Afbeelding

Centrum- en Mobiliteitsplan Vinkeveen goedgekeurd door de gemeenteraad

Nieuws

REGIO > Het Centrum- en Mobiliteitsplan Vinkeveen hebben groen licht gekregen van de gemeenteraad! Op donderdag 21 september stemde de gemeenteraad in met het Ruimtelijk Kader Centrumplan Vinkveen en het Mobiliteitsplan Centrumplan Vinkeveen. Twee plannen waarbij de bouw van ruim 200 woningen en een verkeersveilige infrastructuur hand in hand gaan. Wethouder Vijselaar is enorm verheugd met deze uitkomst: “Ik ben een gelukkig mens dat de gemeenteraad dit plan omarmt en dat we nu met volle kracht vooruit kunnen. We staan te popelen om de volgende stappen te zetten”, aldus de enthousiaste wethouder. “Dit is echt een kroon op ieders werk die hier al jarenlang mee bezig is om dit voor elkaar te krijgen.”

De goedkeuring van het Centrumplan Vinkeveen, waarbij woningbouw en verkeersveiligheid hand in hand gaan, markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Vinkeveen. Samengevat bevat het plan twee parallelle projecten – woningbouw/gebiedsontwikkeling en verkeersveiligheid - die samen in de toekomst een positieve impuls geven aan Vinkeveen.

Ruimtelijk Kader

Aan de vaststelling van het Ruimtelijk Kader Centrumplan Vinkeveen heeft de gemeenteraad een aantal extra randvoorwaarden meegegeven. Zo is voor de ontwikkeling van de Adelaarlocatie bepaald dat er een hoogteaccent mag komen van maximaal vier bouwlagen met een kap en dat de omliggende bebouwing een mix moet zijn van drie lagen met een kap en twee lagen met een kap. Ook heeft de gemeenteraad vastgesteld dat de toe te passen parkeernorm in het Centrumplan iets hoger ligt dan door het college werd voorgesteld.

Met de vaststelling van het Ruimtelijk Kader Centrumplan Vinkeveen en het Mobiliteitsplan Centrumplan Vinkeveen, zijn de randvoorwaarden bepaald waarbinnen ruim 200 woningen en 1.000 vierkante meter voorzieningen binnen het plangebied gerealiseerd kunnen worden.

Woningbouw en gebiedsontwikkeling

Wat betreft de woningbouw en gebiedsontwikkeling wordt het centrumplan in samenwerking met het bewonerscomité verder uitgewerkt tot een definitief plan. Vervolgens wordt in 2024 de omgevingsvergunning aangevraagd. Het jaar 2025 betekent dan het begin van de bouw- en verkoopfase, met als resultaat de oplevering van de eerste woningen in 2027. Deze ontwikkeling zal ongetwijfeld bijdragen aan de groei en bloei van Vinkeveen, waardoor het een nog aantrekkelijkere plek wordt om te wonen.

Aankondiging 19 maart 2024
Paasmuziek in de Pauluskerk Vrije tijd
Afbeelding
Uitslagen schietsport vereniging SV Loenen Sport
Sylvia Speel, projectleider Beheer & Onderhoud bij Beweging 3.0 en Nienke Bakker, programmamanager Duurzaam Ondernemen bij Beweging 3.0
Honderdste duurzaamheidscertificaat voor de Utrechtse zorg uitgereikt Ondernemend
Afbeelding
Video Nieuw themagebied: DierenPark Amersfoort opent Chimpanseevallei in 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Utrechtse Energieboswachters in opmars: burgerexperts kunnen dit voorjaar versterking verwachten Nieuws
Het jongerenwerk, de politie en de gemeente bij de JOP in Wilnis.
Wilnis heeft nieuwe ontmoetingsplek voor de jeugd Nieuws
Afbeelding
Herstel toeslagenaffaire: hulp voor jongeren Stichtse Vecht met problematische schulden Gemeente
Afbeelding
Woning Valkenkamp blijft nog langer dicht op last burgemeester Nieuws
Afbeelding
Bomen langs Sweserengseweg niet veilig, gemeente gaat nu met spoed kappen Nieuws
Afbeelding
Geannuleerd: bewonersavond Scheendijk op 20 februari gaat niet door Gemeente
Afbeelding
Middag van het Fantastische Boek in Bieb Neude Bieb vol sciencefiction, fantasy en horror Vrije tijd
Afbeelding
Patrick uit Utrecht wint 25.000 euro bij de VriendenLoterij Ondernemend
Afbeelding
Parcoursrecord PK Sport Bosdijkloop verbroken Sport
Afbeelding
Provincie Utrecht verheugd met miljoenen vanuit het Rijk, geld voor landelijk gebied Nieuws