Afbeelding

Garden Party’s & Opera in de tuin in de tuin van Slot Zuylen

Vrije tijd

OUD-ZUILEN > De tuin van Slot Zuylen is altijd een feestje, maar dit seizoen wordt het wel héél aantrekkelijk om de tuin van het kasteel te bezoeken. De tuin wordt het toneel van meerdere ouderwetse tuinfeestjes én in juli wordt een opera opgevoerd op het voorplein van het kasteel. Kaartverkoop voor beide evenementen is nu gestart!

Garden Party

9,12 en 20 mei; 18 augustus; 22 september

Dé manier om een kasteel te beleven zoals het hoort: een Garden Party. Tijdens de Garden party krijg je een tuinrondleiding, kan je ouderwetse tuinspelletjes spelen en kan je met een picknickmand neerstrijken op het veld, waar live muziek wordt gespeeld uit de vroege 20e eeuw. Net als de kasteelbewoners van weleer hoef je je eigen picknickmand niet te vullen, dat doen wij!

Met de Garden Party boek je een compleet dagje uit. Of je nou op date gaat met z’n tweeën of met het hele gezin op pad wil. Bewonder eerst het kasteel op je eigen gemak en speel een spelletje croquet. Ga daarna mee met een rondleiding door de prachtige kasteeltuinen. Vervolgens haal je je goed gevulde picknickmand op en strijk je neer in de kasteeltuin. Trio Clamore verwelkomt je hier in stijl, met vrolijke noten uit het begin van de vorige eeuw.

In je picknickmand vind je huisgemaakte, vegetarische lekkernijen. Onze keukenbrigade heeft ze met veel liefde bereid, zoveel mogelijk met groenten en vruchten uit eigen tuin. En dat proef je: luxe belegde broodjes, fruitsalade, taartjes, hartige hapjes en biologisch appel/perensap. Voor de liefhebber worden op de party zelf separaat alcoholische dranken verkocht. Voor kinderen passen wij de hapjes aan en stoppen wij een cadeautje in de mand. Geniet samen met je nieuwe vlam, je familie, vrienden of collega’s van deze bijzondere belevenis in een relaxte historische sfeer.

Er zijn tickets voor volwassenen en kinderen, met korting voor museumkaarthouders. Met een ticket ben je de hele dag welkom (vanaf 11:00), afhaal van de picknickmand is vanaf 14:30, het evenement eindigt om 17:00. www.slotzuylen.nl/series/garden-party/

Opera op het voorplein

1 t/m 5 juli

In de eerste week van juli vormt SLot Zuylen het decor van een moderne adaptatie van Mozart’s Entführung aus dem Serail. Deze geestige opera, die zich afspeelt in een Turkse harem, ging in 1782 in première in Wenen. In die tijd was er sprake van een ware Turkomanie, maar Europese opvattingen over het Midden-Oosten stonden bol van vooroordelen. De uitvoering op Slot Zuylen behoudt de prachtige muziek, maar brengt het verhaal naar het heden en draait de verhoudingen om. In de opvoering van ongeveer een uur wordt de objectiviteit van de aanschouwer behoorlijk op de proef gesteld. Zijn we werkelijk zo onbevooroordeeld? Wie is er nou eigenlijk de boosdoener?

Er wordt elke avond een vroege (17:00) en een late voorstelling (19:30) gespeeld. Er zijn reguliere voorstellingen (kaarten €15 - €35), maar er is ook een preview en een zeer exclusieve première (kaarten €45 - 65).

www.slotzuylen.nlslotzuylen.nl/series/opera-in-de-kasteeltuin-entfuhrung-aus-dem-serail/

Fotosafari in het natuurgebied bij Vredegoed
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de Fotosafari op 25 mei bij Streekmuseum Vredegoed! Vrije tijd
Zwemlust zoekt vrijwilligers
Zwemlust Nieuwersluis zoekt versterking Lezersnieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor Hans Stevens uit Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Open Hof nog steeds inleverlocatie in Maarssen voor producten voedselbank Stichtse Vecht Lezersnieuws
Gespreksleiders op de bijeenkomst
Video SeniorenRaad Stichtse Vecht wil meer regie om krachtig ouder te worden Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht gaat hondenbelasting afschaffen en andere hoofdpunten uit de Voorjaarsnota Nieuws
Afbeelding
Woningsluiting Zwanenkamp in Maarssenbroek wegens illegale prostitutie, drie mensen aangehouden Nieuws
Afbeelding
Belangrijke stap in nieuwbouw Ruimtekwartier in Maarssenbroek, start bouw 499 appartementen Nieuws
Afbeelding
Mathijs Bouwman nieuwe directeur-bestuurder van DE KOM. Lezersnieuws
Gezellig winkelen in hart van Maarssen.
Stenen winkels maken hart van Maarssen de moeite waard Ondernemend
Afbeelding
Utrechts Kunstdoolhof bijzondere soundtrack 'Uit het oog' van Eefje de Visser vormt soundtrack voor Doloris Anoma Maze Lezersnieuws
Afscheid van voorzitter Henny Smorenburg.
Succesvolle Algemene Ledenvergadering bij Onderling Verzekerd Ondernemend
Afbeelding
Boeren en tuinders overhandigen eerste spandoek aan de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Burgemeester op bezoek bij 101-jarige meneer Bouwman uit Maarssen-Dorp Gemeente