.Ontlading bij de finish van de ALS Sunrise Walk 2024
.Ontlading bij de finish van de ALS Sunrise Walk 2024 Coen Koppen

Succesvolle derde editie ALS Sunrise Walk in Utrecht brengt een recordbedrag van ruim 900.000 euro op

Nieuws

UTRECHT > Afgelopen nacht organiseerde Stichting ALS Nederland voor de derde keer de ALS Sunrise Walk in Utrecht. Ruim 3.000 deelnemers haalden samen een recordbedrag op van ruim €916.000. De ALS Sunrise Walk is dit jaar zowel in het aantal deelnemers als in de opbrengst opnieuw gegroeid. Het sponsorevenement heeft als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar de dodelijke zenuw-/spierziekte ALS.??????

De zonsopgang tegemoet

Tijdens de ALS Sunrise Walk lopen deelnemers uit het hele land in een nachtelijke tocht de zonsopgang tegemoet en zetten zo de ziekte ALS op een bijzondere manier in het licht. De zonsopgang staat tijdens het evenement symbool voor de hoop op een medicijn voor de nu nog dodelijke ziekte ALS. “Bijna alle deelnemers zijn op een of andere manier persoonlijk betrokken bij de ziekten ALS, PSMA en PLS. Onder de duizenden deelnemers zijn er zelfs 17 mensen die meedoen en zélf deze vreselijke diagnose hebben”, vertelt Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland. “Voor velen is het meedoen, naast het inzamelen van geld voor onderzoek, ook een manier om hun onmacht om te zetten in daadkracht.”

“In drie jaar tijd is het aantal deelnemers enorm uitgebreid. We startten met 1.000 deelnemers tijdens de eerste editie en drie jaar later zijn dit al 3.000 mensen die samen de zonsopgang tegemoet lopen en ALS letterlijk in het licht zetten. Een enorm succes dus en we hopen de komende jaren natuurlijk nog verder te groeien.”, zegt Limore “Het geld is hard nodig voor meer onderzoek want we geloven dat we daarmee de oplossing voor ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS kunnen vinden. Zolang er nog geen oplossing is, investeren we ook in projecten die de kwaliteit van zorg en leven voor patiënten en hun naasten verbeteren.”

Met het groeiende aantal deelnemers is de ALS Sunrise Walk, naast de Tour du ALS en Amsterdam City Swim, een vast sportevenement op de agenda van Stichting ALS Nederland geworden. Deelnemers konden dit jaar kiezen uit een afstand van 25, 15 of 5 kilometer. Iedereen finishte rond zonsopgang bij de Jaarbeurs waar de eindstand werd onthuld. Het bekendgemaakte bedrag van €916.146 euro is een voorlopige eindopbrengst. Tot 31 maart kan er worden gedoneerd via alssunrisewalk.nl .

Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd