Afbeelding

Midzomermuziekfestival aan de Vecht prikkelt vrijwel alle zintuigen.

Nieuws

STICHTSE VECHT > Na het succes van afgelopen 2 jaar komt het Midzomermuziekfestival aan de Vecht terug met een nieuwe editie. Dit jaar weer op drie prachtige plekken langs de rivier de Vecht: Loenen, Vreeland en Nieuwersluis.

Volop genieten

Op zondag 25 juni 2023 van 11.00 tot 18.30 uur vindt het Midzomermuziekfestival plaats. Tijdens het festival komen verschillende muziekstijlen samen: klassiek, pop/singersong en jazz. Twee series van drie concerten worden op korte afstand van elkaar gegeven. Bezoekers kunnen gemakkelijk van het ene naar het andere concert fietsen. Zo behoud je een verantwoorde ecologische voetprint en geniet je ultiem van de natuur om je heen. Lokale restaurants en cafés zorgen ter plekke voor de inwendige mens.

De intieme concerten (80 man publiek) vinden plaats in twee prachtige privé-tuinen aan de Vecht in Loenen en Vreeland en in Nieuwersluis op een mooie binnenplaats vlakbij de brug. In ‘Festival Plus’ vaart de salonboot ‘Swaenevecht’ van rederij de Kampioen op de Vecht vanaf 11:15 uur met daarop een recital met luit en zang tijdens een rondvaart op de salonboot de ‘Swaenenvecht’ door Kater?ina Man?a´kova´ en Tuuli Korte. In het ‘Randprogramma’ geven kinderen uit de Stichtse Vecht mini-concerten langs de route van het festival. Er zijn 3 podia op prachtige plekken langs de festival route voor hun gemaakt. Picknickhapjes: gecreëerd uit liefde voor cultuur, natuur en goed eten door InterMezzo-Catering van Wilke te Brummelstroete.

Te bestellen vóór 12 juni.

Op het programma

? Klassiek: Ensemble Bazar. Een nieuw 6 koppig ensemble, opgericht door de jonge talentvolle klavecinist Emmanuel Frankenberg, dat zich richt op muziek van renaissance tot en met de barok. Met de volle klanken van gonzende viola da gamba’s, virtuoze vioolklanken en lyrische composities zal het ensemble een portret geven van tijdloze kamermuziek; ideale muziek voor een muzikale zomerse middag.

? Singersong: Fay Lovsky, (“I play guitar, bass, theremin, musical saw. And other instruments too, dabble on many, master a few and yes I love ski”) komt met de blue- en new!grass band Steam Power. Een Nederlandse akoestische superband, een stringband van absolute internationale topklasse.

? Jazz: Artvark Saxofoon quartet staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoon.. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

Laat je inspireren door de prachtige omgeving, de muziek, heerlijke culinaire verwennerijen en ontmoet leuke mensen. Benieuwd? Houd de website www.muziekaandevecht.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

Voor tickets:

Dit festival wordt gesteund door Cultuurfonds Stichtse Vecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Stichtse Vecht, KF Hein Fonds en Rotaryclub Stichtse Vecht.

Afbeelding
Nieuwe boa constrictor aangekomen in DierenPark Amersfoort Vrije tijd
Afbeelding
Provincie pakt Utrechtse bedrijventerreinen aan Nieuws
Afbeelding
Het Kompas uit Maarssen wint provinciale verkiezing Kinderen op weg naar finale en hoofdprijs Magazine Awards 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
HaFaBra Concert door Brassband Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Buitenplaats Doornburgh presenteert nieuwe concertreeks STEK Nieuws
Afbeelding
100 jaar passie voor Utrecht, Het dikste nummer van Tijdschrift Oud-Utrecht ooit Nieuws
Afbeelding
Nieuwe buurtbussen in Loenen, Vreeland en Nigtevecht Nieuws
Afbeelding
Weekmarkt Breukelen deelt uit aan de klanten Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij diamanten bruidspaar De Wijs-Rijntjes in Bisonspoor Gemeente
Afbeelding
Mobiliteits- en Verkeersveiligheidsplan De Ronde Venen Meer ruimte en aandacht voor fietser en OV Nieuws
Afbeelding
In liefde bloeiende bij Protestantse gemeente Maarssen Vrije tijd
Afbeelding
Feestelijke start publiciteitscampagne dagactiviteitencentra AxionContinu Ondernemend
Afbeelding
Ondernemers Stichtse Vecht zijn bezorgd over invoeren betaald parkeren Nieuws
Afbeelding
Zondag 11 juni Gratis Lezing over Grote Kerk Loenen Vrije tijd