Logo Historische vereniging
Logo Historische vereniging Historische vereniging

Lezing: “Van kleine dorpsclub naar één van de grootste voetbalverenigingen van Nederland”, door Eef Oskam

woensdag 29 mei 2024 20:00 tot 22:00

“Voetbal Vereniging De Meern” werd opgericht op woensdag 18 juni 1947, in café “Het Wapen van Gouda”, op de hoek Meerndijk - Rijksstraatweg in De Meern. Feitelijk was het de heroprichting van de van 1930 tot 1941 bestaande “Voetbal Vereniging De Meern” met het motto: “Overwinning Door Strijd” (O.D.S.) 

Begonnen met 27 leden is VV De Meern uitgegroeid tot een club van rond de 2000 leden en daarmee één van de grootste amateurvoetbalverenigingen van Nederland.

In de begintijd moest elk dubbeltje en kwartje letterlijk en figuurlijk worden omgedraaid om het hoofd boven water te houden. 

Op een stuk weiland ter hoogte van de hoek Kloosterpark – Rijksstraatweg lag het eerste veld. Daarna volgde binnen ruim 50 jaar 5 keer een verhuizing en, wat echt uniek te noemen is, in maar liefst 5 verschillende gemeentes. 

Bij kampioenschappen in de jaren ‘50 en ‘60 liep half De Meern uit. Groot hoogtepunt in de geschiedenis was de zelfbouw van een kantine/clubhuis door eigen leden in 1971. Ook sportief wist men ver te komen tot aan de derde divisie aan toe en spelen veel jeugdelftallen op hoog niveau. 

Maar bovenal bestaat de vereniging al meer dan 75 jaar uit mensen in De Meern en omgeving, die soms met vallen en opstaan plezier beleven aan voetbal.

Eef Oskam zal op boeiende wijze vertellen over de geschiedenis van de dorpsclub VV De Meern en de belangrijke betekenis van deze club voor De Meern en tegenwoordig ook Leidsche Rijn.

Locatie: Kantine VV de Meern, Loenenseboslaan 2, De Meern, of via ons YouTube-kanaal

Datum: Woensdag 29 mei, 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur

Deelname € 5,00. Gratis voor elk individueel lid van de Historische Vereniging.

Tickets via onze webshop: https://www.histvervdmh.nl/webshop/ 

Locatie