Afbeelding

Nieuwe buurtbussen in Loenen, Vreeland en Nigtevecht

Nieuws


STICHTSE VECHT > Oplettende bewoners, en zeker de passagiers van Buurtbus 522, zal het niet ontgaan zijn dat sinds een paar dagen spiksplinternieuwe Buurtbussen door de straten van Weesp, Nigtevecht, Loenen aan de Vecht en Vreeland zoeven. De bussen, voor maximaal 8 passagiers, hebben opvallend brede instapdeuren, een lage vloer en een modern ingericht interieur. Bijzonder is de speciale ruimte voor het plaatsen van een rolstoel, boodschappenkarretje of kinderwagen, die kunnen worden vastgezet met speciaal daarvoor aangebrachte spanbanden.


Tijdens het rijden vallen vooral het verbeterde rijcomfort en de prettige lucht- en warmtevoorziening op. Ook voor de - vrijwillige - chauffeurs betekent de nieuwe bus een belangrijke vooruitgang ten opzichte van het voorgaande model. Niet alleen door de moderne elektronica die hen ten dienste staat en een optimaal instelbare stoel, maar ook vanwege het betere zicht naar alle kanten, waardoor het sturen door de vaak smalle straten wordt vergemakkelijkt. Daarnaast is het verbale contact met de passagiers ‘in ere’ hersteld, omdat de in corona-tijd ingevoerde afscheidingsruit niet meer nodig is.


Buurtbus 522 is onderdeel van het reguliere openbaar vervoer en rijdt dagelijks, behalve op zondag, tussen Weesp (station), Nigtevecht, Loenen aan de Vecht en Vreeland. Sinds vorig jaar, toen de nieuwe route van Buurtbus 522 via Loenen werd geïntroduceerd, is er sprake van een 20% hoger passagiersaanbod. Ook het aantal vrijwillige chauffeurs is de laatste tijd gestaag toegenomen. Maar om plotselinge uitval van busritten te voorkomen blijft de oproep aan rijbewijs B-houders van kracht om zich bij Buurtbusvereniging Vechtstreek aan te melden als vrijwilliger (info@bbv-vechtstreek.nl).

Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht doet de flamingo en roept senioren op tot meer beweging. #doedeflamingo Gemeente
Afbeelding
De Nacht van de Nacht 2023 duistere, duurzame belevenis Dit is er in provincie Utrecht te doen zaterdag 28 oktober Nieuws
Afbeelding
Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht Sport
Afbeelding
Tentoonstelling Geloof in Beeldhouwkunst René van Seumeren 1923-1989 in Vechtstreekmuseum Vrije tijd
Afbeelding
Stijging aantal inbraken en insluipingen gebied Breukelen tot Nigtevecht Nieuws
Afbeelding
Unieke boeklancering: S.O.S. samoeraitraining, Een spannend avontuur in het hart van Brazilië Lezersnieuws
Afbeelding
Opening heringerichte speeltuin Henk van der Griftpark Breukelen
Afbeelding
Bewonersavond Duurzaam wonen in Breukelen Gemeente
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen Zondag 1 oktober 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
Alles voor het slapen bij de Matrassenstad Ondernemend
Afbeelding
Feestelijke opening Nieuw Activiteitencentrum Zebraspoor in Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Plannen kleine uitbreiding wijk Zwanenkamp nu open voor bezwaar en reacties Nieuws
Afbeelding
Aanpak Oostelijke Vechtplassen: Informatiemarkt op 12 oktober Gemeente
Afbeelding
Extra Actie op de Yaris Cross bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend