Afbeelding

SinBaPerBasso Wat een bas allemaal kan, optreden in de Pauluskerk

Vrije tijd

BREUKELEN > Het basgitaartrio van David de Marez Oyens, Jurre Hogervorst en Jan Hollestelle. treed op in de Pauluskerk

De muziek van Bach heeft al lange tijd een enorme aantrekkingskracht gehad op de drie basgitaristen van dit bijzondere trio. Ieder heeft daar op eigen manier al uiting aan gegeven. Naast de muziek van Bach spelen zij ook werk van o.a. Pergolesi, Hendrik Andriessen en eigen werk. Het resultaat: een zeer aangename verrassend ‘ongehoorde’ klank. De instrumenten die door dit trio worden bespeeld zijn allemaal door Jan zelf gebouwd Jan speelt al jaren Barokcontrabas (violone) voornamelijk in het Barokensemble Concerto d’ Amsterdam, Jurre en David, docenten aan het conservatorium van respectievelijk Tilburg en Amsterdam, hebben al eerder het dubbel vioolconcert van Bach op elektrische basgitaar opgenomen. 

Zo ontstond het idee om de Sinfonia’s van Bach, de driestemmige inventies, te gaan bestuderen. Gebruik makend van zeer ongebruikelijke stemmingen lukt het om deze, hoewel een octaaf lager, in de originele verhoudingen te spelen op drie akoestische basgitaren. Jan Hollestelle wordt wel de Nestor van de Nederlandse basgitaar genoemd. Zijn interesse voor de basgitaar stamt al uit 1960, toen het instrument nog geen 10 jaar oud was. In ’67 kwam daar de Contrabas bij. Sinds dat moment heeft Jan mede de rol van de basgitaar in de NL muziek scene bepaald, voornamelijk in platenstudio’s als sessie muzikant, later ook als lid van het Metropole orkest. Tijdens deze periode kwam een oude liefde voor J.S.Bach weer meer naar voren en geleidelijk aan begon het Violone spelen in barokorkesten in binnen en buitenland. Als docent was Jan vanaf begin 80er jaren tot 2014 verbonden aan het Hilversums en later Amsterdams conservatorium. 

David de Marez Oyens is opgegroeid in een gezin waar muziek een centrale plaats in nam. Hij voltooide zijn studie aan het conservatorium zowel voor contrabas als basgitaar. Na o.a. Toon Hermans, De Volharding, het Metropole Orkest o.l.v. Ennio Morricone speelde David langere tijd met Thijs van Leer, Kaz Lux, Margriet Eshuijs, C_urb, The New Conrad Miller Trio, Stormvogel en nu alweer 7 jaar met Jan Akkerman. Jurre Hogervorst is als freelance bassist live en in de studio werkzaam. Verder begeleidt hij projecten in de rol van musical director. Hoe breed inzetbaar hij is blijkt uit de verscheidenheid van artiesten, die van zijn diensten gebruik maken/maakten zoals o.a. Dana Winner, Ellen ten Damme, Miranda van Kralingen, Candy Dulfer, Liesbeth List en Belle Perez.

Datum zondag 10 oktober 2021 Tijd 15.00 uur Plaats Pauluskerk In de zaal is ruimte voor maximaal 85 personen, geen corona toegangsbewijs: vol is vol. Entree € 10,- (kinderen gratis toegang)  

Afbeelding
Jessica Buitelaar Fonds opgericht voor groepsleiding van mensen met een verstandelijke beperking Nieuws
Afbeelding
Boni Harmelen viert feest vanwege 1-jarig bestaan Ondernemend
Afbeelding
Grote opgaven benoemd in troonrede: provincie Utrecht kan aan de slag Nieuws
Afbeelding
BVL trapt af bij Het Olde Regthuys in Tienhoven Sport
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over woonvisie, kerstbomen ophalen en vliegverkeer Schiphol Gemeente
Afbeelding
Onderzoek naar haalbaarheid voor duurzame warmte voor Zogwetering kan beginnen!
Afbeelding
Werkzaamheden aan de Herenweg te Vinkeveen Nieuws
Afbeelding
Stichting Dierenhulpverlening Woerden organiseert unieke actie: 'tweede kans, tweede leven Lezersnieuws
Afbeelding
Zelf veilig leren computeren? Het kan in de Bibliotheek Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
IVN-lezing Paddenstoelen: beeldschoon en onmisbaar Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de Schat op de Mega Snuffelmarkt in Gorinchem! Ondernemend
Afbeelding
Springkussen festijn opent de Nationale Sportweek in Loenen en Vreeland Sport
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen Zondag 24 september 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
Vogelvereniging De Rietgors in Kockengen stopt er mee Nieuws