Afbeelding
Leendert Vooijce

Nina de la Parra & Sanne Landvreugd - BloodBitches

zaterdag 4 februari 2023 20:00 tot 22:00

‘Neerlands Hoop’ winnares Nina de la Parra en topsaxofoniste Sanne Landvreugd, bekend van de bigband van ‘Matthijs Gaat Door’ op NPO1,  verdiepen hun unieke bloedband.

Na het succes van ‘Gods Wegen’, wat haar bekroning vindt in het verschijnen van het literaire manifest ‘Make Women Come’, gaan Nina de la Parra en Sanne Landvreugd in op de diepere lagen van hun gezamenlijke afkomst. Vrouw-zijn, Surinaams-zijn, slavernij, verdrijving, trauma, racisme en schuld stroomt door deze gezamenlijke bloedvaten.

Het unieke karakter van twee powerhouses die hun sociale analyse niet alleen aan hun baarmoeders verknopen, maar ook aan hun explosieve biculturele identiteit. Zij brengen hun intensieve ervaringen tot uiting in muzikaal-verbale poëzie.

Locatie