Nely Hos draagt Conmedra over aan Peter Jan Zaal.
Nely Hos draagt Conmedra over aan Peter Jan Zaal.

De opmerkelijke staalconstructies van Conmedra, kom langs bij het Open Huis

Ondernemend

30 juni vanaf 15:00 uur ‘Open Huis’

REGIO > Meer dan 10 jaar terug kwam Peter Jan Zaal tijdens een ‘snuffelstage’ in contact met Conmedra Steel & Design B.V. aan de Angstelkade 3 in Nieuwersluis. Hij werd zo gegrepen door de schoonheid van het familiebedrijf en de producten die er werden geproduceerd, dat hij er een jaar later terugkwam als leerling constructiebankwerker. Na ruim 10 jaar bij Conmedra en onder andere via de BBL technische leerweg te zijn opgeleid en gecoacht nam hij het bedrijf onlangs over van Nely Hos - de Graaf, dochter van de oprichter Bertus de Graaf. Sindsdien gaat het als Conmedra Zaal Staal B.V. verder als veelzijdig constructiebedrijf dat opmerkelijke producten produceert.

Vrijdag 30 juni is er vanaf 15:00 uur ‘Open Huis’ waarbij er alle gelegenheid is om de werkplaats van dichtbij te bekijken en nader kennis te maken met het team. De oorsprong van dit familiebedrijf gaat terug tot 1957 toen de heer de Graaf begon met Conmedra, wat de afkorting is van constructiemetaaldraaierij. Conmedra heeft zich in de loop van de jaren als staalconstructiebedrijf vooral gefocust op utiliteitsbouw en de ontwikkeling en productie van allerlei soorten (design)trappen, hekwerken, meubels, deuren, vides en zelfs kunstwerken! “Niets is ons te gek”, zegt de kersverse directeur Peter Jan Zaal over de mogelijkheden van het bedrijf. “Samen met opdrachtgevers als architecten en aannemers staat onze expertise en ervaring garant voor esthetisch én technisch fraaie eindoplossingen in combinatie met een degelijke after-sales service.”

Goed opgeleid
Nely Hos – de Graaf werd in 1990 directeur en heeft het bedrijf dus 33 jaar geleid. “Je moet er aan toe zijn om afstand te kunnen nemen en je moet uiteraard een goede opvolger weten te vinden waaraan je het bedrijf met een gerust hart kunt overdragen”, vertelt ze over het eeuwige dilemma van bedrijfsopvolging. “In Peter Jan hebben we een prima opvolger gevonden. Hij kwam als tiener een keer bij ons kijken, was gelijk enthousiast en dat werd de start van een mooie en langdurige relatie die uiteindelijk resulteerde in de overname. Onder de supervisie van zowel ervaren (productie)medewerkers als werknemers op de afdelingen ontwikkeling en planning (bedrijfsbureau) groeide Peter Jan in ruim tien jaar tijd uit tot een veelzijdig vakman. Daarnaast heeft hij ook de betreffende ondernemings-certificaten gehaald die nodig waren om de overname daadwerkelijk te kunnen realiseren. Begin april van dit jaar hebben we de overdrachtspapieren ondertekend. Het was niet makkelijk maar ik begin er nu langzaam aan te wennen, al zal ik de komende tijd nog geregeld ter ondersteuning in het bedrijf te vinden zijn hoor.”

Veelzijdig in constructiewerk
Wat is de grote kracht van Conmedra? Peter Jan zegt daarover: “In feite dat we het totale traject beheersen van ontwerp, constructie, montage op locatie en after sales service. We zijn heel bekend om onze trappen. Eerst vooral spiltrappen, maar al snel begonnen we ook echte designtrappen te maken in roestvrijstaal, gepoedercoat staal, met componenten van aluminium, messing, kunststof, hout. Bedenk het maar. Daarnaast kunnen we, en dat gebeurt meestal in nauwe samenwerking met een architect, complete interieurs in staal bouwen. Wandpanelen, kasten, tafels, banken, lampen, binnenwanden met taatsdeuren, etc. Alles dat wij maken is puur maatwerk. Zelden rollen er meerdere dezelfde producten de werkplaats uit, maar dat komt ook wel eens voor. We hebben een AutoCAD ontwerpsysteem zodat we producten zelf kunnen ontwerpen en op tekening kunnen zetten. Maar veelal worden tekeningen digitaal aangeleverd en die vertalen wij dan weer in onderdelen die we vervolgens in onze werkplaats produceren en assembleren. We hebben verschillende lassystemen en zaag-, buig- en ponsmachines, waaronder ook uitvoeringen met automatische aan- en afvoer. Tijdens het ‘Open Huis’ op 30 juni zullen we daar ook iets van laten zien.”

Kijk op https://conmedra.nl/ voor meer informatie

Angstelkade 3
3631 NA Nieuwersluis
(T) 0294 – 232 777
info@conmedra.nl

Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws