Afbeelding
fotograaf: Stephan Tellier

Ties van Seumeren geselecteerd voor de World Cups junioren

Sport Ingezonden

MAARSSEN > Door zijn goede resultaten tijdens de eerste wedstrijden van het schaatsseizoen en de Residentie Cup is Ties van Seumeren uit Maarssen geselecteerd voor de eerste twee World Cups voor junioren in Italië.

Tweede plaats

Tijdens de Residentiecup op de ijsbaan van Den Haag reed de talentvolle schaatser naar een tweede plaats op de 1.500m.  “Op 0,19 seconden van de winnaar! Daar baalde ik wel van. Word je eerste, dan ben je rechtstreeks geplaatst voor de World Cups. Maar door mijn goede seizoenranking, wist ik dat het goed zou komen.

Buitenbanen

Afgelopen week kreeg Ties het bericht dat hij zijn schaatsen kan inpakken voor de 500, 1.000 en 1.500 meter tijdens de WorldCups Junioren. De eerste World Cup wedstrijd is in het laatste weekend van november op de ijsbaan van Baselga. Begin december volgt de tweede wedstrijd op de ijsbaan van Collalbo. “We schaatsen op echte buitenbanen, die op 1.000 meter hoogte liggen. Dit is nieuw voor mij. In Nederland schaats ik op half of geheel overdekte banen. Met het Nederlands team dat bestaat uit 5 dames en 5 heren junioren gaan we er alles aan doen, om zoveel mogelijk medailles te veroveren”.

Maarssen on Ice

Als 4-jarige leerde Ties schaatsen op de ijsbaan van Maarssen on Ice. “Wanneer de ijsbaan er lag, was ik er elke dag. Voor de jeugd van onze gemeente is het hartstikke leuk dat dit jaar weer geschaatst kan worden. Een betere manier om kennis te maken met de schaatssport bestaat niet”.  Of hij dit jaar tijdens Maarssen on Ice komt schaatsen is nog niet zeker. “Na de World Cups heb ik een week rust op het programma staan. Daarna moet ik weer trainen voor het NK junioren dat in januari wordt verreden. Maar ik ben bang dat ik het toch niet kan laten en mijn ijshockeyschaatsen uit de kast pak”.

Gevaar op de weg.
Streekbelangen wil opheldering over onderhoud centrum Kockengen Nieuws
Afbeelding
De Europese verkiezingen komen eraan, Stichtse Vecht is er klaar voor Nieuws
Theekoepel Vechtevoort
Aan de wandel met Willem van Leusden, rondwandeling met gids door Maarssen Vrije tijd
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Samenwerken om levens te redden, Hartreanimatie Stichtse Vecht plaatst een AED in 't Heycop Nieuws
Afbeelding
DOMunder viert 10-jarig bestaan op Domplein met expositie Gevonden Voorwerpen Vrije tijd
Afbeelding
Groot onderhoud N201 tussen Mijdrecht en Uithoorn Gemeente
Afbeelding
Twee explosies op Kanaleneiland en Vleuten Nieuws
Afbeelding
Eerste paal voor nieuwbouw Het Kwadrant Nieuws
Afbeelding
Warmtepompen, koeling en uw eigen energieopslag, Ontdek de toekomst van comfort en besparing tijdens infolezing op 8 juni Ondernemend
Afbeelding
Klaroen Tienhoven viert juffendag Lezersnieuws
Afbeelding
Gedeputeerde bezoekt KTC, Kennis en Transfer Centrum in Zegveld Ondernemend
Afbeelding
Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival Lezersnieuws
De Jantjes
Kamerkoor Bachanten viert 10e verjaardag Lezersnieuws