Afbeelding

3 oktober: officiële opening Maximaal Gezond Centrum De plek in Leidsche Rijn voor gezondheid, welzijn en vitaliteit

Ondernemend

LEIDSCHE RIJN > Op zondag 3 oktober a.s. opent burgemeester Sharon Dijksma het nieuwe Maximaal Gezond Centrum aan de Burgemeester Verderlaan 19. Initiatiefnemers Armanda Versluijs en Christina Tomlow zien de droom van Stichting Maximaal Gezond uitkomen: “Met Maximaal Gezond streven we al jaren naar een betere gezondheid in de wijk. We doen dat met zo’n 60 professionals, verspreid over de hele wijk, ieder met zijn eigen expertise op het gebied van gezondheid, welzijn en vitaliteit. Dat we nu ook echt een fysieke plek hebben voor de inwoners van Leidsche Rijn is echt een geweldige stap voorwaarts.”

Maximaal Gezond Festival

De opening wordt gevierd met het eerste Maximaal Gezond Festival, waarbij je als bezoeker zelf kunt ervaren hoe je jouw gezondheid kunt optimaliseren. Tussen 11.00 en 15.30 uur kun je kennismaken met o.a. acupunctuur, yoga, natuurgeneeskunde, kinesiologie, mindfulness, massage en allerlei andere coachings- en therapievormen. Aanmelden kan via bit.ly/MGFestival of stuur een mailtje naar contact@maximaalgezondcentrum.nl

Positieve gezondheid in de wijk

Het Maximaal Gezond Centrum staat als gezicht van Maximaal Gezond in de wijk voor de positieve gezondheid van inwoners. De complementaire professionals ondersteunen in de fysieke, emotionele en sociale gezondheid. Toegankelijk, vertrouwd en laagdrempelig zijn belangrijke pijlers daarbij.

Meer over Maximaal Gezond

In 2017 werd Maximaal Gezond opgericht als gezondheidsnetwerk met de ambitie bewoners rondom het Maximapark, in Utrecht Leidsche Rijn en Vleuten/De Meern, gezonder te maken. Professionals vanuit verschillende disciplines sloten zich aan en ondersteunen bewoners om meer regie over hun eigen gezondheid te kunnen nemen. Zodat iedereen op een toegankelijke manier gezond kan leven en gelukkig oud kan worden.

Gezondheid is meer dan niet ziek zijn

Christina Tomlow: “Gezondheid gaat verder dan de afwezigheid van ziekte. Het gaat om het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk zelf de touwtjes in handen te hebben. De complementaire zorg die wij vanuit het gezondheidscentrum bieden, is aanvullend op het reguliere medische aanbod, zoals huisarts of fysiotherapeut. We werken allemaal vanuit een holistische visie op de mens.”

Aanbod op maat

Armanda vult aan: “Het is heel belangrijk dat je een klik hebt met de behandelvorm en de behandelaar. Waar de een baat bij heeft, helpt niet automatisch bij de ander. In het centrum vind je therapeuten in allerlei disciplines die elk hun eigen benadering en expertise meebrengen. Zo kun je goed kijken en ervaren wat bij jou past, zodat de behandeling optimaal bijdraagt aan jouw herstel.”

Maximaal Gezond Werkt

Waar het Maximaal Gezond Centrum zich vooral richt op de particuliere markt, bedient Maximaal Gezond Werkt juist bedrijven en organisaties in Leidsche Rijn en omgeving. Er is

in deze tijd, waarin werk en thuis nóg meer met elkaar verweven zijn, een duidelijke relatie te zien tussen werkvermogen, vitaliteit, werkplezier en stress. Vitaliteit is dus een belangrijk speerpunt voor zowel medewerkers als werkgevers.

Maximaal Gezond Centrum is te vinden aan de Burgemeester Verderlaan 19 (Langerak). Parkeren is gratis en de bus stopt voor de deur.

Afbeelding
Het laatste concert van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior Vrije tijd
Afbeelding
Whatsappgroep voor buurtpreventie in Bloemstede opnieuw opgestart
Afbeelding
St Maerten 63 komt eraan met alles over het jubileum van Historische Vereniging Maartensdijk Lezersnieuws
Afbeelding
Reptielen in DierenPark Amersfoort in winterrust Vrije tijd
Afbeelding
Nieuwe familievoorstelling van Frank Groothof Vrije tijd
Afbeelding
Waterschap Amstel, Gooi en Vecht start met bouw installatie om medicijnresten uit afvalwater te verwijderen Gemeente
Afbeelding
Jubileumlezing HKM door Ds. Piet Vellekoop op 15 december in de Kerk Tienhoven om 20:00 uur Vrije tijd
Afbeelding
Body-Fit Helios Maarssen viert 65-jarig jubileum Lezersnieuws
Afbeelding
Verkeershinder A28 van knooppunt Rijnsweerd tot Den Dolder in beide richtingen; 9 – 12 december 2022 Gemeente
Afbeelding
Kasteel de Haar is opnieuw KidsProof Vrije tijd
Afbeelding
Sint en Piet op bezoek bij basisschool De Zilvermaan in Bloemstede. Lezersnieuws
Afbeelding
Meer subsidie voor ‘groenblauwe’ schoolpleinen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Sinterklaas met de helikopter naar De Bijenschans! Lezersnieuws
Afbeelding
Thema 8e Egbert Schuurmanlezing Toekomst voor de landbouw? bij ChristenUnie Stichtse Vecht Lezersnieuws