Afbeelding

Slim omgaan met veiligheid voor kinderen

Ondernemend

Tegenwoordig hebben enorm veel kinderen een telefoon, een tablet of hebben zij via een vaste computer toegang tot het internet. Hoewel de digitalisering voor kinderen enorme mogelijkheden kan bieden, komen hier ook belangrijke gevaren bij kijken. Het is daarom voor ouders enorm belangrijk om je kinderen op de juiste manier te beschermen en slim om te gaan met de veiligheid voor kinderen.  

Instellen van een timer 
De eerste maatregel die je als ouder kunt nemen is het instellen van timers op specifieke applicaties, ook wel bekend als schermtijd. Wil je niet dat je kinderen toegang krijgen tot een applicatie, dan kun je hier een code voor instellen. Daarnaast kun je ook een specifieke timer instellen als je niet wilt dat je kinderen te lang een specifieke applicatie, website of apparaat gebruiken.  

Grooming 
De laatste jaren zien we steeds meer grooming, ook wel bekend als het digitaal kinderlokken. Het vertrouwen van kinderen wordt steeds meer gewekt, met als uiteindelijke doel om seksueel contact te krijgen met een kind. Doordat alles zich online afspeelt, is het een stuk gemakkelijker voor volwassenen om kinderen te verleiden.  

Dit kan zelfs al via spelletjes als Minecraft, maar ook door middel van TikTok en Instagram. Hier wordt veelal de chatfunctie voor gebruikt. Door deze applicaties te blokkeren of te vergrendelen kun je je kind op een eenvoudige manier beschermen tegen de gevaren van online surfen op het internet.  

Cyberpesten 
Ook cyberpesten komt steeds vaker voor, bijvoorbeeld door ongevraagd foto’s te verspreiden, nepaccounts aan te maken of door accounts van sociale media te hacken. Het is daarnaast ook een stuk gemakkelijker, vooral omdat je je identiteit gemakkelijk kunt verbergen.  

Je kunt je kinderen hierbij het beste onderwijzen door ze de gevaren van internet te laten zien. Dit kan door bijvoorbeeld samen met je kinderen achter de computer te gaan zitten en met hen te kijken naar wat er kan gebeuren. Ook op het internet staan nog veel video’s waarop je kinderen op een speelse wijze de gevaren van het internet te laten kennen.  

VPN instellen 
Veel van deze gevaren kun je eenvoudigweg voorkomen door een VPN in te stellen. Met een VPN wordt je data versleuteld, is je locatie verborgen en kun je veiliger op het internet surfen. Dit geldt dus ook voor je kinderen, aangezien persoonlijke accounts en data beter beveiligd zijn. Met een NordVPN kortingscode profiteer je daarnaast van een mooie korting.  

Kortom, de gevaren van het internet zijn overal, onder meer bij je kinderen. Het is daarom belangrijk om je kinderen goed te onderwijzen, een VPN te installeren en timers of wachtwoorden te hanteren om je kinderen af te schermen van schadelijke applicaties.

Afbeelding
Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht Sport
Afbeelding
Tentoonstelling Geloof in Beeldhouwkunst René van Seumeren 1923-1989 in Vechtstreekmuseum Vrije tijd
Afbeelding
Stijging aantal inbraken en insluipingen gebied Breukelen tot Nigtevecht Nieuws
Afbeelding
Unieke boeklancering: S.O.S. samoeraitraining, Een spannend avontuur in het hart van Brazilië Lezersnieuws
Afbeelding
Opening heringerichte speeltuin Henk van der Griftpark Breukelen
Afbeelding
Bewonersavond Duurzaam wonen in Breukelen Gemeente
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen Zondag 1 oktober 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
Alles voor het slapen bij de Matrassenstad Ondernemend
Afbeelding
Feestelijke opening Nieuw Activiteitencentrum Zebraspoor in Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Plannen kleine uitbreiding wijk Zwanenkamp nu open voor bezwaar en reacties Nieuws
Afbeelding
Aanpak Oostelijke Vechtplassen: Informatiemarkt op 12 oktober Gemeente
Afbeelding
Extra Actie op de Yaris Cross bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend
Afbeelding
Smullen van poffertjes bij de poffertjeskraam Ondernemend
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend