Marieke Vader-Vink en het Gouden Stokstaartje verwelkomen bezoekers in De Hoeftuin
Marieke Vader-Vink en het Gouden Stokstaartje verwelkomen bezoekers in De Hoeftuin

TragePost Leidsche Rijn start met feestje

Nieuws

Door Astrid van der Plank

LEIDSCHE RIJN > Met taart, vlaggetjes, kaartjes, goodiebags en heel veel gezelligheid vierde TragePost Leidsche Rijn afgelopen zaterdag het succes van het ‘verbindende kaartje’. Marieke Vader-Vink, die TragePost bedacht: “Ik heb enorm genoten van de creatieve ‘vibe’, de ontspannen sfeer en dat we elkaar ‘live’ konden ontmoeten in de Hoeftuin na lange tijd ‘zoomen’. Mensen kunnen zich sinds zaterdag weer opgeven voor het najaarsseizoen: ook een heel feestelijk moment.”

Wat is TragePost?

Marieke: “TragePost is voor iedereen die houdt van leuke kaartjes op de deurmat. Het is een project waarbij je elke week post ontvangt en post verstuurt naar iemand uit de buurt. TragePost werkt ook met ‘chefs’ die deelnemers persoonlijk begeleiden. Via TragePost kun je op een laagdrempelige manier iets positiefs uitwisselen met onbekenden.”

Nieuw contact

Het feestje werd goed bezocht. Marieke: “Er waren ex-deelnemers en nieuwe belangstellenden. HoiUtrecht was er en deelde goodiebags uit. Dit is een organisatie die verhalen deelt en gaat voor een inclusieve samenleving. Ook konden bezoekers zien hoe leuk het is om zelf kaarten, enveloppen en postzegels te maken. Daarnaast was Cécile Reijnders er, die eerder het logo voor TragePost Leidsche Rijn maakte. De ruimte was gevuld met gezellige tafels. Door rond te lopen en bij elkaar aan te schuiven ontstond er nieuw contact.”

Sfeervol

“Want daar draait het bij TragePost om. Nieuw contact leggen via een kaartje. Elkaar daarna live ontmoeten geeft iets extra’s. Doordat TragePost samenwerkt met De Hoeftuin, is die ontmoeting mogelijk.” Marije Karreman van De Hoeftuin: “Ons initiatief is van Protestantse gemeente Leidsche Rijn. Wij hebben al twintig jaar onze thuisbasis in Boerderij De Hoef. We organiseren hier kerkdiensten maar ook activiteiten om verbinding tot stand te brengen tussen buurtgenoten, samen te eten en bezig te zijn met zingeving en levensvragen. En waar kan dat beter dan in de sfeervolle Boerderij De Hoef?”. Het TragePost-feest was er ook in het kader van Burendag. Marieke: “Eigenlijk kunnen we het hier beter TragePost ‘buurtendag’ noemen. Mensen uit allerlei buurten van stadsdeel Leidsche Rijn leerden elkaar kennen.”

Gouden Stokstaartje

Iedereen kon tijdens het feestje een foto maken met het Gouden Stokstaartje. Eerder dit jaar won TragePost deze ‘wisseltrofee’ tijdens de NieuwjaarsTOOST Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern. Dit is een jaarlijks feest van initiatief en verbinding in ons stadsdeel. Marieke: “Allerlei initiatieven kunnen het Gouden Stokstaartje winnen. Ook bijvoorbeeld als mensen het initiatief nemen om samen zwerfafval op te ruimen of samen te sporten in de buurt.”

Meedoen

Wil je ook meedoen met TragePost Leidsche Rijn? Opgeven voor dit najaar kan via tragepost.nl/leidsche-rijn. Er zijn veertien plaatsen. Meer dan de helft is al vergeven en vol = vol. En wil je op de hoogte blijven van TragePost Leidsche Rijn? Volg dan de Facebook-pagina: facebook.com/TragePostLeidscheRijnUtrecht .

Afbeelding
Meubelen De Jager deelt uit bij het 90-jarig bestaan Ondernemend
Afbeelding
Gekraakt door de hangouderen Leidsche Rijn Lezersnieuws
Afbeelding
Open dag bij Moestuin Oostwaard Word ook oogstaandeelhouder Ondernemend
Afbeelding
Impuls voor duurzaam renoveren en bouwen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Jubeljaar voor Pastoor Ambting van de Parochie Licht van Christus. Nieuws
Afbeelding
Toezicht op constructieve veiligheid bij Utrechtse bouwprojecten onder de loep Nieuws
Afbeelding
De Paashaas van OERRR verstopt eieren op Landgoed Haarzuilens. Vrije tijd
Afbeelding
Provinciale Statenleden (2019-2023) nemen afscheid Gemeente
Afbeelding
Tweede gespreksronde tussen verkenner en partijen en Provinciale Staten afgerond Nieuws
Afbeelding
Veel vraag naar logeerzorg: Logeerhuis Bredius viert tweede verjaardag! Nieuws
Afbeelding
Kaalstaart Festival in Maarssen bij buitenplaats Doornburgh Vrije tijd
Afbeelding
Naschoolse sport- en cultuurstimuleringsprogramma 'Sjors Wil jij een leuke workshop aanbieden voor kinderen? Nieuws
Afbeelding
Tip voor tweede Paasdag: hardlopen door de meest bijzondere locaties van Utrecht Sport
Afbeelding
Video Pinguïnkuiken uit het ei gekropen in DierenPark Amersfoort Vrije tijd