Afbeelding

Presentatie van Historisch Verzamelalbum Harmelen

Nieuws

HARMELEN > Op donderdag 23 september jl. overhandigde Harold van Velzen, eigenaar van PLUS van Velzen, het eerste exemplaar van het Historische Verzamelalbum Harmelen aan Frans van Seumeren.

In het bijzijn van de winkeliers van Het Winkelhart van Harmelen ontving Van Seumeren, wonend in het mooie Harmelen dit unieke geschiedenisalbum, een geweldig bewaarnummer! Hoewel Frans is geboren in Utrecht en opgroeide in De Meern, voelt hij zich helemaal thuis in Harmelen. Hij heeft een grote glimlach als hij vertelt, “Mijn eerste vriendinnetje woonde in Reijerscop waar ik Carl heb leren kennen als Carl kwam venten met het brood. Mijn huidige vrouw, Gonnie, is geboren in het huis naast Carl op de Kalverstraat. Haar ouders hadden daar een elektronicazaak. Met haar heb ik daar in 1968 mijn eerste huis gekocht, op de Berkenlaan in Harmelen”.

Frans is trots dat hij dit mooie boek in ontvangst mag nemen. Hij benadrukt dat de lokale winkeliers van groot belang zijn voor het dorp. Het zorgt voor veiligheid en heeft een grote sociale functie.

Het spaaralbum is tot stand gekomen door de tomeloze inzet en het enthousiasme van de heer Carl Siegert en Mieke Schilder. Carl is, net zoals zijn vader en grootvader jarenlang bakker geweest in Harmelen. Carl heeft als een van zijn vele hobby’s: het verzamelen van ansichtkaarten en foto’s over Harmelen. Hij staat bekend om zijn grote kennis over het reilen en zeilen in Harmelen, zowel in het verleden als in het heden. Mieke is 13 jaar eigenaar van een drogisterij geweest in Harmelen. Daarna werd ze verslaggeefster/fotograaf bij Nieuwsblad VAR. Ook was ze ongeveer tien jaar trouwambtenaar voor de gemeente Woerden. Opgeteld, weten zij samen bijna alles van de historie van Harmelen. Al eerder hebben Carl en Mieke samen twee boeken geschreven: ‘Bedrijvigheid in Harmelen’ en ‘Een halve eeuw brood op de plank in Reyerscop’.

Het album waar je historische plaatjes voor kunt sparen is een initiatief van Plus van Velzen in samenwerking met verschillende Harmelense Ondernemers. De ondernemers zijn trots op de samenwerking voor dit unieke boek. Op deze manier blijft een deel van de historie van Harmelen bewaard.

Op 4 oktober a.s. start de spaaractie bij de winkeliers in Harmelen. Klanten kunnen historische plaatjes sparen door inkopen te doen bij de winkeliers in het winkelhart van Harmelen. Het bewaaralbum kun je bij de winkeliers kopen voor 5 euro.

Afbeelding
Het laatste concert van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior Vrije tijd
Afbeelding
Reptielen in DierenPark Amersfoort in winterrust Vrije tijd
Afbeelding
Petitie tegen volledig betaald parkeren in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Wandel mee en beleef het kerstverhaal in de Lichtjesroute Leidsche Rijn Lezersnieuws
Afbeelding
Verkeershinder A28 van knooppunt Rijnsweerd tot Den Dolder in beide richtingen; 9 – 12 december 2022 Gemeente
Afbeelding
Denkt u mee over de buurtcentra van Utrecht? Gemeente
Afbeelding
Nieuwe speelveldje bij ParkZuid in Maximapark Nieuws
Afbeelding
Vrouw neergestoken in Parkwijk Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Kasteel de Haar is opnieuw KidsProof Vrije tijd
Afbeelding
Meer subsidie voor ‘groenblauwe’ schoolpleinen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Thema 8e Egbert Schuurmanlezing Toekomst voor de landbouw? bij ChristenUnie Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
Koop de kalender Dierenhulpverlening Woerden en draag bij aan de castratie en sterilisatie van verwilderde katten Lezersnieuws
Afbeelding
Eindconcert 2022 Grijze Koppen Orkest Vleuten Vrije tijd
Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum lanceert een unieke en magische kerstbeleving voor jong en oud Ondernemend