Actie tegen fout gestalde fietsen
Actie tegen fout gestalde fietsen Maarten van Dijk op X

Lokaal Liberaal en Nieuwe Links willen harde aanpak overlast fietsen Station Maarssen en snelle reparatie lift

Nieuws

MAARSSENBROEK > Toeval of niet? Woensdag 15 november hebben de handhavers van Stichtse Vecht de vele fout gestalde fietsen op station Maarssen verwijderd.

De bak van de kleine vrachtwagen was al snel vol. Dat laat Maarten van Dijk weten op X met een aantal foto’s. De oud-wethouder uit Maarssenbroek, die zelf vaak met de trein reist, twitterde deze week al over de problemen met de bereikbaarheid van het station voor mensen met een bepeking. De fietsen versperren al jaren de weg naar de lift, ook op de witte geribbelde tegelstrook voor reizigers met een visuele handicap. En nu is de lift  al een  tijdje stuk door vandalisme en wordt ook de rolstrap gerepareerd. Geen enkele kans dus voor reizigers met beperkingen om op te perrons te komen. Zijn berichten trokken veel aandacht met ook reacties. 

De laatste keer dat de handhavers in actie kwamen om de fietsenjungle aan te pakken, was in de eerste week van de zomervakantie. Dit jaar heeft VARnws er ook veel aandacht aan besteed op verzoek van bewoners uit de buurt, die niet meer met de trein konden door de versperringen. De gemeente beloofde toen een integrale aanpak. ‘De gemeente vindt het allereerst belangrijk dat de openbare ruimte goed toegankelijk is. Ook voor mensen met een visuele of andere beperking. Wij willen een vrije en veilige doorgang voor hen waarbij ze de blindengeleidestrook kunnen gebruiken om hun weg goed te vinden. Wij signaleren ook de overlast van de verkeerd geparkeerde fietsen, het is in de gemeente nu vooral op station Maarssenbroek waar dit probleem speelt. Wij handhaven, en een aantal keer per jaar staan er handhavers van de gemeente bij station Maarssenbroek (en andere plekken in de gemeente) om mensen te wijzen op de fietsenstalling en het vrijhouden van onder meer de blindengeleidestrook. Wanneer onze handhavers ter plaatse gaan zien zij dat er voldoende plek is in de fietsenstalling. Wij kijken samen met ProRail (beheerder van de fietsenstalling en deel van de grond) naar oplossingen die ervoor zorgen dat mensen hun fiets in de fietsenstalling parkeren en de blindengeleidestrook vrij is van obstakels’, aldus een woordvoerder van de gemeente. ‘We gaan ook de APV-bepalingen en aanwijzingsbesluiten bekijken om het fietsparkeren zoals bij het station effectiever aan te pakken. Onze handhavers gaan de komende tijd vaker deze specifieke locatie in hun rondes meenemen en waar nodig een sticker op de fietsen plakken of fietsen meenemen. Wij kijken op korte en langere termijn naar praktische oplossingen om het station zo goed mogelijk toegankelijk te maken en te houden voor mensen met een visuele of andere beperking. Het is helaas een hardnekkig probleem, maar wij hopen op de manieren zoals hierboven beschreven de overlast toch goed te kunnen aanpakken.’

Maar de problemen houden aan en nu hebben Lokaal Liberaal en Nieuw Links vragen gesteld over de bijna structurele onbereikbaarheid van station Maarssen voor mensen met een beperking. ‘Bent u bereid om hierover op zeer korte termijn het gesprek aan te gaan met Prorail en er bij Prorail op aan te dringen een goede en snelle reparatie uit te voeren? Naast het niet toegankelijk zijn van de lift wegens het defect speelt ook de problematiek van de verkeerd geparkeerde fietsen een negatieve hoofdrol Bent u bereid om 1 a 2 keer per week deze fietsen weg te halen en enkel tegen betaling weer terug te geven aan de eigenaar’, zo willen Bas Verwaaijen van Lokaal Liberaal en Sophia Jeddaoui (Nieuw Links) weten van het college.

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Gemeenteraad en politiek onzichtbaar voor jongeren in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws