Afbeelding

Centrum- en Mobiliteitsplan Vinkeveen goedgekeurd door de gemeenteraad

Nieuws

REGIO > Het Centrum- en Mobiliteitsplan Vinkeveen hebben groen licht gekregen van de gemeenteraad! Op donderdag 21 september stemde de gemeenteraad in met het Ruimtelijk Kader Centrumplan Vinkveen en het Mobiliteitsplan Centrumplan Vinkeveen. Twee plannen waarbij de bouw van ruim 200 woningen en een verkeersveilige infrastructuur hand in hand gaan. Wethouder Vijselaar is enorm verheugd met deze uitkomst: “Ik ben een gelukkig mens dat de gemeenteraad dit plan omarmt en dat we nu met volle kracht vooruit kunnen. We staan te popelen om de volgende stappen te zetten”, aldus de enthousiaste wethouder. “Dit is echt een kroon op ieders werk die hier al jarenlang mee bezig is om dit voor elkaar te krijgen.”

De goedkeuring van het Centrumplan Vinkeveen, waarbij woningbouw en verkeersveiligheid hand in hand gaan, markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Vinkeveen. Samengevat bevat het plan twee parallelle projecten – woningbouw/gebiedsontwikkeling en verkeersveiligheid - die samen in de toekomst een positieve impuls geven aan Vinkeveen.

Ruimtelijk Kader

Aan de vaststelling van het Ruimtelijk Kader Centrumplan Vinkeveen heeft de gemeenteraad een aantal extra randvoorwaarden meegegeven. Zo is voor de ontwikkeling van de Adelaarlocatie bepaald dat er een hoogteaccent mag komen van maximaal vier bouwlagen met een kap en dat de omliggende bebouwing een mix moet zijn van drie lagen met een kap en twee lagen met een kap. Ook heeft de gemeenteraad vastgesteld dat de toe te passen parkeernorm in het Centrumplan iets hoger ligt dan door het college werd voorgesteld.

Met de vaststelling van het Ruimtelijk Kader Centrumplan Vinkeveen en het Mobiliteitsplan Centrumplan Vinkeveen, zijn de randvoorwaarden bepaald waarbinnen ruim 200 woningen en 1.000 vierkante meter voorzieningen binnen het plangebied gerealiseerd kunnen worden.

Woningbouw en gebiedsontwikkeling

Wat betreft de woningbouw en gebiedsontwikkeling wordt het centrumplan in samenwerking met het bewonerscomité verder uitgewerkt tot een definitief plan. Vervolgens wordt in 2024 de omgevingsvergunning aangevraagd. Het jaar 2025 betekent dan het begin van de bouw- en verkoopfase, met als resultaat de oplevering van de eerste woningen in 2027. Deze ontwikkeling zal ongetwijfeld bijdragen aan de groei en bloei van Vinkeveen, waardoor het een nog aantrekkelijkere plek wordt om te wonen.

Afbeelding
Volop genieten bij Maarssen On Ice na sfeervolle opening Nieuws
Afbeelding
Veel belangstelling bij opening tentoonstelling 'De stem van het volk' bij Regionaal Archief RHCVV in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Volkskerstzangdienst in de Ark Vrije tijd
Afbeelding
Stichtse Vecht ook aan tafel bij fusiegesprekken van Wijdemeren Nieuws
Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis gaat twee bloedafname-robots van Vitestro inzetten Ondernemend
Afbeelding
Spaanse kerstmuziek door het Apollo Ensemble in Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Volop genieten bij Eetcafé Rabelais Ondernemend
Afbeelding
Goud Inkoop Bus komt extra langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Klassieke Muziek Nu, is een prachtige voorstelling met klassieke muziek in een modern jasje in Theater Piet Mondriaan Vrije tijd
Afbeelding
Mike Lodder en bestuur OSM'75 Atletiek en Recreatiesport winnen Vrijwilligersprijs 2023 Nieuws
Afbeelding
Tijdelijke maatregelen ten behoeve van verkeersveiligheid Ruimteweg Nieuws
Afbeelding
Gemeente De Ronde Venen bevordert eerlijk afvalbeleid Alleen gechipte afvalcontainers worden nog geleegd in het nieuwe jaar Nieuws
Afbeelding
Schaatsen uit het vet voor Maarssen On Ice Vol plezier en vermaak op het ijs Nieuws
Afbeelding
Winterwandeling rond de Vinkeveense Plassen Vrije tijd