Afbeelding

Midzomermuziekfestival aan de Vecht prikkelt vrijwel alle zintuigen.

Nieuws

STICHTSE VECHT > Na het succes van afgelopen 2 jaar komt het Midzomermuziekfestival aan de Vecht terug met een nieuwe editie. Dit jaar weer op drie prachtige plekken langs de rivier de Vecht: Loenen, Vreeland en Nieuwersluis.

Volop genieten

Op zondag 25 juni 2023 van 11.00 tot 18.30 uur vindt het Midzomermuziekfestival plaats. Tijdens het festival komen verschillende muziekstijlen samen: klassiek, pop/singersong en jazz. Twee series van drie concerten worden op korte afstand van elkaar gegeven. Bezoekers kunnen gemakkelijk van het ene naar het andere concert fietsen. Zo behoud je een verantwoorde ecologische voetprint en geniet je ultiem van de natuur om je heen. Lokale restaurants en cafés zorgen ter plekke voor de inwendige mens.

De intieme concerten (80 man publiek) vinden plaats in twee prachtige privé-tuinen aan de Vecht in Loenen en Vreeland en in Nieuwersluis op een mooie binnenplaats vlakbij de brug. In ‘Festival Plus’ vaart de salonboot ‘Swaenevecht’ van rederij de Kampioen op de Vecht vanaf 11:15 uur met daarop een recital met luit en zang tijdens een rondvaart op de salonboot de ‘Swaenenvecht’ door Katerina Mana´kova´ en Tuuli Korte. In het ‘Randprogramma’ geven kinderen uit de Stichtse Vecht mini-concerten langs de route van het festival. Er zijn 3 podia op prachtige plekken langs de festival route voor hun gemaakt. Picknickhapjes: gecreëerd uit liefde voor cultuur, natuur en goed eten door InterMezzo-Catering van Wilke te Brummelstroete.

Te bestellen vóór 12 juni.

Op het programma

? Klassiek: Ensemble Bazar. Een nieuw 6 koppig ensemble, opgericht door de jonge talentvolle klavecinist Emmanuel Frankenberg, dat zich richt op muziek van renaissance tot en met de barok. Met de volle klanken van gonzende viola da gamba’s, virtuoze vioolklanken en lyrische composities zal het ensemble een portret geven van tijdloze kamermuziek; ideale muziek voor een muzikale zomerse middag.

Singersong: Fay Lovsky, (“I play guitar, bass, theremin, musical saw. And other instruments too, dabble on many, master a few and yes I love ski”) komt met de blue- en new!grass band Steam Power. Een Nederlandse akoestische superband, een stringband van absolute internationale topklasse.

Jazz: Artvark Saxofoon quartet staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoon.. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

Laat je inspireren door de prachtige omgeving, de muziek, heerlijke culinaire verwennerijen en ontmoet leuke mensen. Benieuwd? Houd de website www.muziekaandevecht.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

Voor tickets:

Dit festival wordt gesteund door Cultuurfonds Stichtse Vecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Stichtse Vecht, KF Hein Fonds en Rotaryclub Stichtse Vecht.

Afbeelding
Werkzaamheden aan de Herenweg te Vinkeveen Nieuws
Afbeelding
Stichting Dierenhulpverlening Woerden organiseert unieke actie: 'tweede kans, tweede leven Lezersnieuws
Afbeelding
Zelf veilig leren computeren? Het kan in de Bibliotheek Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
IVN-lezing Paddenstoelen: beeldschoon en onmisbaar Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de Schat op de Mega Snuffelmarkt in Gorinchem! Ondernemend
Afbeelding
Springkussen festijn opent de Nationale Sportweek in Loenen en Vreeland Sport
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen Zondag 24 september 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
Vogelvereniging De Rietgors in Kockengen stopt er mee Nieuws
Afbeelding
Journalist en podcastmaker Maarten Dallinga maakte in opdracht van het Trimbos-instituut de podcast 'Na de Limonade Nieuws
Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht zoekt 500 tellers en leden voor de stembureaus Nieuws
Afbeelding
Nationale Wielergala komt naar fietsstad Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Centrum- en Mobiliteitsplan Vinkeveen goedgekeurd door de gemeenteraad Nieuws
Afbeelding
Symposium Utrecht Erfgoedparticipatie: Erfgoed Verbindt! Lezersnieuws
Afbeelding
Begroting Stichtse Vecht 2024 vol met financiële onzekerheden, ook flinke verhogingen OZB en Afvalstoffenheffing Nieuws