De telefoon weer boven water
De telefoon weer boven water Recovery Divers

Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen

Lezersnieuws Ingezonden

BREUKELEN > Het is woensdag namiddag als de telefoon gaat van Recovery Divers. Bianca belt ons, ze liggen met de boot in Breukelen en haar telefoon is in het water gevallen. Alsof dat nog niet erg genoeg is zitten ook alle pasjes in het hoesje, inclusief het bankpasje van haar man! Of wij kunnen helpen..... Natuurlijk kunnen we dat. Vandaag zitten we alweer vroeg in de auto naar Breukelen, Bianca en haar man liggen aan een mooie steiger in de Herenstraat. 

Het zonnetje schijnt aan de Vecht. De Vecht ontstond rond 600 v.Chr. als deel van de Rijndelta en bovenloop van het Oer-IJ.In de Romeinse tijd was de rivier bekend onder de naam Fectio. Het meest zuidelijke stroomgebied kenmerkte zich door de afsplitsing van de Vecht van de toenmalige Rijn ter hoogte van het Romeinse fort Fectio. Na het vertrek van de Romeinen rond 270 n.Chr. volgen ongeveer vier eeuwen waarin sporen van mensen ontbreken.In de Middeleeuwen was de Vecht een zeer belangrijke scheepvaartverbinding tussen (de voorloper van) de Zuiderzee, vanwaar Noord-Europa bereikt kon worden, en de Rijn, die onder andere toegang gaf tot wat nu Duitsland heet. Dorestad en later de stad Utrecht hadden hier hun economische bloei aan te danken. (Kleine) delen van de Vecht zijn vanaf de Middeleeuwen gekanaliseerd en/of doorgestoken. In de 17e eeuw, de Gouden Eeuw, lieten succesvolle Amsterdamse handelaren langs de Vecht buitenplaatsen bouwen of verbouwen.

 Veel ervan zijn tijdens de economische malaise aan het begin van de 19e eeuw verkocht en gesloopt, maar bijvoorbeeld Buitenplaats Vegt en Hoff in Breukelen bestaat nog.Bianca en haar man liggen tegenover Buitenplaats Vegt en Hoff. Er kan makkelijk geparkeerd worden en binnen de kortste keren is Marja klaar voor de duik! Bij het afdalen heeft ze zelfs een beetje zicht en ook op de bodem is er zicht zolang Marja maar niets aanraakt! Er daar staat de telefoon, rechtop, tussen de stenen, op de bodem van de Vecht! Al snel is Marja weer boven water, nu met de telefoon van Bianca in haar handen! Niet veel later worden we zelfs getrakteerd op appelgebak! Wat lekker!

Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws
Oranjeweek in Merenhoef
Oranjeweek in Merenhoef Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Winst voor Jens Treur
Jens Treur uit Kockengen verandert van team en kartframe en wint meteen in NK KZ2! Sport
Afbeelding
Kortingsactie fietshelm: provincie Utrecht zet 'm op! Nieuws
Plantjesmarkt Moestuin de Haar
Plantjesmarkt Moestuin de Haar Vrije tijd
Afbeelding
Germieco BV neemt Bevanos BV over Ondernemend
Het Startschot bij de opening van de nieuwe Atletiekbaan in ZwanenkampFotobron: Fabrizio Mastracchi Manes
Start Clinic bewust hardloop bij OSM Atletiek Sport
Afbeelding
Inschrijving 72ste editie Singelloop Utrecht geopend! Sport
Afbeelding
Goed nieuws voor de vleermuis: 5 nieuwe leefplekken rijker in Breukelen Gemeente
Afbeelding
Veel te doen op de Open dag van gemeente Stichtse Vecht, voor jong en oud Gemeente
Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente
Ontwerp Reigerskamp
Wijkpark Maarssenbroek krijgt opknapbeurt Nieuws