Afbeelding

SinBaPerBasso Wat een bas allemaal kan, optreden in de Pauluskerk

Vrije tijd

BREUKELEN > Het basgitaartrio van David de Marez Oyens, Jurre Hogervorst en Jan Hollestelle. treed op in de Pauluskerk

De muziek van Bach heeft al lange tijd een enorme aantrekkingskracht gehad op de drie basgitaristen van dit bijzondere trio. Ieder heeft daar op eigen manier al uiting aan gegeven. Naast de muziek van Bach spelen zij ook werk van o.a. Pergolesi, Hendrik Andriessen en eigen werk. Het resultaat: een zeer aangename verrassend ‘ongehoorde’ klank. De instrumenten die door dit trio worden bespeeld zijn allemaal door Jan zelf gebouwd Jan speelt al jaren Barokcontrabas (violone) voornamelijk in het Barokensemble Concerto d’ Amsterdam, Jurre en David, docenten aan het conservatorium van respectievelijk Tilburg en Amsterdam, hebben al eerder het dubbel vioolconcert van Bach op elektrische basgitaar opgenomen. 

Zo ontstond het idee om de Sinfonia’s van Bach, de driestemmige inventies, te gaan bestuderen. Gebruik makend van zeer ongebruikelijke stemmingen lukt het om deze, hoewel een octaaf lager, in de originele verhoudingen te spelen op drie akoestische basgitaren. Jan Hollestelle wordt wel de Nestor van de Nederlandse basgitaar genoemd. Zijn interesse voor de basgitaar stamt al uit 1960, toen het instrument nog geen 10 jaar oud was. In ’67 kwam daar de Contrabas bij. Sinds dat moment heeft Jan mede de rol van de basgitaar in de NL muziek scene bepaald, voornamelijk in platenstudio’s als sessie muzikant, later ook als lid van het Metropole orkest. Tijdens deze periode kwam een oude liefde voor J.S.Bach weer meer naar voren en geleidelijk aan begon het Violone spelen in barokorkesten in binnen en buitenland. Als docent was Jan vanaf begin 80er jaren tot 2014 verbonden aan het Hilversums en later Amsterdams conservatorium. 

David de Marez Oyens is opgegroeid in een gezin waar muziek een centrale plaats in nam. Hij voltooide zijn studie aan het conservatorium zowel voor contrabas als basgitaar. Na o.a. Toon Hermans, De Volharding, het Metropole Orkest o.l.v. Ennio Morricone speelde David langere tijd met Thijs van Leer, Kaz Lux, Margriet Eshuijs, C_urb, The New Conrad Miller Trio, Stormvogel en nu alweer 7 jaar met Jan Akkerman. Jurre Hogervorst is als freelance bassist live en in de studio werkzaam. Verder begeleidt hij projecten in de rol van musical director. Hoe breed inzetbaar hij is blijkt uit de verscheidenheid van artiesten, die van zijn diensten gebruik maken/maakten zoals o.a. Dana Winner, Ellen ten Damme, Miranda van Kralingen, Candy Dulfer, Liesbeth List en Belle Perez.

Datum zondag 10 oktober 2021 Tijd 15.00 uur Plaats Pauluskerk In de zaal is ruimte voor maximaal 85 personen, geen corona toegangsbewijs: vol is vol. Entree € 10,- (kinderen gratis toegang)  

Afbeelding
geslaagde fotosafari bij streekmuseum Vredegoed Lezersnieuws
Afbeelding
Optreden Capella Culemborg in Vleuten: What's in a Name Vrije tijd
Afbeelding
Opschoonactie Bloemstede Lezersnieuws
Afbeelding
Autobedrijven Van Oord en Vleming samen 85 jaar ervaring en kwaliteit Ondernemend
Afbeelding
Gemeente Utrecht komt met eigen geluidsnormen voor windmolens in Rijnenburg Nieuws
Afbeelding
Uitverkoop bij de kledingbank Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
De Digitale Canon van Maarssen is online! Nieuws
Afbeelding
VIOD Veteranen kampioen Sport
Afbeelding
Foto- en Videoclub Loenen wordt Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
IVN-lezing Waterkwaliteit op 6 juni 2023 Vrije tijd
Afbeelding
Feestmarkt Emmaus Haarzuilens druk bezocht en mooie opbrengst voor het solidariteitsfonds Nieuws
Afbeelding
Hockeyjongens MHV JO 14-3 kampioen na overtuigende kampioenswedstrijd Sport
Afbeelding
Fietstocht, gemeentedag en ontmoetingsdag Hersteld Hervormde Gemeente Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Opbrengst van de Lions Over Holland Erwtensoepverkoop ondersteunt drie lokale goede doelen Nieuws