Afbeelding

MOmenz is nieuwe naam van Welzijn Stichtse Vecht

Nieuws

STICHTSE VECHT > Stichting Welzijn Stichtse Vecht heeft een nieuwe naam en gaat voortaan verder als MOmenz. De nieuwe naam werd op 27 januari op feestelijke wijze gepresenteerd. Wethouder Karin van Vliet was hier ook bij aanwezig. MOmenz helpt mensen die door omstandigheden kwetsbaar zijn om zo goed én prettig mogelijk in hun dagelijkse leven te blijven functioneren. MOmenz zet mensen in hun kracht, zodat ze mee kunnen doen. Dit doet zij aan de hand van vijf wijzers.

Wijzers Wijzer in eigen huis adviseert en geeft tips over hulp bij het huishouden, langer prettig (thuis) wonen of hoe je de administratie op orde kunt houden. Wijzer in gezondheid organiseert ontmoetingsbijeenkomsten, sport- en beweeglessen, workshops, cursussen en lezingen over Positieve Gezondheid. Wijzer in Nederland biedt advies, begeleiding en ondersteuning bij het opbouwen van een nieuw leven in Nederland. Wijzer in mantelzorgen adviseert bij wet- en regelgeving, biedt een luisterend oor en geeft tips om mantelzorg plezierig en draaglijk te houden. En de Wijzer in vrijwillige inzet bemiddelt in vrijwilligerswerk, ondersteunt bewonersinitiatieven en adviseert maatschappelijke organisaties. Het aanbod van de wijzers is te vinden op onze website.

Nieuwe koers Met deze wijzers slaat de stichting een nieuwe koers in. Met de nieuwe koers wil zij een oplossing bieden voor de huidige druk op de zorg en de toenemende vergrijzing. De bedoeling is dat inwoners zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De nieuwe koers is in nauwe samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht ontstaan en wordt door haar dan ook als zodanig omarmd.

Doe je mee? Wij zijn er ook voor inwoners die op zoek zijn naar mogelijkheden om iets te betekenen voor anderen of hun buurt. Op onze nieuwe website (www.momenz.nl) vind je diverse mogelijkheden om je in te zetten voor één van de wijzers. Er zijn diverse vacatures te vinden die aansluiten bij jouw talenten, wensen én agenda.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
College stuurt beleid voor zonnevelden naar de gemeenteraad Grootschalige elektriciteitsopwekking met zonnevelden in De Ronde Venen Nieuws
Afbeelding
De Heeren van Maarssen is opnieuw in goede handen Ondernemend
Afbeelding
Cees van den Oosten erelid van ondernemingsvereniging OVSV Ondernemend
Afbeelding
Lopen, huppelen en rennen voor het nieuwe klimrek. Leerlingen WereldKidz Bolenstein zetten sponsorloop op touw Nieuws
Afbeelding
Tweede plaats voor Brandweer Breukelen tijdens Vaardigheidstoets Nieuws
Afbeelding
Uitje met bier belevenis op Slot Zuylen Vrije tijd
Afbeelding
QR-route van Museum Vredegoed te Tienhoven Vrije tijd
Afbeelding
De Vondel wordt het nieuwe Dorpshuis van Maarssen Dorp Nieuws
Afbeelding
Nieuwe cijfers Utrechtse woningmarkt onderstrepen noodzaak betaalbare woningen Nieuws
Afbeelding
Mantelzorgbijeenkomst in Maarssen: Zeg JA bij dementie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente wil dat Demmerikse brug een beweegbare brug blijft Nieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over parkeerplaatsen Loenen en woningbouw Breukelen Nieuws
Afbeelding
Vechtstreek-in-Beweging Loop rond de Maarsseveense Plassen Sport
Afbeelding
Sponsordag voor Het Longfonds bij Anytime Fitness Maarssen Ondernemend