Afbeelding
Owner

Nigtevecht gaat op slot voor de rest van Stichtse Vecht en omgekeerd

Nieuws

NIGTEVECHT > Nigtevecht is tot aan de zomer onbereikbaar vanuit de andere kernen van Stichtse Vecht of je moet een heel stuk omrijden. En omgekeerd

En dat komt door de werkzaamheden aan het poldergemaal Voorburg aan de Oostkanaaldijk en die route gaat dus dicht, voor drie maanden vanaf 2 april zo maakte de gemeente deze week bekend.

Het waterschap Amstel, Gooi en Vecht gaat tussen tussen nummer 9 en 10 het hele poldergemaal vervangen. D66 trekt nu aan de bel met een reeks vragen of het niet anders kan en wat de gevolgen zijn van de lange afsluiting met gevolgen. Auto’s (en andere motorvoertuigen) vanuit en naar Weesp kunnen de omleidingsroute volgen. Alle adressen aan de Oostkanaaldijk en de Kanaaldijk Oost tussen de N201 en Nigtevecht zijn voor een periode van 3 maanden slechts vanuit één richting (ten noorden of ten zuiden van de afsluiting) bereikbaar voor motorvoertuigen. Fietsers en voetgangers kunnen het afgesloten weggedeelte wel passeren. Ook de hulpdiensten kunnen in geval van nood te allen tijde de werkzaamheden passeren, zo staat op de site van de gemeente.

Via de Slootdijk en Kerkweg rijden is dus even niet mogelijk. Op de site van het waterschap Amstel Gooi en Vecht staat uitvoering beschreven hoe het werk wordt uitgevoerd en dat zette D66-raadslid Rens Ulijn aan het denken over deze onverwachte verkeersmaatregel. ‘Het is de belangrijkste toegangsweg vanuit het zuiden naar Nigtevecht. Veel onrust in het dorp, maar ook veel onduidelijkheid, daarom willen we opheldering. Uit de tekst van het Waterschap maak ik op dat voor de werkzaamheden niet de hele weg hoeft te worden afgesloten, maar alleen afgewisseld de oostelijke en de westelijke weghelft. Dit zou betekenen dat de weg wel open zou kunnen blijven. Op de website van de gemeente wordt aangegeven dat de weg voor drie maanden volledig wordt afgesloten. Is die volledige afsluiting echt noodzakelijk, of klopt de tekst op de website van het waterschap dat een gedeeltelijke afsluiting afdoende is? 

D66-raadslid Ulijn wil ook weten of er al veel klachten zijn binnengekomen en of de gemeente daar  nog rekening meet gaat houden met het verlenen van de vergunningen. ‘Heeft u overwogen om met technische oplossingen als een tijdelijke stalen noodbrug een volledige afsluiting te voorkomen? Waarom zijn de inwoners van Nigtevecht niet eerder en actief geïnformeerd over deze voor het dorp ingrijpende en langdurige afsluiting? En waarom is er niet met inwoners van Nigtevecht geparticipeerd over de gevolgen van deze afsluiting?, zo vraag het raadslid uit Nigtevecht zich af, ook omdat de omleidingsroutes nogal vaag zijn.  ’Kunt u aangeven hoe die omleidingsroute precies loopt? Behoort de Nigtevechtseweg / Vreelandseweg tot de mogelijk onderdeel van een omleidingsroute? Bent u zich ervan bewust dat de Nigtevechtseweg en Vreelandseweg niet geschikt zijn voor het opvangen van veel extra autoverkeer met bestemming Nigtevecht? En dan is er ook nog de kwestie met het het openbaar vervoer met de busjes van Syntus. 

Langs de Oostkanaaldijk staat ten zuiden van de Spoorlaan het Poldergemaal Voorburg. Dit poldergemaal is aan het einde van de levensduur en moet worden vervangen. Daarnaast kan in natte perioden het water in het achterliggende gebied moeilijk worden weggepompt. Daarom krijgt het nieuwe poldergemaal meer pompcapaciteit dan het oude poldergemaal. Om het water in het achterliggende gebied snel naar het nieuwe poldergemaal te pompen, wordt ter ondersteuning in het weiland, tussen Oostkanaaldijk 9 en 10 een zogenaamd opvoergemaal gebouwd.

Afbeelding
Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Ludieke Pubquiz van jarige Historische Kring Loenen in de feesttent Lezersnieuws
Afbeelding
Wethouder Karin van Vliet opent Activiteitencentrum Zebraspoor Nieuws
Afbeelding
Afvallen met injecties: doorbraak op het gebied van gewichtsverlies Ondernemend
Buitenplaats Doornburg
Rondleiding historische buitenplaatsen Maarssen Vrije tijd
Afbeelding
Kom voetballen bij VIOD, 10 mei speciale clinic voor de jeugd Sport
Afbeelding
Volledige afsluiting Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht, noodweg auto's en bestelbussen Nieuws
J.W.Sloeserwij, Janet en P.U Fagginger Auer.
Mooi afscheid van Janet bij huisarts/apotheek Kockengen Nieuws
Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen
Zwemvereniging Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws