Afbeelding

Voorrang voor Maarssenbroekers bij sociale koopwoningen in Haagstede

Nieuws

 MAARSSENBROEK > De bouw van de nieuwe woonwijk Haagstede staat op het punt van beginnen.

De projectontwikkelaar heeft op de speciale site al informatie geplaatst over de voorbereidingen en de mogelijke start van de verkoop van de 139 woningen in Maarssenbroek bij Bloemschede en Boomstede. In de planning staat dat de bouw eind van eind jaar gaat beginnen en dat de verkoop snel van start gaat. ‘Hier kom je thuis in het mooiste tuindorp van Maarssen. In Haagstede worden in totaal 139 woningen gerealiseerd waaronder 48 sociale koopappartementen. De overige 91 woningen zijn grondgebonden koopwoningen waaronder ruime rij- en hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Een wijk met een eigen gezicht, groen en gezellig, met rustige straatjes waar auto’s te gast zijn en sfeervolle parkjes. In Haagstede kun je straks nog groter, comfortabeler en duurzamer wonen, en dat gewoon in Maarssenbroek. Lekker centraal, met alle voorzieningen dichtbij’, zo adverteert de projectontwikkelaar.

Voor de 48 appartementen aan de Floraweg tegenover Boomstede gaan speciale regels gelden als het aan de gemeente ligt. ‘Voor alle 48 betaalbare koopwoningen voorrang verlenen aan inwoners van de kern Maarssenbroek en daarna aan inwoners van Stichtse Vecht. Dat betekent dat men een maatschappelijke binding met de kern respectievelijk gemeente moet hebben. Er is sprake van een maatschappelijke binding als men minimaal 6 jaar aaneengesloten in de afgelopen 10 jaar in deze kern/gemeente heeft gewoond. Voor alle 48 betaalbare koopwoningen selecteren op de inkomensgrens voor het middenhuursegment, dat wil zeggen: Voor 1-persoons huishoudens geldt een maximaal inkomen van € 48.863 (prijspeil 2023) Voor meerpersoonshuishoudens geldt een maximaal inkomen van € 56.513 (prijspeil 2023) 28 woningen met voorrang toewijzen aan starters: Starters zijn woningzoekenden tussen de 18 en 35 jaar die voor het eerst een zelfstandige huur- of koopwoning betrekken. Als er meer dan 28 starters belangstelling hebben voor de woningen, dan wordt geselecteerd op wie de langste inschrijfduur in Woningnet heeft. 20 woningen met voorrang toewijzen aan doorstromers: Doorstromers zijn woningzoekenden die graag van een sociale huurwoning willen doorstromen naar een koopwoning. Als er meer dan 20 doorstromers zijn, dan wordt geselecteerd op wie de langste woontijd heeft in de huidige sociale huurwoning.

Het college wil zo een bijdrage leveren aan het oplossen van de knelpunten op de lokale woningmarkt. ‘Betaalbare woningen in deze prijsklasse zijn op onze lokale woningmarkt een unicum. In combinatie met onze starterslening (maximale extra hypotheek van € 30.000) kan hier werkelijk het verschil gemaakt worden voor starters op de woningmarkt’, zo stelt het college. ‘Voorrang voor bewoners uit de kern Maarssenbroek is verdedigbaar omdat de wachttijd voor een sociale huurwoning in Maarssenbroek inmiddels is gestegen naar 15 jaar terwijl de gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning in heel de gemeente is gestegen naar 13,8 jaar. Met andere woorden, de kern Maarssenbroek kent een extra grote schaarste in het sociale segment.’

De omstreden oprit naar de Zuilense Ring tussen Bloemstede en Haagstede blijft voorlopig open bij de bouw van de nieuwe wijk.

Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws