Afbeelding

Schaakfeest bij Magnus Leidsche Rijn: Een Grand Prix voor jeugdspelers

Sport

LEIDSCHE RIJN > Afgelopen zondag was het een waar schaakfestijn bij Magnus Leidsche Rijn, de grootste jeugdschaakclub van Nederland. Met een opkomst van 230 kinderen, waarvan maar liefst 70 spelers afkomstig van Magnus Leidsche Rijn zelf, was het toernooi een viering van schaaktalent en -plezier.

Het Grand-Prix-toernooi bracht jonge schakers van verschillende niveaus samen, variërend van een elo-schaakrating van 150 tot boven de 2000! Deze diversiteit aan spelers zorgde voor uitdagende partijen op elk niveau.

“Magnus Leidsche Rijn is trots om zo’n evenement te organiseren, waar zowel beginnende jeugdspelers als Nederlandse jeugdkampioenen de kans krijgen om hun liefde voor het spel te delen. Voor Magnus en alle betrokkenen staat het plezier in schaken altijd centraal. Dit toernooi was daar een perfect voorbeeld van, er waren maar liefst 90 bekers te verdienen.” aldus Arjen Crince, een van de organisatoren van het toernooi.

Een van de hoogtepunten van het toernooi was de mogelijkheid om de hoogste schaakborden live te volgen, een functie die gewoonlijk alleen te vinden is bij grote toernooien zoals het Tata Steel Schaaktoernooi,. Dit gaf zowel deelnemers als toeschouwers een kijkje in de strategische wereld van het schaken.

“Bas van Esch, een schaakleraar van Magnus Leidsche Rijn, nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan de Grand Prix-toernooien (kijk voor volgende Grand Prix in Nieuwegein op: Stichts-Gooise Schaakbond (sgs-schaakbond.nl) .” “Schaken is enorm populair. De Grand Prix-toernooien in de regio staan open voor iedereen die schaken leuk vindt en de basisprincipes kent. Dus als je een passie hebt voor schaken, ongeacht je ervaring, ben je van harte welkom! Specifiek willen we ook meisjes uitnodigen om deel te nemen en hun schaaktalent te laten zien. Dus pak je schaakstukken en kom gezellig meespelen!”

Met de Grand Prix toernooi achter de rug kijken spelers en organisatoren alweer uit naar volgend evenement. Namelijk het “Schoolschaakkampioenschap van Utrecht” op 25 februari. Dit toernooi is bedoeld voor leerlingen van het basisonderwijs en wordt georganiseerd voor de schaakclubs Moira Domtoren, Oud Zuylen Utrecht en Magnus Leidsche Rijn.

Aan dit toernooi kunnen kinderen van alle groepen meedoen, van de basisscholen in Utrecht, Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. Nog meedoen? Een school speelt met een of meer teams van 4 kinderen. De inschrijving sluit op 21 februari. https://magnusleidscherijn.nl/2024/01/18/schoolschaakkampioenschap-van-utrecht-op-25-februari/

Het GrandPrix toernooi werd na een spannende strijd gewonnen op onderling resultaat door Nishaaz Haque van Moira Domtoren. Alle resultaten zijn te vinden op http://schaken.ledigerf.net/sgsgp/toernooistanden.php?toernooi=137

Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Ludieke Pubquiz van jarige Historische Kring Loenen in de feesttent Lezersnieuws
Afbeelding
Wethouder Karin van Vliet opent Activiteitencentrum Zebraspoor Nieuws
Afbeelding
Afvallen met injecties: doorbraak op het gebied van gewichtsverlies Ondernemend
Buitenplaats Doornburg
Rondleiding historische buitenplaatsen Maarssen Vrije tijd
Afbeelding
Kom voetballen bij VIOD, 10 mei speciale clinic voor de jeugd Sport
Afbeelding
Volledige afsluiting Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht, noodweg auto's en bestelbussen Nieuws
J.W.Sloeserwij, Janet en P.U Fagginger Auer.
Mooi afscheid van Janet bij huisarts/apotheek Kockengen Nieuws
Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen
Zwemvereniging Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws