Afbeelding
Provincie Utrecht

Gratis OV voor 66-plussers met krappe beurs nog dit jaar mogelijk in regio Utrecht

Nieuws

REGIO > Inwoners van de provincie Utrecht van 66-plus en met een inkomen van maximaal 21.000 euro kunnen nog steeds gebruik maken van het gratis OV-abonnement. In de hele provincie Utrecht kunnen ouderen met een krappe beurs met dit abonnement na 9 uur ’s ochtends gratis gebruik maken van bus en tram. De actie loopt tot 9 december. 

De provincie Utrecht vindt het belangrijk om iedereen bewegingsvrijheid te bieden en de gelegenheid te geven sociale contacten te onderhouden. Daarom is de provincie verleden jaar gestart met de proef gratis OV. Tot op heden vroegen 3500 personen een abonnement aan en maken al ruim 2550 ouderen gebruik van de actie. Hoewel de actie nu al geslaagd is, nodigt de provincie ouderen die nog geen aanvraag voor vrij reizen hebben gedaan, dit alsnog te doen. Er zijn nog OV-abonnementen beschikbaar. Mensen die het lastig vinden om het aanvraagformulier in te vullen, bijvoorbeeld met het downloaden van de inkomensverklaring bij de Belastingdienst, kunnen hulp vragen bij een bibliotheek in de buurt. De actie loopt tot 9 december van dit jaar.

“Ik geniet met volle teugen van het mooie cadeau in de vorm van vrij reizen. Aangezien ik geboren ben in Utrecht, op de plek waar nu de grote moskee staat, is het superfijn om weer eens zomaar voor het plezier in de Kanaalstraat, maar ook op het nieuwe Hoog Catharijne te gaan kijken. Een prachtige actie.” - Een deelnemer.

66 plussers met lage inkomen

Ouderen die de leeftijd van 66 jaar hebben bereikt, in de provincie Utrecht wonen en niet meer te besteden hebben dan 21.000 euro per jaar - dit was voorheen 17.700 euro, maar de AOW-grens is dit jaar verhoogd - kunnen gebruik maken van dit aanbod. Iedereen die met een inkomstenverklaring van de Belastingdienst kan aantonen aan deze voorwaarden te voldoen en zich heeft aangemeld, ontvangt een gratis OV-abonnement dat op hun persoonlijke OV-chipkaart wordt geladen.

gratisreizenouderen.nl

Op de website www.gratisreizenouderen.nl  externe linkkan het gratis OV-abonnement worden aangevraagd. Hier staat uitgelegd welke stappen mensen moeten nemen om het abonnement aan te vragen. Mensen die niet op internet kunnen of hulp nodig hebben bij de aanvraag, kunnen naar de bibliotheek gaan waar een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) aanwezig is. Het overzicht met deelnemende bibliotheken staat ook op de website. Er zijn folders met uitleg beschikbaar bij bibliotheken, voedselbanken, buurthuizen en de servicewinkels van U-OV op Utrecht CS en Syntus Utrecht op station Amersfoort.

De actie met gratis reizen is een initiatief uit het coalitieakkoord en wordt mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage door de provincie Utrecht van 1,3 miljoen euro.

Meer informatie

Kijk op de website www.gratisreizenouderen.nl  externe linkof ga langs bij de bibliotheek.

Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws