Afbeelding

Hoogste punt nieuwbouw brandweerpost Westbroek-Tienhoven

Nieuws

TIENHOVEN > Woensdag 31 mei werd het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van de brandweerpost Westbroek-Tienhoven gevierd. Burgemeesters Sjoerd Potters van gemeente De Bilt en Ap Reinders van gemeente Stichtse Vecht plaatsten vlaggen op het hoogste punt, samen met brandweercommandant Kees van Barneveld en Veiligheidsregio Utrecht directeur Jaap Donker. De brandweervrijwilligers onthulden de nieuwe naam op de gevel.

 

Burgemeesters Sjoerd Potters en Ap Reinders zijn blij met de nieuwe brandweerpost: “We prijzen ons gelukkig met onze brandweervrijwilligers, die zo belangrijk zijn voor onze lokale gemeenschap. De samenvoeging van twee posten en het gereedkomen van een splinternieuwe kazerne, volgens de hedendaagse eisen, maakt de brandweerzorg voor de kernen Westbroek en Tienhoven en het buitengebied optimaal.”

Unieke brandweerpost

De nieuwbouw levert een unieke brandweerpost op, die twee gemeenten gaat bedienen. De bouw van deze nieuwe kazerne bekrachtigt de samenvoeging van de brandweerposten Westbroek en Tienhoven. Er wordt al enkele jaren met veel inzet samen geoefend en samen uitgerukt, straks wordt er ook gewerkt vanuit één thuisbasis. Na oplevering van de nieuwbouw kan ook de nieuwe tankautospuit operationeel worden, want die paste niet in de oude garages.

Centraal en passend in landschap

Het was voor beide gemeenten zoeken naar een geschikte locatie. Centraal, om de kernen Westbroek en Tienhoven en het buitengebied eromheen goed te kunnen bedienen. En passend in een gebied waar landschap en natuur heel belangrijk zijn. Met de locatie aan de Kerkdijk 176A in Westbroek is dat gelukt.

Beperken van licht- en geluidhinder

Bij het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met de aanwezige landschaps- en natuurwaarden in het gebied. De vorm van de kapschuur die op het naastgelegen erf staat komt terug in de vormgeving van de brandweerpost. Ook het materiaalgebruik van het gebouw past goed bij de kapschuur. Met het groen en de lage kap aan de achterzijde wordt aangesloten op het groene achterland. Bij de inrichting van het terrein en de brandweerpost wordt rekening gehouden met het beperken van licht- en geluidhinder op de omliggende natuurgebieden

Afbeelding
Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht Sport
Afbeelding
Tentoonstelling Geloof in Beeldhouwkunst René van Seumeren 1923-1989 in Vechtstreekmuseum Vrije tijd
Afbeelding
Stijging aantal inbraken en insluipingen gebied Breukelen tot Nigtevecht Nieuws
Afbeelding
Unieke boeklancering: S.O.S. samoeraitraining, Een spannend avontuur in het hart van Brazilië Lezersnieuws
Afbeelding
Opening heringerichte speeltuin Henk van der Griftpark Breukelen
Afbeelding
Bewonersavond Duurzaam wonen in Breukelen Gemeente
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen Zondag 1 oktober 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
Alles voor het slapen bij de Matrassenstad Ondernemend
Afbeelding
Feestelijke opening Nieuw Activiteitencentrum Zebraspoor in Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Plannen kleine uitbreiding wijk Zwanenkamp nu open voor bezwaar en reacties Nieuws
Afbeelding
Aanpak Oostelijke Vechtplassen: Informatiemarkt op 12 oktober Gemeente
Afbeelding
Extra Actie op de Yaris Cross bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend
Afbeelding
Smullen van poffertjes bij de poffertjeskraam Ondernemend
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend