Afbeelding

Leerlingen schrijven geschiedenis: Limus College in Vleuten van start

Nieuws

VLEUTEN > Leerlingen van het Limus College in Vleuten schrijven op 22 augustus geschiedenis. Zij zijn de eerste leerlingen van de nieuwe school voor voortgezet onderwijs. Op hun eerste schooldag gaat het Limus College na drie jaar van ontwikkelen echt van start.

Wat hebben kinderen die opgroeien in de wereld van nu en de dag van morgen nodig? Met die vraag in het achterhoofd is de nieuwe middelbare school voor vmbo-TL, havo en vwo ontwikkeld. In gesprekken met onderwijsprofessionals, ouders, leerlingen, organisaties en het bedrijfsleven zijn ideeën opgehaald voor de ideale school van de toekomst. Zo werd onder leiding van scholengroep PCOU Willibrord een nieuw onderwijsconcept ontwikkeld. Daarmee leren en ervaren jongeren hoe zij onderdeel zijn van de wereld om hen heen, met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie.

“Het Limus College biedt de kernvakken Nederlands, Wiskunde en Engels op het eigen niveau van de leerling aan. Alle overige vakken komen aan bod in levensechte projecten”, vertelt Gijs Droste, rector van het Limus. “We besteden veel aandacht aan vaardigheden als creatief denken, (wereld)burgerschap en samenwerken. Zo stimuleren we onze leerlingen zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken en een echte wereldburger te worden. We hebben ontzettend veel zin om van start te gaan en verwelkomen de nieuwe leerlingen op feestelijke wijze. Hoe, dat is nog een verrassing.” De school start aan de Oesterzwam en verhuist over een aantal jaar naar nieuwbouw aan de Hindersteinlaan.

Met de komst van de school zijn er extra plaatsen toegevoegd aan het Utrechtse onderwijsaanbod. En dat is nodig, want ook het afgelopen jaar vond er een loting plaats onder groep 8-leerlingen. Uiteindelijk is er ruimte voor zo’n duizend leerlingen op het Limus College. Elk jaar komt er een leerjaar bij. Basisschoolleerlingen en hun ouders kunnen kennismaken met het Limus College tijdens de open dagen en open lesmiddagen. Meer informatie over de nieuwe middelbare school is te vinden op www.limus.nl.

Afbeelding
Locoburgemeester Karin van Vliet op bezoek bij diamanten bruidspaar Stellaard-van den Brink uit Maarssen-Dorp Gemeente
Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws
Oranjeweek in Merenhoef
Oranjeweek in Merenhoef Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Winst voor Jens Treur
Jens Treur uit Kockengen verandert van team en kartframe en wint meteen in NK KZ2! Sport
Afbeelding
Kortingsactie fietshelm: provincie Utrecht zet 'm op! Nieuws
Plantjesmarkt Moestuin de Haar
Plantjesmarkt Moestuin de Haar Vrije tijd
Afbeelding
Germieco BV neemt Bevanos BV over Ondernemend
Het Startschot bij de opening van de nieuwe Atletiekbaan in ZwanenkampFotobron: Fabrizio Mastracchi Manes
Start Clinic bewust hardloop bij OSM Atletiek Sport
Afbeelding
Inschrijving 72ste editie Singelloop Utrecht geopend! Sport
Afbeelding
Goed nieuws voor de vleermuis: 5 nieuwe leefplekken rijker in Breukelen Gemeente
Afbeelding
Veel te doen op de Open dag van gemeente Stichtse Vecht, voor jong en oud Gemeente
Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente