Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.

Dichter bij 4 mei ‘nieuw’ onderdeel dodenherdenking Vleuten

Nieuws

VLEUTEN > De jaarlijkse 4 mei-herdenking te Vleuten krijgt er dit jaar een ‘nieuw’ onderdeel bij. Het organiserend comité heeft in samenwerking met het Amadeus Lyceum ‘Dichter bij 4 mei’ opnieuw in het programma opgenomen. ‘Dichter bij 4 mei’ was tussen 1998 en 2020 een dichtwedstrijd voor jongeren tussen 13 en 19 jaar. De winnaars droegen hun gedicht voor tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam en tijdens herdenkingen in de voormalige kampen Westerbork, Amersfoort en Vught. Ook in Vleuten werden deze gedichten bij de herdenking voorgedragen.

De Oranjestichting Wilhelmina, verantwoordelijk voor de organisatie op 4 mei, heeft contact gezocht met het Amadeus Lyceum om ook jongeren in de middelbare schoolleeftijd actief te betrekken bij de herdenking. Dat gebeurt door het eerdere landelijke initiatief lokaal voort te zetten. In dit kader heeft één van de leerlingen van het Amadeus Lyceum, Julia van Uden uit Vleuten, speciaal voor de herdenking in Vleuten een gedicht geschreven. Zij draagt dit voor tijdens de komende Vleutense 4 mei herdenking. Het organiserend comité te Vleuten is zeer verheugd over de samenwerking met het Amadeus Lyceum. Het stimuleert jongeren om na te denken over vrede en veiligheid. En dat is belangrijker dan ooit. Tot voor kort leek oorlog voor de meeste van ons in afstand en tijd ver weg. Helaas is dat nu niet meer het geval.

De plechtigheid te Vleuten begint om 19.50 uur met het verzamelen bij het verzetsmonument in het Dr. Schuurplantsoen (hoek Bottensteinweg – Pastoor Ohllaan). Voorafgaand aan deze plechtigheid is er een herdenkingsbijeenkomst in de Torenpleinkerk, Deze bijeenkomst begint om 18.45 uur. Iedereen is van uitgenodigd om ook hierbij aanwezig te zijn. Na deze herdenkingsdienst lopen alle aanwezigen in een stille tocht richting het verzetsmonument, alwaar om acht uur twee minuten stilte in acht zal worden genomen en Julia van Uden haar gedicht voor zal lezen. De herdenking wordt verder ondersteund door Harmonie Orkest Vleuten en door de Seascout Groep Baracuda.

Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Het gebied rond de Hindersteinlaan
Omwonenden ingelicht over ontwikkelingen Hindersteinlaan met nieuwe school en appartementen Nieuws
Afbeelding
Open dag dierenweide De Kraal op 25 mei! Lezersnieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
V.l.n.r. Harry Leemkuil, John Sweerman en John Bulthuis.
John Sweerman Clubkampioen 2024 Biljartvereniging De Meern Sport
impressie snelschaaktoernooi TRIO
Schaakseizoen TRIO nadert ontknoping Sport
Nationale Dodenherdenking.
Domplein.
.
Herdenken & vieren: dit gebeurt er op 4,5 en 7 mei in Utrecht Gemeente
Afbeelding
Video Staalconstructiebedrijf Qumey in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf Ondernemend
Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht heeft nu een relatieplein met deskundigen voor relatieproblemen Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws