Afbeelding

Controle kluisjes op middelbare scholen in Stichtse Vecht, geen strafbare zaken gevonden

Nieuws

STICHTSE VECHT > De afgelopen twee weken zijn bij diverse middelbare scholen kluiscontroles uitgevoerd. De controles vonden plaats bij het Niftarlake College en de Rientjes Mavo in Maarssenbroek en in Breukelen bij het Broeckland College en Broklede Regionale Scholengemeenschap. Tijdens de controles zijn kluisjes van leerlingen doorzocht op de aanwezigheid van vuurwerk en drugs of andere verboden spullen zoals steekwapens.

De kluisjes zijn door speurhonden gecontroleerd op vuurwerk en drugs. Daarna zijn ze steekproefsgewijs gecontroleerd door de conciërges en directieleden van de scholen. De controles vonden plaats in aanwezigheid van de politie en handhavers. Zij waren erbij om vragen te beantwoorden of om verdere actie te ondernemen indien er iets strafbaars zou zijn aangetroffen. Dit soort controles zullen in de toekomst vaker plaats vinden.

Bij één van de controles is een oefenvlindermes aangetroffen in een kluisje. De directeur van de school heeft een goed gesprek met de leerling gevoerd. In dat gesprek is aangegeven dat, hoewel niet illegaal, het niet de bedoeling is om zoiets mee naar school te nemen. Verder is er bij de controles niets aangetroffen dat ontoelaatbaar of strafbaar is.

De kluiscontroles zijn onderdeel van het veiligheidsbeleid van de middelbare scholen in Stichtse Vecht. De gemeente juicht deze controles van de scholen toe en ondersteunt deze dan ook organisatorisch en uitvoerend.

Burgemeester Ap Reinders: ‘Ik ben erg blij dat de kluisjescontroles goed zijn verlopen en er weinig noemenswaardigs is aangetroffen. Dit soort controles laat zien dat onze middelbare scholen samen met politie en gemeente veiligheid op en rond school uiterst serieus nemen. En dat vind ik belangrijk.’

De gemeente zet de komende jaren extra in op een preventieve aanpak van drugsgebruik en -criminaliteit onder jongeren. In deze aanpak wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met jongeren, ouders en scholen. Dit bovenop de al bestaande samenwerkingsverbanden met politie, handhaving en HALT.

Afbeelding
Straatroof op fietspad langs Pauwenkamp Nieuws
Afbeelding
Volgende stap zonnevelden in Haarrijnseplas Nieuws
Jannie van Kooten, vrijwilligerscoördinator.
Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven. Waar zou ú het liefst sterven? Ondernemend
Afbeelding
Vlag Oekraïne wappert boven Goudestein Nieuws
Afbeelding
Explosie bij restaurant in Vleuten, wie weet meer? Nieuws
Afbeelding
Leeuwenhart Risicobeheer en Verzekeringen kent de klanten Persoonlijk contact hoogste prioriteit Ondernemend
Afbeelding
Plannen voor water in uw buurt? Vraag subsidie aan bij Hoogheemraadschap Gemeente
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Choral Evensong in de Pieterskerk Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Muzikale bootreis van Barok tot Broadway met Boddé en Zomer in Grote Kerk Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Alpe d'Huez op voor kankeronderzoek, team GCM gaat er voor lopend en fietsend Nieuws
Afbeelding
Politie jaagt op autokrakers in Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Het Nieuw Tienhovens Orkest viert haar Verjaardag! Het Orkest voor Jong en Oud viert haar 1e jaar met een mooi concert! Nieuws
Afbeelding
Gedeputeerden ontvangen eerste pakketlevering Hub Utrecht Oost Ondernemend