Afbeelding

Middag van het Fantastische Boek in Bieb Neude Bieb vol sciencefiction, fantasy en horror

Vrije tijd

UTRECHT > Zaterdag 24 februari is Bibliotheek Neude het toneel van sciencefiction, fantasy en horror tijdens de Middag van het Fantastische boek, de viering van het fantasy genre. Met films, discussie, workshops, een gratis fantasy markt en de uitreiking van de Harland Prijs

In de Grote hal vindt van 12.00 – 17.30 uur een openbare minimarkt plaats. Men vindt hier speculatieve boeken van boekhandel Broese, de bibliotheek, kleine uitgeverijen en zelfpublicerende auteurs. Het Nederlands Contactcentrum voor Science Fiction zorgt voor tweedehands titels. Ook staan er stands van creatieve ondernemers, zoals Ohsrslybookmarks, Blue Illusion Art , Fantasy Variety Shop en Creeps & Sheep en Nightshade Couture. Men kan ook aanschuiven bij Dungeons & Dragons Adventure, een eerste instap in de wereld van Dungeons and Dragons. 

Van 13.30 – 14.30 uur vindt op de Tribune een openbare discussie plaats over AI en kunst. Sciencefictionverhalenverteller Charles van Wettum nodigt bezoekers uit om te speculeren of stelling te nemen over het gebruik van generatieve AI (zoals Chat GPT) in de kunsten.

Fantasyschrijvers Tais Teng en Edith Eri Louw verzorgen ieder een schrijfworkshop. In de schrijfworkshop ‘Magie en monsters’ duiken de deelnemers met Teng diep hun fantasie in. Ze maken kennis met vreemde monsters en krijgen tips over het starten van een fantasyverhaal. Louw verdiept zich in haar workshop in de psychologie van wezens zonder woorden.

Hoogt in Bieb Neude vertoont samen met Imagine Film Festival drie speculatieve films: Robot Dreams, voor jong én oud, en Humanist Vampire Too Sensitive to Kill. Meer informatie en kaartverkoop voor deze films gaat via Hoogt in Bieb Neude. De film Dog Department draait continu tussen 12.00 en 17.30 uur in een nis van de Grote hal van Bibliotheek Neude en is gratis toegankelijk.

Uitreiking Harland Prijs
De klap op de vuurpijl is de prijsuitreiking van de Harland Prijs 2023. Een spannende show met afwisselend bekendmaking van de Top 5 en film, voordrachten, jurycommentaar en prijswinnaars. De winnaar ontvangt de hoofdprijs van €1000 en eeuwige roem.
Let op: tickets voor de schrijfworkshops en de prijsuitreiking zijn uitverkocht.

Deze middag wordt georganiseerd door Lezersplatform Hebban.nl en Stichting Fantastisch Genre en Bibliotheek Utrecht.  Alle informatie en kaartverkoop is te vinden op bibliotheekutrecht.nl/fantastischeboek.

Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd