Afbeelding
Bewoners Maarsseveen Molenpolder met politiek

Gemeente praat bewoners bij over aanpak Maarsseveensevaart

Nieuws

MAARSSEN > De gemeente Stichtse Vecht werkt aan plannen om de Maarsseveensevaart opnieuw in te richten en zo veiliger te maken. Daarom is eerder een voorlopig schetsontwerp met een vertegenwoordiging van verschillende bewonersgroepen besproken. De aangepaste concepttekeningen willen we nu met bewoners bespreken.

Ook benieuwd naar de concepttekeningen? Omwonenden zijn welkom!
Datum: donderdag 30 november
Locatie: Paviljoen de Wilgenplas (Maarsseveensevaart 7c)
Tijd: van 19:30 uur tot 21:00 uur

Eerder bericht

Een groep bewoners maakt zich zorgen over de aanpassen van de Maarsseveensevaart en dan vooral over de aanpak van het verkeerslawaai.

De Maarsseveensevaart moet opnieuw worden ingericht om de veiligheid te vergroten en de geluidsoverlast te verminderen. Uit recente metingen van de gemeenten bleek al dat het geluidsniveau van verkeer op het wegdek veel te hoog is, terwijl de inrichting van de weg blijkbaar uitnodigt tot te hard rijden. De herinrichting zou in 2024 gebeuren. aldus de buurt bij het bezoek van enkele fracties uit de gemeenteraad. 

De bewonersverenigingen BewonersBelangen Bethune en Maarsseveen-Molenpolder vrezen dat de aanpassing grote vertraging oploopt. Er moet namelijk geboord worden om de fundering van de weg te onderzoeken. Een slechte fundering zorgt voor hogere kosten van de herinrichting. De boringen blijken pas op 3 oktober te zijn gestart. De bewonersverenigingen betwijfelen of de aanpak van de Maarsseveensevaart meegenomen kan worden in de gemeentelijke begroting voor 2024.

Om de gemeenteraad te laten ervaren hoe dringend de herinrichting nodig is, hebben de bewonersverenigingen de raadsleden uitgenodigd om zelf te komen luisteren hoe hoog de geluidsoverlast van het voorbijrazende verkeer is. Op 5 oktober waren vier raadsleden aanwezig op de trekkerscamping ‘Lang de akker’ aan de Maarsseveensevaart: Ike Roetman (Christen Unie/SGP), Peter van Dam (D66), Pim van Rossum Rengelink (CDA) en Tineke de Vries (SP). Ronald van Liempt (Lokale Liberaal) heeft beloofd later nog langs te komen. De raadsleden waren ervan overtuigd dat deze bijeenkomst zinvol was, helemaal omdat de begrotingsbehandeling aanstaande is en de aanpassing van een weg nu eenmaal veel geld kost. Het gesprek verliep in goede sfeer, al was het soms moeilijk te volgen vanwege het lawaai, aldus de bewoners

Op 6 oktober hebben alle genoemde raadsleden gezamenlijk de volgende vraag aan het college van burgemeester en wethouders gesteld: Zijn er (voldoende) financiële middelen uitgetrokken in de begroting 2024 voor de aanpassingen van de Maarsseveensevaart? Wij wachten met de raadsleden het antwoord af. De bewonersverenigingen zijn blij met de respons van de raadsleden en houden contact.

Afbeelding
MKB'ers in Utrecht helpen bij circulair ondernemen Ondernemend
Afbeelding
Speciaal vervoer voor Sinterklaas naar de Bijenschans Lezersnieuws
Afbeelding
Atelier De Kromme Mijdrecht op reis Lezersnieuws
Afbeelding
Wethouder Ad de Regt (LijstvanderDoes) treedt af per 25 januari 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
Portaal en AM slaan handen ineen voor krachtige wijken in regio Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Koffie & Thee met appeltaart in de Week van de Verbinding in Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
Hockey MHV JO14-2 kampioen in subtopklasse Sport
Afbeelding
Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend
Afbeelding
Doorrijder ongeluk Harmelen aangehouden, 4-jarig kind gewond Nieuws
Afbeelding
Sint en Piet bezochten ook de ouderen van Maarssen in het Dorpshuis. Lezersnieuws
Afbeelding
Ultiem kerstgevoel in Grote Kerk met Roder Jongenskoor Vrije tijd
Afbeelding
Onafhankelijke clientondersteuning (OCO) in Stichtse Vecht ook in 2024 uitgevoerd door Kwadraad, Leef, Gezinsbuddy en MEE Gemeente
Afbeelding
Autobrand naast woning aan het Sluisje in Vreeland Nieuws
Afbeelding
Taekwon-Do School IN NAE DO KWAN succesvol op 2 toernooien in 1 weekend. Sport