Pand Indekerngezond
Pand Indekerngezond Indekerngezond

Dialoog ‘Thuis voelen in de wijk’

vrijdag 27 januari 2023 10:00 tot 12:30

Dialoog in Leidsche Rijn Centrum: “Thuis voelen in de wijk”

Leidsche Rijn bestaat nu een tijdje, maar het blijft natuurlijk een nieuwe buurt. Meer gebouwen, huizen en faciliteiten, dat betekent ook: meer inwoners. Het wordt steeds gezelliger en de diversiteit neemt ook toe. Denk aan verschillen in cultuur, achtergrond, inkomens, gezinssamenstelling etc.

Wat maakt dat we op een goede manier met elkaar leven? Wat vraagt dit van ons en wat doet het met ons gevoel van thuis voelen? Hier gaan we het met buurtgenoten samen over hebben. Ook ontdekken we hoe we anderen kunnen uitnodigen mee te doen, zichzelf te zijn, erbij te horen; om gemeenschappen te bouwen waarin verschillen gewaardeerd worden en iedereen volwaardig deel uitmaakt van de gemeenschap en samenleving.

Op maandag 23 januari wordt de dialoog “Thuis voelen in de wijk” georganiseerd in Buurtcentrum Hoge Weide en op vrijdag 27 januari wordt de dialoog georganiseerd bij Indekerngezond, wijkplatform en ontmoetingsplek in Leidsche Rijn Centrum.

Je bent van harte uitgenodigd op een of beide dialogen van 10.00 uur tot 12.30 uur. Onder het genot van een warm drankje delen we onze ervaringen en dromen.

Thuis. In deze dialoog gaan we in gesprek over thuis: Waar ben je thuis? Wanneer voel je je thuis? Wat is thuis eigenlijk? Wat heb je nodig om thuis te zijn en je thuis te voelen? Is thuis een plek of kun je je op meer plaatsen thuis voelen? Kun je zelf een thuis creëren in je wijk, buurt, straat, op je werk, in een ander land, in een andere cultuur? Hoe doe je dat? En wat is je ideaal als het gaat om thuis voelen? Welke stap kun je zetten om dit ideaal dichterbij te brengen, alleen en samen met anderen in de buurt?

Aanmelden

Mail naar info@utrechtindialoog.nl of ga naar de website van Utrecht in Dialoog.

Locatie