Afbeelding

Mini-theater in Brugwachtershuisje in Maarssen

Nieuws

MAARSSEN > Het Brugwachtershuisje naast de Evert Stokbrug in Maarssen-Dorp staat al enige tijd leeg, ook na het opknappen van de kademuren aan de Schippersgracht bij De Vecht.

Het eigendom van de gemeente op deze bepalende plaats verdient in ieder geval een goede tijdelijke bestemming, zo vind Cultuurmakelaar Marcel Blekendaal die nu de sleutels heeft gekregen om er wat moois van te maken. ‘De kunst en cultuur heeft in de gemeente Stichtse Vecht bijna geen vaste locaties. Afgezien van buitenplaats Doornburgh en fort Maarsseveen zijn wij altijd ergens ‘te gast’. Dat doen we graag, maar in een gemeente die zo rijk is aan cultureel erfgoed zou daar veel meer aandacht voor moeten zijn. Kunst en cultuur verdienen dat’, aldus Marcel Blekendaal, die genoeg plannen heeft. ‘Er wordt wel eens gevraagd om een theater in de gemeente. Wat mij betreft gaan we daar in het klein mee beginnen: met het brugwachtershuisje als piepklein ‘huiskamertheatertje’. We kunnen in het Brugwachtershuisje laten zien wat er wordt gemaakt in de omgeving, er kan een klein podium in voor huiskamer-optredens en we bieden RTV Stichtse Vecht een plek aan tafel. 

Daarnaast kan het Brugwachtershuisje dienen als VVV voor de vele toeristen op de fiets, met de boot of auto. De musea (en het erfgoed) in de omgeving kunnen er laten zien waar ze zijn en wat ze doen. ‘Het zou mooi zijn als we de openstelling kunnen vullen met vrijwilligers die de bezoekers op alle moois in onze omgeving kunnen wijzen. En daarmee kom ik bij mijn derde argument: een plek voor ontmoetingen. Centraal in het dorp een plek met een tafel, een schaakbord en een paar stoelen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten’, zo meent de Cultuurmakelaar, die ook de winkeliers en horeca bij de plannen wil betrekken. ‘Voor de inrichting gaan we op visite bij kringloopwinkel de Sirkel. Het VVV gedeelte bespreken we met VVV Gooi en Vecht en met de stichting Vechtsnoer.’

Het beleid is dat panden die geen bestemming hebben voor de gemeentelijke organisatie worden verkocht. Dat is ook het plan met dit pand, zo heeft de gemeente al eerder laten weten. ‘Maar dat duurt nog even en tot die tijd mogen wij de tijdelijke invulling verzorgen. Hiermee stoppen we de verloedering en krijgt het gebouwtje een invulling van ‘algemeen nut. Mijn insteek is om het project zo succesvol te maken dat de gemeente afziet van de verkoop en het gebouw gewoon in eigendom blijft van de gemeenschap zodat die ‘tijdelijke’ invulling ‘permanent’ wordt’, zo is de vurige wens van de Cultuurmakelaar. 

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws