Monique Linnemann Taal & Tekst
Monique Linnemann Taal & Tekst Monique Linnemann Taal & Tekst

Ondernemers op bezoek bij metaalbedrijf Qumey in Maarssenbroek

Ondernemend

MAARSSENBROEK > Een kijkje in de keuken bij Qumey, daar zeiden zo’n 50 leden van Ondernemersvereniging Stichtse Vecht (OVSV) donderdag 17 november geen nee tegen. Het constructiebedrijf in Maarssenbroek, tevens OVSV-lid, opende voor zijn medeondernemers de deuren van zijn nieuw gebouwde bedrijfspand aan de Handelsweg.

Op het programma stond een rondleiding door het prachtige, nieuwe kantoorgebouw en de enorme productiehal van Qumey, waar in groten getale metaalconstructies van staal, RVS en aluminium tot stand komen. Wethouder Dick Polman van Economische Zaken was aanwezig om van de ondernemers hun reilen en zeilen te horen.

Knap staaltje werk

Maar niet voordat gastheer Lex Meijers en zoon Mark de aanwezigen in woord en beeld meenamen door 55 jaar geschiedenis van het familiebedrijf. Beginnend bij de eerste paal, toen Lex Meijers nog een klein jongetje was, via grotere opdrachten en bijbehorende huisvesting, naar meer specialisaties en nieuwe branches tot een gerenommeerd staalbewerkingsbedrijf met opdrachten van onder meer ProRail, Strukton, Eneco en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Een bedrijf dat bovendien een eigen opleiding startte, waaruit het zo nu en dan nieuwe medewerkers put.

Onder leiding van bedrijfsleider Arjan Pennewaard, Lex Meijers en zonen Mark en Roland konden de OVSV-leden in groepjes mee langs het werkveld. Met name het constructiewerk in de productiehal maakte grote indruk, aldus de aanwezigen. Want hoe vaak zie je waar de basis gelegd wordt voor de fundering van windmolens, perronoverkappingen, verbindingsstukken van oliepijpen, leuningwerk voor spoorbruggen en vele andere hekwerken, spoor- en brugconstructies in ons nationaal landschap?

Lex Meijers nam als dank voor de gastvrijheid een grote slagroomtaart in ontvangst, waarna de afsluitende netwerkborrel kon beginnen.

Tekst en foto’s: Monique Linnemann Taal & Tekst

Monique Linnemann Taal & Tekst
Monique Linnemann Taal & Tekst
Afbeelding
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Happy Ouwers en exposities in het nieuwe Kampje in Loenen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 26 verenigingen uit Stichtse Vecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 14 verenigingen uit De Ronde Venen droegen bij aan dit succes. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws
Afbeelding
Het Kompas krijgt knutselpapier van enorme omvang Nieuws
Afbeelding
De inschrijving voor de 40e IJsselsteinloop is geopend! Sport
Afbeelding
De Ronde Venen is het niet eens met nachtvluchten Schiphol, zorgt voor teveel overlast Nieuws
Afbeelding
Werkconferentie van kerken in Stichtse Vecht in teken van Barmhartigheid en de menselijke maat Nieuws
Afbeelding
Diamanten bruidspaar Gerrit Soede en Corrie Bakhuisen in Vreeland. Gemeente
Afbeelding
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Nieuwjaars Party in de Wilgenplas. Vrije tijd
Afbeelding
St. Antonius kiest voor Leidsche Rijn als centrale locatie in de toekomst Nieuws