Afbeelding

Verlenging tentoontstelling Grootsch en Meesleepend in Kasteel De Haar

Vrije tijd

HAARZUILENS > De tentoonstelling ‘Grootsch en Meesleepend’, die een inkijkje geeft in de grandeur van het adellijke leven op Kasteel de Haar, wordt vanwege de grote belangstelling en waardering met drie maanden verlengd. Bezoekers aan het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, vlakbij Utrecht, kunnen de tentoonstelling nog tot en met 7 juli bewonderen. Ook de exclusieve rondleiding langs de personeelsvertrekken van het kasteel is alleen nog deze periode te boeken.

Het leven van de familie van Zuylen van Nijevelt, begin 20ste eeuw, kenmerkt zich door luxe diners, fenomenale feesten, weelde en luxe. Het ontbrak de familie en haar gasten van over de hele wereld aan niets. In de tentoonstelling ‘Grootsch en Meesleepend’ komt dit tot leven aan de hand van verhalen en bijzondere objecten langs de route in het kasteel.

Exclusieve rondleiding achter de schermen

Onderdeel van de expositie is de exclusief te boeken rondleiding ‘In dienst van de adel’, over het leven achter de schermen: dat van het personeel op Kasteel de Haar. De rondleiding onthult heimelijke anekdotes en voert langs deuren, gangen en vertrekken die normaal gesproken gesloten blijven voor bezoekers.

Voor de jongste bezoekers

Kinderen verwonderen zich op eigen wijze over het leven van de adel; in de ontdekkingstocht ‘Typisch adel!’ kunnen zij door interactieve opdrachten spelenderwijs meer over de adel leren.

Meer informatie en tickets

De tentoonstelling wordt vanaf 2 april verlengd tot en met 7 juli en is inbegrepen bij de reguliere toegang tot het kasteel, evenals de ontdekkingstocht voor kinderen. De exclusieve rondleiding ‘In dienst van de adel’ kan apart bijgeboekt worden. Meer informatie is te vinden op www.kasteeldehaar.nl/grootschenmeesleepend.

 

Over Kasteel de Haar

Kasteel de Haar in Haarzuilens, op steenworp afstand van Utrecht, is een van oorsprong middeleeuws kasteel dat in 1890 door architect Pierre Cuypers is herbouwd in neogotische stijl. Het grootste kasteel van Nederland kenmerkt zich door haar extravagante geschiedenis en unieke collectie kunstobjecten. Samen met de parktuin is Kasteel de Haar het gehele jaar geopend voor bezoekers.

Afbeelding
Fefinitieve uitslag van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Gemeente
Afbeelding
MEC Maarssen opent uniek buitenleslokaal 't Nest in wijkpark Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Definitieve uitslag waterschapsverkiezing De Stichtse Rijnlanden met kandidaten Gemeente
Afbeelding
College stuurt beleid voor zonnevelden naar de gemeenteraad Grootschalige elektriciteitsopwekking met zonnevelden in De Ronde Venen Nieuws
Afbeelding
De Heeren van Maarssen is opnieuw in goede handen Ondernemend
Afbeelding
Cees van den Oosten erelid van ondernemingsvereniging OVSV Ondernemend
Afbeelding
Lopen, huppelen en rennen voor het nieuwe klimrek. Leerlingen WereldKidz Bolenstein zetten sponsorloop op touw Nieuws
Afbeelding
Tweede plaats voor Brandweer Breukelen tijdens Vaardigheidstoets Nieuws
Afbeelding
Uitje met bier belevenis op Slot Zuylen Vrije tijd
Afbeelding
QR-route van Museum Vredegoed te Tienhoven Vrije tijd
Afbeelding
De Vondel wordt het nieuwe Dorpshuis van Maarssen Dorp Nieuws
Afbeelding
Nieuwe cijfers Utrechtse woningmarkt onderstrepen noodzaak betaalbare woningen Nieuws
Afbeelding
Mantelzorgbijeenkomst in Maarssen: Zeg JA bij dementie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente wil dat Demmerikse brug een beweegbare brug blijft Nieuws