Afbeelding

Presentatie van Historisch Verzamelalbum Harmelen

Nieuws

HARMELEN > Op donderdag 23 september jl. overhandigde Harold van Velzen, eigenaar van PLUS van Velzen, het eerste exemplaar van het Historische Verzamelalbum Harmelen aan Frans van Seumeren.

In het bijzijn van de winkeliers van Het Winkelhart van Harmelen ontving Van Seumeren, wonend in het mooie Harmelen dit unieke geschiedenisalbum, een geweldig bewaarnummer! Hoewel Frans is geboren in Utrecht en opgroeide in De Meern, voelt hij zich helemaal thuis in Harmelen. Hij heeft een grote glimlach als hij vertelt, “Mijn eerste vriendinnetje woonde in Reijerscop waar ik Carl heb leren kennen als Carl kwam venten met het brood. Mijn huidige vrouw, Gonnie, is geboren in het huis naast Carl op de Kalverstraat. Haar ouders hadden daar een elektronicazaak. Met haar heb ik daar in 1968 mijn eerste huis gekocht, op de Berkenlaan in Harmelen”.

Frans is trots dat hij dit mooie boek in ontvangst mag nemen. Hij benadrukt dat de lokale winkeliers van groot belang zijn voor het dorp. Het zorgt voor veiligheid en heeft een grote sociale functie.

Het spaaralbum is tot stand gekomen door de tomeloze inzet en het enthousiasme van de heer Carl Siegert en Mieke Schilder. Carl is, net zoals zijn vader en grootvader jarenlang bakker geweest in Harmelen. Carl heeft als een van zijn vele hobby’s: het verzamelen van ansichtkaarten en foto’s over Harmelen. Hij staat bekend om zijn grote kennis over het reilen en zeilen in Harmelen, zowel in het verleden als in het heden. Mieke is 13 jaar eigenaar van een drogisterij geweest in Harmelen. Daarna werd ze verslaggeefster/fotograaf bij Nieuwsblad VAR. Ook was ze ongeveer tien jaar trouwambtenaar voor de gemeente Woerden. Opgeteld, weten zij samen bijna alles van de historie van Harmelen. Al eerder hebben Carl en Mieke samen twee boeken geschreven: ‘Bedrijvigheid in Harmelen’ en ‘Een halve eeuw brood op de plank in Reyerscop’.

Het album waar je historische plaatjes voor kunt sparen is een initiatief van Plus van Velzen in samenwerking met verschillende Harmelense Ondernemers. De ondernemers zijn trots op de samenwerking voor dit unieke boek. Op deze manier blijft een deel van de historie van Harmelen bewaard.

Op 4 oktober a.s. start de spaaractie bij de winkeliers in Harmelen. Klanten kunnen historische plaatjes sparen door inkopen te doen bij de winkeliers in het winkelhart van Harmelen. Het bewaaralbum kun je bij de winkeliers kopen voor 5 euro.

Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws