Jaco de Groot
Jaco de Groot Jessica Snoek.

De Groot pakt grootste prijs bij het Polsstokverspringen.

Sport

REGIO > Jaco de Groot (Kamerik) is verkozen tot Springer van het jaar 2022. Ferran Houdijk (Polsbroek) werd benoemd tot Talent van het jaar.

Tijdens de jaarlijkse feestavond van de Polsstokbond Holland, die dit keer plaats vond in de Vlisterstee werd Jaco de Groot verkozen tot beste springer van het afgelopen jaar. Door een blessure was De Groot afgelopen seizoen 5 weken uit de running, net als in 2017 toen hij een wereldreis maakte. En net als toen levert dat een geweldige 2e helft van het seizoen op. Op een cruciaal moment, zijn laatste finalesprong op het Hollands Kampioenschap, komt hij tot maar liefst 22,16 m: de 2e 22-metersprong in de geschiedenis, goed voor goud. En een bevestiging dat hij het nog kan! De koek is nog niet op, want in Linschoten pakt De Groot de hele landelijke top in en wordt hij voor de vierde keer Nederlands kampioen bij de senioren. Pieken op het juiste moment, dat is het geheim van Jaco de Groot!

Als 14-jarige springer verbeterde Ferran Houdijk afgelopen seizoen zijn persoonlijk record maar liefst 11 keer, van 14,58m naar 18,10m. Het lijkt alsof hij elke wedstrijd beter gaat springen. Pas eind juli staat hij voor het eerst op het podium, maar ruim 3 weken later op het Hollands Kampioenschap verbetert hij 4 x op rij zijn pr en wordt verrassend Hollands Jongenskampioen. Twee weken later flikt hij het bijna weer en wordt 2e op het Nederlands Kampioenschap, het verschil met de nummer 1 is nul centimeter! 2022 is het jaar van de doorbraak van Ferran Houdijk! En daarom werd hij verkozen tot Talent van het jaar.

Tijdens de feestavond werden ook diverse andere prijzen uitgereikt. Aimée Plaiser won de Willem Brouwer plateau. Zij verbeterde haar persoonlijk record maar liefst 13x en ontving de prijs uit handen van haar oom, oud springer Pieter Verweij.

De winnaars van het ABZ de Samenwerkingsklassement ontvingen allemaal een exemplaar van de leiderstrui. Hier gingen de prijzen naar Rian Baas (senioren), Demi Groothedde (dames), Reinier Overbeek (junioren), Wessel Schenk (jongens) en Thalina van der Wind (meisjes).

Ook werden er prijzen uitgereikt aan de winnaars van de 2e en 3e klasse. Gerwin Kastelein (senioren), Brenda Baars (dames), Jorn Kamphof (junioren), Robert Miltenburg (jongens) en Isabel Overbeek (meisjes) naar huis met de Bert Hertog Bokaal.

En als laatste werd de duikbrilbokaal uitgereikt aan Daniel Cluistra. Hij maakt de meeste natsprongen in het seizoen 2022. Het boeket bloemen was voor zijn moeder, want die waste al die natte sportkleding elke keer.

Het was nog lang gezellig in de Vlist. Na een lange winterslaap was er genoeg om over bij te kletsen en nu de koude wintermaanden plaats maken voor zonnestralen kijkt iedereen weer halsreikend uit naar een nieuw seizoen. Wie worden de nieuwe kanshebbers, wie gaat er doorbreken en wie worden de kampioenen? Op 13 mei start in Linschoten de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Afbeelding
Fefinitieve uitslag van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Gemeente
Afbeelding
MEC Maarssen opent uniek buitenleslokaal 't Nest in wijkpark Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Definitieve uitslag waterschapsverkiezing De Stichtse Rijnlanden met kandidaten Gemeente
Afbeelding
College stuurt beleid voor zonnevelden naar de gemeenteraad Grootschalige elektriciteitsopwekking met zonnevelden in De Ronde Venen Nieuws
Afbeelding
De Heeren van Maarssen is opnieuw in goede handen Ondernemend
Afbeelding
Cees van den Oosten erelid van ondernemingsvereniging OVSV Ondernemend
Afbeelding
Lopen, huppelen en rennen voor het nieuwe klimrek. Leerlingen WereldKidz Bolenstein zetten sponsorloop op touw Nieuws
Afbeelding
Tweede plaats voor Brandweer Breukelen tijdens Vaardigheidstoets Nieuws
Afbeelding
Uitje met bier belevenis op Slot Zuylen Vrije tijd
Afbeelding
QR-route van Museum Vredegoed te Tienhoven Vrije tijd
Afbeelding
De Vondel wordt het nieuwe Dorpshuis van Maarssen Dorp Nieuws
Afbeelding
Nieuwe cijfers Utrechtse woningmarkt onderstrepen noodzaak betaalbare woningen Nieuws
Afbeelding
Mantelzorgbijeenkomst in Maarssen: Zeg JA bij dementie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente wil dat Demmerikse brug een beweegbare brug blijft Nieuws