Afbeelding

Video Gehavend VV Maarssen VR1 verliest topper tegen Trekvogels

Sport

MAARSSEN > VV Maarssen VR1 heeft de topper tegen Trekvogels met 4-2 verloren. De nederlaag was verdiend, al knokte de ploeg zich knap terug van een 2-0 achterstand. In de slotfase ging het echter alsnog mis. Door de nederlaag zakt Maarssen naar plek 3 met vier punten achterstand op koploper Trekvogels.

Maarssen reisde zondag gehavend af naar Nijmegen. Het medische bulletin meldde blessures voor Sarina Pua en Lianne Grin. Hun posities werden ingenomen door Bibi Bus en Tessa de Langen. In de wetenschap dat Maarssen bij winst de koppositie zou overnemen van Trekvogels, werd er om klokslag half drie afgetrapt.

Het begin van de wedstrijd was rommelig van beide kanten. ‘Storm Dennis’ liet zijn sporen na en aangezien Maarssen de wind tegen had in de eerste helft, kwam het nauwelijks van de eigen helft af. Trekvogels had weer last van de wind mee, waardoor veel ballen doorschoten. In de eerste twintig minuten vielen dan ook nauwelijks kansen te noteren voor beide doelen, behoudens twee schoten van afstand van de thuisploeg. In de 22e minuut werd de wedstrijd dan toch opengebroken. Een ingooi op de helft van Maarssen werd goed verlengd door de Trekvogels-spits, waarna hij bij de eerste paal werd binnengeschoten: 1-0. Drie minuten later ontsnapte Maarssen aan de 2-0 nadat een goed genomen vrije trap op de lat uiteen spatte. Ook de rebound was niet besteed aan de thuisploeg. Na een halfuur spelen dan eindelijk de eerste kans voor Maarssen. Eerst kwam Cynthia Buis een teenlengte tekort bij een voorzet van Lizzy Bouwman. Daarna belandde de corner van dezelfde Lizzy Bouwman op de lat, waarna de bal in de rebound werd ingeschoten door captain Nikita Theteroglou. Volgens haar eigen zeggen was de bal een halve meter over de doellijn, maar de scheidsrechter wou er niet aan. De beelden geven ook niet echt uitsluitsel. In de slotfase van de eerste helft kreeg Trekvogels nog een paar opgelegde kansen en mocht Maarssen blij zijn dat het met 1-0 de rust in ging.

De tweede helft begon aanvankelijk voortvarend voor Maarssen. Bibi Bus kreeg de bal na drie minuten spelen voor haar voeten en krulde hem – van 20 meter afstand van het doel - fantastisch op de kruising. De rebound van Cynthia Buis kon vervolgens ternauwernood van de doellijn gered worden door de keepster. In plaats van 1-1 werd het echter 2-0, want Maarssen liet zich in de tegenstoot verrassen door de snelle linksbuiten die iedereen haar hielen liet zien en een solo vanaf de eigen helft bekroonde met de 2-0. Lang hoefde Maarssen hier niet over te treuren, want vanaf de aftrap werd de 2-1 gescoord. Lizzy Bouwman werd vrijgespeeld op links en besloot maar eens op doel te schieten. De bal verdween – gedragen door de wind – in de rechterbovenhoek. In de 57e minuut kwam Maarssen op gelijke hoogte nadat Nico Schat een vrije trap linksvoorin fantastisch in de bovenhoek krulde met haar rechterbeen: 2-2! De adrenaline spoot bij iedereen van Maarssen uit de oren. Wat een comeback! Zou het dan toch lukken om met een gehavende ploeg te winnen vandaag? De spanning was om te snijden en er werd gevochten voor ieder duel door beide ploegen. Uiteindelijk was het toch weer Trekvogels dat in de 71e minuut de leiding nam na een vlotte aanval over links (3-2). Na nog een paar penibele situaties voor het doel van Maarssen, kreeg Maarssen in de 85e minuut dé kans op de 3-3. Uitblinkster Nico Schat verscheen na een goede aanval oog in oog met de keepster, maar schoot tegen haar benen aan. Twee minuten later viel het doek definitief voor Maarssen. Het schot van de Trekvogels speelster verdween tegen de onderkant van de lat en leek niet over de lijn te zijn geweest. De scheidsrechter meende vanaf de middenlijn gezien te hebben dat de bal over de lijn geweest was. Het maakte voor de uitslag niet veel meer uit en op basis van de kansen was Trekvogels de meer dan terechte winnaar.

Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws