Afbeelding
Bewoners Maarsseveen Molenpolder met politiek

Gemeente praat bewoners bij over aanpak Maarsseveensevaart

Nieuws

MAARSSEN > De gemeente Stichtse Vecht werkt aan plannen om de Maarsseveensevaart opnieuw in te richten en zo veiliger te maken. Daarom is eerder een voorlopig schetsontwerp met een vertegenwoordiging van verschillende bewonersgroepen besproken. De aangepaste concepttekeningen willen we nu met bewoners bespreken.

Ook benieuwd naar de concepttekeningen? Omwonenden zijn welkom!
Datum: donderdag 30 november
Locatie: Paviljoen de Wilgenplas (Maarsseveensevaart 7c)
Tijd: van 19:30 uur tot 21:00 uur

Eerder bericht

Een groep bewoners maakt zich zorgen over de aanpassen van de Maarsseveensevaart en dan vooral over de aanpak van het verkeerslawaai.

De Maarsseveensevaart moet opnieuw worden ingericht om de veiligheid te vergroten en de geluidsoverlast te verminderen. Uit recente metingen van de gemeenten bleek al dat het geluidsniveau van verkeer op het wegdek veel te hoog is, terwijl de inrichting van de weg blijkbaar uitnodigt tot te hard rijden. De herinrichting zou in 2024 gebeuren. aldus de buurt bij het bezoek van enkele fracties uit de gemeenteraad. 

De bewonersverenigingen BewonersBelangen Bethune en Maarsseveen-Molenpolder vrezen dat de aanpassing grote vertraging oploopt. Er moet namelijk geboord worden om de fundering van de weg te onderzoeken. Een slechte fundering zorgt voor hogere kosten van de herinrichting. De boringen blijken pas op 3 oktober te zijn gestart. De bewonersverenigingen betwijfelen of de aanpak van de Maarsseveensevaart meegenomen kan worden in de gemeentelijke begroting voor 2024.

Om de gemeenteraad te laten ervaren hoe dringend de herinrichting nodig is, hebben de bewonersverenigingen de raadsleden uitgenodigd om zelf te komen luisteren hoe hoog de geluidsoverlast van het voorbijrazende verkeer is. Op 5 oktober waren vier raadsleden aanwezig op de trekkerscamping ‘Lang de akker’ aan de Maarsseveensevaart: Ike Roetman (Christen Unie/SGP), Peter van Dam (D66), Pim van Rossum Rengelink (CDA) en Tineke de Vries (SP). Ronald van Liempt (Lokale Liberaal) heeft beloofd later nog langs te komen. De raadsleden waren ervan overtuigd dat deze bijeenkomst zinvol was, helemaal omdat de begrotingsbehandeling aanstaande is en de aanpassing van een weg nu eenmaal veel geld kost. Het gesprek verliep in goede sfeer, al was het soms moeilijk te volgen vanwege het lawaai, aldus de bewoners

Op 6 oktober hebben alle genoemde raadsleden gezamenlijk de volgende vraag aan het college van burgemeester en wethouders gesteld: Zijn er (voldoende) financiële middelen uitgetrokken in de begroting 2024 voor de aanpassingen van de Maarsseveensevaart? Wij wachten met de raadsleden het antwoord af. De bewonersverenigingen zijn blij met de respons van de raadsleden en houden contact.

Gevaar op de weg.
Streekbelangen wil opheldering over onderhoud centrum Kockengen Nieuws
Afbeelding
De Europese verkiezingen komen eraan, Stichtse Vecht is er klaar voor Nieuws
Theekoepel Vechtevoort
Aan de wandel met Willem van Leusden, rondwandeling met gids door Maarssen Vrije tijd
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Samenwerken om levens te redden, Hartreanimatie Stichtse Vecht plaatst een AED in 't Heycop Nieuws
Afbeelding
DOMunder viert 10-jarig bestaan op Domplein met expositie Gevonden Voorwerpen Vrije tijd
Afbeelding
Groot onderhoud N201 tussen Mijdrecht en Uithoorn Gemeente
Afbeelding
Twee explosies op Kanaleneiland en Vleuten Nieuws
Afbeelding
Eerste paal voor nieuwbouw Het Kwadrant Nieuws
Afbeelding
Warmtepompen, koeling en uw eigen energieopslag, Ontdek de toekomst van comfort en besparing tijdens infolezing op 8 juni Ondernemend
Afbeelding
Klaroen Tienhoven viert juffendag Lezersnieuws
Afbeelding
Gedeputeerde bezoekt KTC, Kennis en Transfer Centrum in Zegveld Ondernemend
Afbeelding
Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival Lezersnieuws
De Jantjes
Kamerkoor Bachanten viert 10e verjaardag Lezersnieuws