Afbeelding

Feestelijke start publiciteitscampagne dagactiviteitencentra AxionContinu

Ondernemend

REGIO > Een mooie dag voor iedereen’. Dat is het motto van de publiciteitscampagne van de dagactiviteitencentra van AxionContinu die op 5 juni is gelanceerd. Op locatie De Bijnkershoek in Utrecht vond de feestelijke aftrap plaats, in bijzijn van medewerkers van buurtteams, huisartsen, collega’s en bezoekers van het dagactiviteitencentrum. Onder een stralend zonnetje.

 Waarom deze campagne?

Steeds meer mensen worden een dagje ouder, ook in Utrecht. Als mensen een dagje ouder worden, willen ze bezig blijven. Ook als ze niet meer zo actief zijn als vroeger, lichamelijk achteruitgaan, of te maken hebt met geheugenproblemen. Voor veel ouderen zijn dagactiviteitencentra dan een prettige houvast in het dagelijks leven. Het programma dat wij aanbieden, draagt bij aan wat iedereen het liefste wil: zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Bovendien is er plek, mensen kunnen direct terecht. Er is geen wachtlijst.

Ontlasten mantelzorgers
Het dagactiviteitencentrum mantelzorgers die zorgen voor hun naaste even ontlasten. Uit onderzoek blijkt dat 10% van de mantelzorgers zich overbelast voelt. In Nederland besteden 2,6 miljoen mensen meer dan een dag per week aan mantelzorg.

 

Beter medicijn
Nieske Heerema, specialist ouderengeneeskunde, benadrukte dat sociaal actief blijven goed is voor je fysieke gesteldheid én voor je brein. ’Het dagactiviteitencentrum is een goed medicijn om vitaal te blijven!

Thuis voelen
Mevrouw Werner, sinds een jaar bezoeker van dagactiviteitencentrum De Bijnkershoek. Ze heeft beginnende dementie, haar man is overleden en ze voelde zich alleen en heeft het erg naar haar zin nu. ‘Er zijn hier zulke fijne mensen. Ik hou van iedereen in het dagactiviteitencentrum.’ Eric Lancé, haar zoon, heeft geen broers of zussen en staat alleen voor de zorg van zijn moeder. ‘Ik ben blij dat zijn moeder zich hier zo thuis voelt.’

Start Turks-Marokkaanse mannengroep
Sheyma Alp, begeleider bij dagactiviteitencentra: ‘Als de mensen een fijne dag hebben, dan heb ik dat ook! Ze is supertrots dat ze naast de Turkse en Marokkaanse vrouwengroep, nu ook gaan starten met een Turks-Marokkaanse mannengroep.’

De dagactiviteitencentra van AxionContinu
Ons motto is om van elke dag een mooie dag te maken. In onze dagactiviteitencentra vinden volop leuke en zinvolle activiteiten plaats. Zoals dansen, fitnessen, wandelen, breintraining, tuinieren, schilderen, spelletjes en gezellige uitjes. Een overzicht van onze centra:

De Gildenborgh voor mensen uit UtrechtDe Bijnkershoek voor mensen uit UtrechtDe Medina voor Turkse vrouwen (locatie De Bijnkershoek)Diyar voor Turks-Marokkaanse mannen (locatie De Bijnkershoek)De Marhaban voor Marokkaanse vrouwen (locatie De Gildenborgh)De Schutsehof in LopikDe Isselhof in IJsselstein

Hoe ziet de campagne eruit?

  1. Verspreiden van posters en folders op plekken waar ouderen en naasten komen in Utrecht. Denk aan gezondheidscentra, huisarts/ gezondheidspraktijken, buurtcentra, bibliotheken, supermarkten, fysiopraktijken.Informeren van verwijzers, zoals huisartspraktijken, POH’s, buurtteams en casemanagers dementie. Zij spelen een cruciale rol want zij geven mensen een indicatie.Aandacht op onze website en in onze socials (Insta, Fb, LinkedIn)Open middagen op onze dagactiviteitencentra.

En er volgen nog veel meer activiteiten!

Meer weten? Kijk op www.axioncontinu.nl/dac   

De foto: Vijf mensen verrichten samen de officiële aftrap en puzzelden het motto van de campagne in elkaar. Dit waren: mevrouw Werner, bezoeker van het dagactiviteitencentrum, haar zoon Eric Lancee, Nieske Heerema, specialist ouderengeneeskunde bij AxionContinu, Seyma Alp en Patti Meydam, begeleiders bij de dagactiviteitencentra. De opening werd gevolgd door een vrolijke beweegsessie o.l.v. vrijwilliger Tessa. Kijk voor een impressie daarvan op https://youtu.be/PL5cbBTBIeI (20 seconden).

Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd