Afbeelding

Honkballers UVV keren terug naar Hoofdklasse

Sport

LEIDSCHE RIJN >  Honkballen op het allerhoogste niveau van Nederland kan vanaf april 2023 weer in Leidsche Rijn op sportpark Paperclip

Dat klinkt bijna als verrassing en misschien is dat ook zo. Eind 2021 is in de honkbalwereld besloten de hoogste afdeling van de competitie te sluiten voor nieuwe deelnemers. Er volgde geen kans meer om via promotiewedstrijden naar de Hoofdklasse te promoveren. Er werd tevens besloten dat er kwalitatieve en sportieve regelingen komen om de Hoofdklasse voor publiek, spelers en media aantrekkelijker te maken. Het betekende evenwel dat UVV met geen mogelijkheid terug kon komen in de Hoofdklasse in 2022.

UVV honkbal werkt momenteel keihard aan de opbouw van de club. Betere opvang van jeugd, veranderde aanpak voor talenten, honkbal op vele terreinen sterker maken en teams samenstellen waardoor in alle geledingen behoorlijk kan worden gepresteerd. Dit alles met behoud van het Utrechtse clubgevoel voor leden, families en aanhang. De afgelopen vier jaar heeft UVV stap voor stap gewerkt aan een beter eerste honkbalteam, met als doel ook in de Hoofdklasse te gaan acteren.

Dat doel was vorig jaar al inzet voor UVV om deelname aan de Hoofdklasse aan te vragen bij de Nederlandse Honkbalbond (KNBSB). Helaas werden toen de ambities van UVV niet gehonoreerd. De geboden opening op mogelijk deelname in 2023 is daarna continu onderwerp van gesprek geweest. En UVV heeft zich in juni wederom gemeld. Inmiddels zijn er Minimale Kwaliteitseisen voor deelname geproduceerd door de KNBSB waaraan Hoofdklassers moeten voldoen. Dat zijn stappen om een professionelere honkbalomgeving in deze gesloten klasse te gaan borgen. UVV heeft zich gepresenteerd als club met ambitie die aan de eisen kan en wil voldoen en heeft een schitterend internationaal goedgekeurd park met alle voorzieningen om het honkbal op het hoogste niveau te ondersteunen. Daarnaast bieden professionals en vrijwilligers van UVV 100% ondersteuning aan de teams om goed voor de dag te komen.

De afgelopen zomerperiode heeft de club niet stilgezeten en zich met overtuiging gepresenteerd bij de KNBSB. Het bestuur van de KNBSB heeft besloten het eerste honkbalteam van UVV vanaf 2023 toe te laten in de Hoofdklasse van de KNBSB. Wel zal UVV moeten voldoen aan de eisen voor deelname aan de Hoofdklasse, zoals dat voor alle hoofdklassers per 2023 zal gelden.

Frank Koene al 3 jaar hoofdtrainer en coach van UVV honkbal is blij met het bereikte resultaat: “Onze ploeg heeft zich in de afgelopen jaren bijzonder ingespannen om de Hoofdklasse te bereiken. Een sportieve kroon op het werk. Een prachtkans voor de spelers om zich op het allerhoogste niveau te presenteren. Dat willen ze al jaren en dat is dit jaar onderstreept met de titel in de Eerste Klasse. We gaan Utrecht verrassen me interessant en spannend honkbal!”

Ook voorzitter Merijn van Elsäcker is in zijn nopjes: “Al die jaren van goed presteren en een leuk team op de been brengen werpen zijn vruchten af. Spelers verdienen deze plek en dit gaat ons heel veel kansen bieden onze honkbalclub in samenwerking met anderen nog beter aan te pakken. Het biedt jonge spelers de kans om door te stoten tot het hoogste niveau in Nederland en dus in Utrecht! Ik kijk met plezier uit naar 2023.”

Afbeelding
Hartverwarmende decemberactie van buurtbewoners Antilopespoor Kinderen brachten zelfs hun eigen speelgoed’ Nieuws
Afbeelding
Positief voortplantingsadvies voor rode panda’s in DierenPark Amersfoort Vrije tijd
Afbeelding
Write for Rights 11 december in de Pauluskerk in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Drie kandidaten uit gemeente Stichtse Vecht voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen Nieuws
Afbeelding
Uitverkocht Proms Night Stichtse Vecht een overweldigend succes Nieuws
Afbeelding
Nieuwe sponsor voor het damesteam van de Utrechtse Rugby club Sport
Afbeelding
Sint en Piet in de Vondel bij de ouderen. Lezersnieuws
Afbeelding
Lezing in Vechtstreekmuseum : Schilders van de Vechtstreek Vrije tijd
Afbeelding
In Nae Do Kwan zeer succesvol op het NK ITF Taekwon-Do Sport
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over nieuwe verkeersplannen en nieuwbouw Broeckland voor 23 miljoen euro Gemeente
Afbeelding
IJspret voor elk kind: gratis schaatsclinics op Vechtsebanen ‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’ Sport
Afbeelding
Oude sportspullen inleveren voor Sportspullenbank Stichtse Vecht Ondernemend
Afbeelding
Afsluiting parallelbaan A12 richting Arnhem van Utrecht knooppunt Oudenrijn tot Hoograven; 2 - 4 december 2022 Gemeente
Afbeelding
Routenetwerken in Utrecht voor fietsen, wandelen en varen opnieuw gewaarborgd Nieuws