Afbeelding
Archief

De Boffers vieren 20-jarig bestaan en staat stil bij overlijden oprichtster Fransje Huurman

Nieuws Ingezonden

BREUKELEN > Komende zaterdag 2 maart viert de Stichting Ontmoetingscentrum De Boffers haar 20-jarig bestaan. De Stichting is opgericht om mensen met een beperking uit hun isolement te halen, maar ook de mogelijkheid te bieden om bv. naar een museum te gaan, te bowlen of een workshop te volgen. Gestart met een groep van 4/5 Boffers en een handvol begeleiders, is de groep in de afgelopen 20 jaar intussen uitgegroeid tot een vaste kern van +/- 20 mensen die in de peiriode oktober/april om de week bijeenkomt, begeleid door zeer enthousiaste vrijwilligers.

Elk jaar wordt er door de Boffers zélf in Theater 4-in-1 in Breukelen een Talentenshow georganiseerd die heel druk wordt bezocht. Op 2 maart a.s. kan het publiek tijdens een speciale “Jubileumshow” zélf zien (en horen) welke grote progressie zij de afgelopen 20 jaar hebben gemaakt. Er wordt o.a. geplaybackt, een gedicht voorgedragen, cabaret en toneelgespeeld. Durfden de meeste Boffers 20 jaar geleden nog niet eens op een toneel te staan, nu vertonen zij hun kunsten vol bravoure en zelfvertrouwen aan het enthousiaste publiek. Het programma zelf blijft nog even geheim maar de show staat garant voor een avond vol ontroering, lol en wervelende muziek en zangoptredens.

Het ontmoetingscentrum is opgericht door Fransje Huurman. Zij is op zaterdag 10 februari jl. in de leeftijd van 83 jaar overleden. Zij was niet alleen 20 jaar lang de stuwende kracht achter de Boffers, zij zorgde er ook vaak voor dat veel Boffers een plekje in onze maatschappij konden vinden om daaraan een meer dan nuttige bijdrage te leveren. Fransje maakte gebruik van haar grote sociale netwerk in Breukelen om de broodnodige financiële steun te verkrijgen én om mensen te vinden die als vrijwilliger hun bijdrage aan de Boffers leverden. Fransje heeft een prachtig sociaal project neergezet dat hopelijk nog vele jaren in een behoefte in de gemeente Stichtse Vecht kan blijven voorzien. Dat de gemeente in die afgelopen 20 jaar geen financiële bijdrage aan de Boffers heeft geleverd, stelde haar zeer teleur.

Zoals gemeld, de “Jubileumshow” wordt op 2 maart 2024 in Theater 4-in-1 in Breukelen gehouden en vangt aan om 19:30 uur. Zaal open: 19:00 uur. Uiteraard wordt er tijdens de show stilgestaan bij het 20-jarig jubileum maar ook bij het overlijden van haar oprichtster Fransje Huurman. De BRKLYN*8, een ‘Dad Rock Coverband’ uit Breukelen ondersteunt de show muzikaal.

Alle activiteiten van de Boffers worden mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van bedrijven en particulieren én door een jaarlijkse bijdrage van de Boffers zélf. Daarom vragen wij aan alle bezoekers een bijdrage van 5 euro welke cash bij de entree van het Theater dient te worden voldaan. Mocht u een financiële bijdrage aan de Boffers willen keveren dan kan dat via 

NL95RABO 0121 7743 76 t.n.v. Stichting Ontmoetingscentrum De Boffers. Daarvoor op voorhand onze hartelijke dank.

Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd