Afbeelding

Kinderboekenweekdiner Bij Resto VanHarte met wildplukwandeling

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Buurtrestaurant Resto VanHarte Utrecht organiseert op vrijdag 7 oktober in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk een ‘eetbaar groen’ diner. Toos Poels, wijkbewoner en liefhebber van eetbare wilde bloemen en planten neemt de gasten tussen de gangen mee op een kleine excursie in de straat. Er is zoveel aan lekkers te vinden voor de deur, zelfs in de stad en midden in een nieuwbouwwijk! Kruiden, noten, eetbare bloemen…De ‘oogst’ wordt direct verwerkt in het hoofdgerecht. Verser eten kan bijna niet! Ben je ook benieuwd naar wat er aan eetbaar lekkers groeit in je wijk? En wil je lekker, betaalbaar uit eten gaan en nieuwe mensen leren kennen? Meld je aan! Het diner is voor alle leeftijden; kinderen zijn ook welkom.

Programma

Zoals gewoonlijk kookt het vrijwilligersteam onder leiding van een professionele chef-kok een lekker en vers driegangendiner. De tafel is gezellig gedekt. Na het voorgerecht neemt gids Toos de gasten mee op een kleine wandeling rondom het buurthuis. Ze laat zien welke eetbare planten en bloemen er groeien en vertelt hoe je deze herkennen kunt. Het is maar een paar honderd meter ver en het is mogelijk om mee te gaan als je slecht ter been bent. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en samen op zoek te gaan. Tijdens de rest van het diner kunnen ervaringen worden uitgewisseld en liggen er boeken ter inzage. En natuurlijk wordt er geproefd van wat er geplukt is onderweg!

Schuif gezellig aan bij Resto VanHarte

Resto VanHarte organiseert wekelijks lekkere diners voor meer verbinding in de stad; op vrijdag in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk en op dinsdag bij het Driegeneratiecentrum in Kanaleneiland. Iedereen is van harte welkom. Reserveren is wel nodig. Dit kan via https://reserveren.restovanharte.nl/of via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur). Het diner start om 18.00 uur. Inloop is vanaf 17.30 uur. Bijdrage voor het diner is zeven euro. Met een u-pas 5 euro, en dat kun je ook uit het u-pasbudget betalen. Kinderen betalen de helft. Deze avond is onderdeel van een reeks van 10 ‘geschiedenisdiners’ bij Resto VanHarte, georganiseerd in het kader van 900 jaar Utrecht.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
Het Ouderenfonds deelt samen met vrijwilligers feestelijke kerstboxen uit aan ouderen in Vleuten/De Meern Nieuws
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Gemeente gunt collectieve warmte- en koudesysteem voor Beursgebied aan Eneco Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Zing mee met De Bazuin tijdens de “Christmas Sing-a-Long 2022” Lezersnieuws
Afbeelding
Utrecht krijgt monument over slavernijverleden in Griftpark Nieuws
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn herdenking overleden kinderen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 52 verenigingen uit Utrecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 24 verenigingen uit Woerden droegen bij aan dit succes. Sport
Afbeelding
Proef bij Milieustraat Woerden met hergebruik van ingeleverde spullen bij Circulair Ambachtscentrum Nieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws
Afbeelding
De inschrijving voor de 40e IJsselsteinloop is geopend! Sport