij de nieuwe inrichting van de weg en bermen uit gaat. De terugkeer van het jaagpad aan de waterkant als wandelroute is een duidelijke optie voor de definitieve inrichting. De weg is er breed genoeg voor. Vooraf worden eerst verkeersmetingen uitgevoerd met slimme detectoren en mogelijk ook camera’s om goed vast te stellen hoe het nu gaat en hoe het straks bij de proefvakken verloopt. ‘Wat is nu het effect, dat willen we graag goed weten,’ aldus omgevingsmanager Ger-Jan Marsilje van de gemeente bij de presentatie. Verder komt er ook een stuk van het Zandpad waar 30 kilometer de maximumsnelheid is, vooral als wens van de bewoners. Wat ook wordt ingesteld zijn de al eerder vastgestelde maatregelen in de spits tegen het sluipverkeer met dus een verbod om op bepaalde tijden op het Zandpad te rijden als doorgaand verkeer. Dus een ritje van Maarssen naar Breukelen mag dan niet meer en dan is de Straatweg de aangewezen route. 

Op vragen uit de commissie werd wel duidelijk dat de politie, waar contact mee is geweest, niet zal handhaven op het verbod op sluipverkeer uit de regio of het harder rijden dan 30 kilometer per uur. Verder was er vanuit de commissie nog de zorg dat de vele wielrenners nu vrij spel krijgen omdat de auto aan het verdwijnen is. Raadslid Jos van Nieuwenhoven (Lokaal Liberaal) vroeg naar specifieke maatregelen tegen de hardfietsers, die elke zomer voor overlast zorgen. Daarin is niet voorzien in de plannen. ‘Hopelijk wordt er door de inrichting minder blind en hard gereden door de fietsers,’ zo was de reactie van de gemeente. De uitwerking van het project gaat nu verder, maar er is nog geen definitief groen licht voor de realisering. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het krediet. Alle kosten worden nu op een rij gezet en dan komt er een prijskaartje aan van enkele miljoenen euro’s.

Afbeelding
College stuurt beleid voor zonnevelden naar de gemeenteraad Grootschalige elektriciteitsopwekking met zonnevelden in De Ronde Venen Nieuws
Afbeelding
De Heeren van Maarssen is opnieuw in goede handen Ondernemend
Afbeelding
Cees van den Oosten erelid van ondernemingsvereniging OVSV Ondernemend
Afbeelding
Lopen, huppelen en rennen voor het nieuwe klimrek. Leerlingen WereldKidz Bolenstein zetten sponsorloop op touw Nieuws
Afbeelding
Tweede plaats voor Brandweer Breukelen tijdens Vaardigheidstoets Nieuws
Afbeelding
Uitje met bier belevenis op Slot Zuylen Vrije tijd
Afbeelding
QR-route van Museum Vredegoed te Tienhoven Vrije tijd
Afbeelding
De Vondel wordt het nieuwe Dorpshuis van Maarssen Dorp Nieuws
Afbeelding
Nieuwe cijfers Utrechtse woningmarkt onderstrepen noodzaak betaalbare woningen Nieuws
Afbeelding
Mantelzorgbijeenkomst in Maarssen: Zeg JA bij dementie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente wil dat Demmerikse brug een beweegbare brug blijft Nieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over parkeerplaatsen Loenen en woningbouw Breukelen Nieuws
Afbeelding
Vechtstreek-in-Beweging Loop rond de Maarsseveense Plassen Sport
Afbeelding
Sponsordag voor Het Longfonds bij Anytime Fitness Maarssen Ondernemend