Afbeelding

‘Gemeente Wijdemeren laat jeugdwaterskiërs op De Strook in de kou en hun blootje staan’

Lezersnieuws

REGIO > Nu de gemeente Wijdemeren de activiteiten van het Plassenschap heeft overgenomen is er voor de jeugd van de Waterskiclub Loosdrecht (WSL) geen plaats meer in het beheerdersgebouwtje op de Strook langs de 5e plas. Dus dat werd in je blootje staan vanochtend en geen toilet in de buurt.

Al bijna 20 jaar organiseert WSL de voorjaarscursus ‘Kids On Waterski’ vanaf de westzijde van de Strook. Op 4 zondagochtenden kunnen de ca 20 kids kennismaken met verschillende soorten materiaal, zoals waterski’s, wakeboard, wakeskate en kneeboard. Leden van WSL varen als vrijwilliger met hun eigen boten daarnaast is er een instructeur van de Nationale Waterski en Wakeboard Bond (NWWB) aanwezig. In groepjes van 3 gaan de kids het water op en aan wal staan er verschillende vrijwilligers klaar want na een tijd op en in het water zijn de kids wel toe aan een warm kopje thee en versnaperingen.

Van het Plassenschap huurde WSL iedere zomer een aantal maanden het gebouwtje op de Strook om materiaal in op te slaan en om gebruik te maken van de keuken en het toilet. Het gebouw werd tevens gebruikt door de beheerders van de Strook.

Naast het materiaal dat WSL bij de voorjaarscursus gebruikt hingen er wekelijks een groot aantal pakken en zwemvesten te drogen voor de volgende zondag. Nu de gemeente Wijdemeren heeft aangegeven de afspraken uit het verleden niet te willen voortzetten is het een heel georganiseer geworden om de voorjaarscursus voort te zetten.

Maar bovenal zijn de kids hun privacy en hun honk kwijt !

Nadat de gemeente had aangegeven de ruimte niet meer aan WSL te willen verhuren heeft het verzoek aan de wethouder om het in ieder geval beschikbaar te stellen voor de kids op de zondagochtenden niets opgeleverd.

Het was dan ook zondagvanochtend verzamelen bij de steiger bij de Valk wat veel ongemakken opleverde en het is ook nog eens gevaarlijk om met kleinere broertjes en zusjes langs de weg te moeten zitten.

Thomas (29) : “mijn moeder nam mij en mijn zussen mee naar de voorjaarscursus toen ik 11 jaar was. Eerst vond ik het maar niks dat vroege opstaan in het weekend. Nu train ik heel graag in alle vroegte op de plas en behoor ik tot de beste slalomers van Nederland”

Sanne (27): “vanaf mijn 8e begon ik bij de club. Mijn vader deed al aan waterskiën maar ik vond het heel erg leuk om samen met andere kinderen te sporten. Door de jaren heen

maakte ik veel vrienden en vriendinnen en toen wij wat ouder waren hadden wij een eigen clubje ‘the Big Seven’ met wie wij onder andere piramides bouwden. Tijdens het 60-jarig jubileum in 2013 hebben wij een demonstratie gegeven”

Carmen (27): “van mijn 8e tot ik ging studeren was ik erbij. Nu waterski ik nog steeds en ben net een week wezen trainen in Griekenland. Ik vertegenwoordig Loosdrecht op de wedstrijden zoals het NK en de BeneluxCup. Ik ben weer terug op de zondagochtenden maar nu om les te geven; dat doe ik met veel plezier”

WSL is de oudste waterskivereniging van Nederland en bestaat dit jaar 70 jaar. De faciliteiten van WSL zijn de slalombaan en de schans op de 5e plas en een aanlegsteiger ter hoogte daarvan aan de westzijde. Het niet meer kunnen gebruiken van het gebouwtje op de Strook is danook een groot gemis.

Maisa: “als national driver voor het IWWF (International Waterski & Wakeboard Federation) kom ik bij verschillende verenigingen in Nederland en België. De faciliteiten die zij daar hebben, zoals kleedkamers, douches en een bar, zullen voor WSL waarschijnlijk niet zijn weggelegd want wij proberen al jaren bij Plassenschap en gemeente Wijdemeren om iets meer dan een kale steiger mogelijk te maken. Maar ik vind het te ver gaan nu ook de jeugd in de kou en hun blootje te zetten”

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Gemeenteraad en politiek onzichtbaar voor jongeren in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws