Afbeelding

Mini-theater in Brugwachtershuisje in Maarssen

Nieuws

MAARSSEN > Het Brugwachtershuisje naast de Evert Stokbrug in Maarssen-Dorp staat al enige tijd leeg, ook na het opknappen van de kademuren aan de Schippersgracht bij De Vecht.

Het eigendom van de gemeente op deze bepalende plaats verdient in ieder geval een goede tijdelijke bestemming, zo vind Cultuurmakelaar Marcel Blekendaal die nu de sleutels heeft gekregen om er wat moois van te maken. ‘De kunst en cultuur heeft in de gemeente Stichtse Vecht bijna geen vaste locaties. Afgezien van buitenplaats Doornburgh en fort Maarsseveen zijn wij altijd ergens ‘te gast’. Dat doen we graag, maar in een gemeente die zo rijk is aan cultureel erfgoed zou daar veel meer aandacht voor moeten zijn. Kunst en cultuur verdienen dat’, aldus Marcel Blekendaal, die genoeg plannen heeft. ‘Er wordt wel eens gevraagd om een theater in de gemeente. Wat mij betreft gaan we daar in het klein mee beginnen: met het brugwachtershuisje als piepklein ‘huiskamertheatertje’. We kunnen in het Brugwachtershuisje laten zien wat er wordt gemaakt in de omgeving, er kan een klein podium in voor huiskamer-optredens en we bieden RTV Stichtse Vecht een plek aan tafel. 

Daarnaast kan het Brugwachtershuisje dienen als VVV voor de vele toeristen op de fiets, met de boot of auto. De musea (en het erfgoed) in de omgeving kunnen er laten zien waar ze zijn en wat ze doen. ‘Het zou mooi zijn als we de openstelling kunnen vullen met vrijwilligers die de bezoekers op alle moois in onze omgeving kunnen wijzen. En daarmee kom ik bij mijn derde argument: een plek voor ontmoetingen. Centraal in het dorp een plek met een tafel, een schaakbord en een paar stoelen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten’, zo meent de Cultuurmakelaar, die ook de winkeliers en horeca bij de plannen wil betrekken. ‘Voor de inrichting gaan we op visite bij kringloopwinkel de Sirkel. Het VVV gedeelte bespreken we met VVV Gooi en Vecht en met de stichting Vechtsnoer.’

Het beleid is dat panden die geen bestemming hebben voor de gemeentelijke organisatie worden verkocht. Dat is ook het plan met dit pand, zo heeft de gemeente al eerder laten weten. ‘Maar dat duurt nog even en tot die tijd mogen wij de tijdelijke invulling verzorgen. Hiermee stoppen we de verloedering en krijgt het gebouwtje een invulling van ‘algemeen nut. Mijn insteek is om het project zo succesvol te maken dat de gemeente afziet van de verkoop en het gebouw gewoon in eigendom blijft van de gemeenschap zodat die ‘tijdelijke’ invulling ‘permanent’ wordt’, zo is de vurige wens van de Cultuurmakelaar. 

Afbeelding
Fefinitieve uitslag van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Gemeente
Afbeelding
MEC Maarssen opent uniek buitenleslokaal 't Nest in wijkpark Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Definitieve uitslag waterschapsverkiezing De Stichtse Rijnlanden met kandidaten Gemeente
Afbeelding
College stuurt beleid voor zonnevelden naar de gemeenteraad Grootschalige elektriciteitsopwekking met zonnevelden in De Ronde Venen Nieuws
Afbeelding
De Heeren van Maarssen is opnieuw in goede handen Ondernemend
Afbeelding
Cees van den Oosten erelid van ondernemingsvereniging OVSV Ondernemend
Afbeelding
Lopen, huppelen en rennen voor het nieuwe klimrek. Leerlingen WereldKidz Bolenstein zetten sponsorloop op touw Nieuws
Afbeelding
Tweede plaats voor Brandweer Breukelen tijdens Vaardigheidstoets Nieuws
Afbeelding
Uitje met bier belevenis op Slot Zuylen Vrije tijd
Afbeelding
QR-route van Museum Vredegoed te Tienhoven Vrije tijd
Afbeelding
De Vondel wordt het nieuwe Dorpshuis van Maarssen Dorp Nieuws
Afbeelding
Nieuwe cijfers Utrechtse woningmarkt onderstrepen noodzaak betaalbare woningen Nieuws
Afbeelding
Mantelzorgbijeenkomst in Maarssen: Zeg JA bij dementie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente wil dat Demmerikse brug een beweegbare brug blijft Nieuws