Afbeelding

Jaap Velzel nieuwe voorzitter van de Seniorenraad Stichtse Vecht, afscheid van Irmgard Michielsen

Nieuws

STICHTSE VECHT > Met ingang van 1 maart 2024 draagt Irmgard Michielsen haar voorzitterschap over. Zij is sinds juni 2019 verbonden aan de Seniorenraad Stichtse Vecht en vanaf februari 2020 voorzitter. In die periode heeft zij zich met hart en ziel ingezet om de Seniorenraad verdere bekendheid te geven. 

Een belangrijke bijdrage van haar was het maken en verstevigen van contacten en verbindingen leggen. Zo verschafte ze de SRSV een groot netwerk. Met haar enthousiasme en vasthoudendheid was ze de motor van de club. Onder haar leiding heeft de Seniorenraad een ontwikkeling doorgemaakt van “luis in de pels” tot steun en vraagbaak voor allen die zich in Stichtse Vecht met senioren bezig houden. We zullen haar missen. Zelf zegt ze: ‘Ik ben blij dat ik kan terugkijken op een goede en productieve samenwerking van ons team. Blij ook dat de ketenaanpak valpreventie in onze gemeente een vergevorderd stadium heeft bereikt en blij met de goede samenwerking met de landelijke seniorencoalitie. Samen met hen kunnen wij de inwoners van Stichtse Vecht verder bewust maken hoe zij zich kunnen voorbereiden op ouder worden nu de voorzieningen alleen maar minder worden’.

Haar voorzitterschap wordt overgenomen door Jaap Velzel. Jaap, ervaren bestuurder, recent gepensioneerd, woont al 31 jaar in de gemeente Stichtse Vecht en heeft een lange carrière gehad in de publieke sector waarbij hij actief was op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau. Zijn passie ligt dan ook bij de publieke zaak en bij de zorg voor de medemens. Met de komst van Jaap draagt Irmgard met een gerust hart haar voorzitterschap over. Zijn kennis van het sociaal domein en zijn passie voor de goede zaak stellen hem, samen met zijn goede communicatieve vaardigheden en vermogen tot samenwerken, in staat om permanent naar nieuwe wegen en werkwijzen te zoeken om de belangen en het welzijn van senioren in heel Stichtse Vecht zo goed mogelijk te behartigen.

Ook penningmeester Aldert Nooitgedagt stopt per 1 maart 2024. Hij was actief lid vanaf augustus 2019 en vanaf januari 2022 penningmeester. Hij heeft zich ingezet om een brede visie op gezondheid -positieve gezondheid- te verspreiden en de kracht van inwoners te ondersteunen. Hij gaat hiermee nu verder via zijn sociale website waar hij sociale projecten, organisaties en events vindbaar maakt.
Zowel Aldert als Irmgard zullen als adviseur verbonden blijven aan de SRSV.

Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Ludieke Pubquiz van jarige Historische Kring Loenen in de feesttent Lezersnieuws
Afbeelding
Wethouder Karin van Vliet opent Activiteitencentrum Zebraspoor Nieuws
Afbeelding
Afvallen met injecties: doorbraak op het gebied van gewichtsverlies Ondernemend
Buitenplaats Doornburg
Rondleiding historische buitenplaatsen Maarssen Vrije tijd
Afbeelding
Kom voetballen bij VIOD, 10 mei speciale clinic voor de jeugd Sport
Afbeelding
Volledige afsluiting Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht, noodweg auto's en bestelbussen Nieuws
J.W.Sloeserwij, Janet en P.U Fagginger Auer.
Mooi afscheid van Janet bij huisarts/apotheek Kockengen Nieuws
Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen
Zwemvereniging Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws