Afbeelding
A.Baggerman

Verbinden en sporten gaat ook prima samen in de Loop van Leidsche Rijn

Sport

LEIDSCHE RIJN > Op zondag 4 juni vindt De Loop van Leidsche Rijn plaats. 

De Loop van Leidsche Rijn is een jaarlijks evenement voor iedereen: van getrainde lopers tot de allerkleinsten: voor iedereen is er een sportieve uitdaging.  Dit jaar combineren we het met de Buddyloop - met verschillende wandelafstanden om uit te kiezen. Beide evenementen dienen ook een goed doel. Er wordt aandacht gevraagd en er wordt geld ingezameld voor Stichting Buddyhuis. 

Patiënten die een diagnose met veel impact ontvangen, zoals bijvoorbeeld kanker, kunnen overspoeld worden door emoties van angst en onzekerheid. In contact zijn met iemand die iets vergelijkbaars meemaakt of heeft meegemaakt, kan waardevol zijn voor veel patiënten. Het kan helpen met de verwerking van de diagnose, inzicht bieden in wat patiënten moeten verwachten van de behandeling en hoe ze hiermee kunnen omgaan. In het St. Antonius Ziekenhuis brengt het Buddyhuis patiënten zowel fysiek via bijvoorbeeld Stap je Beter (wandelgroepen) en de Antonius Lounge, maar ook digitaal via webinars en een app met elkaar in contact. 

Onder het thema ‘Verbinden en Sporten’ brengt de Loop van Leidsche Rijn iedereen bij elkaar. Van de Lintwurmpie run van 500 meter voor de allerkleinsten en de 1, 2, 3 km voor mensen met een verstandelijke beperking (Abronaloop) tot diverse hardloopafstanden (5, 10 en 15 km), alle leeftijden en alle trainingsniveaus zijn welkom. En voor de wandelaars een keuze van 5, 10, 15 of 20 km wandelen. Het doel is mensen bij elkaar te brengen en samen te laten genieten van actief bezig zijn. 

Alle routes gaan door het Máximapark en de mooie natuur in de directe omgeving. Het wordt een gezellige dag voor het hele gezin. Op het festivalterrein is de gehele dag een podium, muziek, foodtrucks en diverse activiteiten. Dus ook als je niet meeloopt of wandelt: kom vooral even langs. 

Je kan op diverse manieren steunen. Loop of wandel mee (alleen of met je buurt, collega’s, vrienden) of sponsor iemand die meeloopt of wandelt.

Het inschrijfgeld van de wandelafstanden komt direct ten goede van Stichting Buddyhuis. Bij het inschrijven voor een hardloopafstand wordt de deelnemer gevraagd een donatie te doen. 

Meer informatie of inschrijven: www.deloopvanleidscherijn.nl. Lukt het niet om erbij te zijn maar wilt u wel bijdragen? Dat kan via https://loopvanleidscherijn-buddyhuis.kentaa.nl.

Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws