Oekraïense accordeonist Oleg Lysenko,
Oekraïense accordeonist Oleg Lysenko,

Concertserie van Klassiek In De Ronde Venen start op 8 oktober!

Vrije tijd

DE RONDE VENEN > Stichting Klassiek in De Ronde Venen is vorig jaar begonnen met een concertreeks die kamermuziek in een diverse samenstelling brengt. Deze tweede editie omvat drie concerten, die allemaal op één adres plaats zullen vinden: in de Geref. kerk De Morgenster in Vinkeveen op de Herenweg 253. Deze middagconcerten starten om 14.30 uur, zijn toegankelijk voor jong en oud en hebben een pauze.

De sfeervolle kerk De Morgenster heeft een uitzonderlijk goede akoestiek en door haar bescheiden omvang blijven de concerten heel intiem. “Het publiek heeft in de kerk een prima zicht op wat de instrumentalisten doen en komt zo nog dichter bij de muziek”, zegt artistiek leider Irina Parfenova. Na afloop van ieder concert is er gelegenheid om in gesprek te komen met de musici.

De entree bedraagt € 18,- pp inclusief een gratis drankje. Kinderen tot 16 jaar mogen kosteloos naar binnen. Tickets & Info: www.klassiekinderondevenen.nl of telefonisch: 06-209 17 312.

Wie en op welke data doen er mee dit seizoen?

8 oktober Oleg Lysenko - accordeon, bayan, bandoneon

Oleg Lysenko (1974, Oekraïne, Poltava) Na zijn afstuderen op accordeon aan de Nationale Muziek

Academie in Kiev in 1999 bracht Oleg zijn eerste CD ‘Awakening’ uit en zette hij zijn studie in Nederland voort aan de Messiaen Academie. Vervolgens specialiseerde hij zich in Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse Conservatorium. In de categorie Ensemble won hij met medestudenten de derde prijs op de Internationale Accordeon Competitie in Castelfidardo, Italië. Oleg heeft een voorliefde voor genre-overschrijdende projecten waarbij beeldende kunst, literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien. Zulke projecten ontwikkelde hij onder meer met schrijver en beeldend kunstenaar Armando, beeldhouwer en tekenaar Koenraad Tinel en met schrijvers, journalisten en filmmakers. (www.oleglysenko.nl).

Sinds februari vorig jaar heeft Oleg Lysenko al bijna honderd benefietconcerten gegeven voor Oekraïne. Met zijn bayan (knopaccordeon) zet Oleg zich in voor zijn geboorteland door geld in te zamelen voor medische hulpgoederen. Met de opbrengst van zijn benefietconcerten heeft Oleg tot nu toe al twee ambulances bij elkaar gespeeld en naar het front gestuurd!

21 januari - Jong Nederlands Talent

David Kuyken jr., marimba en slagwerk, Thomas Waller, marimba en slagwerk, Joep de Mooij, slagwerk, Anastas Paev, slagwerk.

24 maart - Paasconcert door het Pergolesi Ensemble

Wendeline van Houten- sopraan, Marianne Selleger- alt

Michiel van Dijk – sopraansaxofoon, Tilen Lebar - sopraan en altsaxofoon, Dirk Hooglandt – tenorsaxofoon, Eefje Benning – baritonsaxofoon.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afbeelding
Volop genieten bij Maarssen On Ice na sfeervolle opening Nieuws
Afbeelding
Veel belangstelling bij opening tentoonstelling 'De stem van het volk' bij Regionaal Archief RHCVV in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Volkskerstzangdienst in de Ark Vrije tijd
Afbeelding
Stichtse Vecht ook aan tafel bij fusiegesprekken van Wijdemeren Nieuws
Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis gaat twee bloedafname-robots van Vitestro inzetten Ondernemend
Afbeelding
Spaanse kerstmuziek door het Apollo Ensemble in Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Volop genieten bij Eetcafé Rabelais Ondernemend
Afbeelding
Goud Inkoop Bus komt extra langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Klassieke Muziek Nu, is een prachtige voorstelling met klassieke muziek in een modern jasje in Theater Piet Mondriaan Vrije tijd
Afbeelding
Mike Lodder en bestuur OSM'75 Atletiek en Recreatiesport winnen Vrijwilligersprijs 2023 Nieuws
Afbeelding
Tijdelijke maatregelen ten behoeve van verkeersveiligheid Ruimteweg Nieuws
Afbeelding
Gemeente De Ronde Venen bevordert eerlijk afvalbeleid Alleen gechipte afvalcontainers worden nog geleegd in het nieuwe jaar Nieuws
Afbeelding
Schaatsen uit het vet voor Maarssen On Ice Vol plezier en vermaak op het ijs Nieuws
Afbeelding
Winterwandeling rond de Vinkeveense Plassen Vrije tijd