Lijsttrekker Maarten Koning
Lijsttrekker Maarten Koning D66

D66 Utrecht presenteert advieslijst gemeenteraadsverkiezingen 2022

Nieuws

UTRECHT > D66 Utrecht presenteert vandaag haar advieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Lijsttrekker Maarten Koning: ‘’We zijn trots op deze deskundige, diverse en vernieuwende lijst met kandidaten die staan te springen om de groei van Utrecht in goede banen te leiden. Ik kijk er naar uit om met dit team campagne te gaan voeren en te werken aan een bruisend, groen en kansrijk Utrecht!’’

Leden van D66 Utrecht konden zich tot en met 4 september aanmelden als kandidaat-raadslid en in september heeft de lijstadviescommissie (LAC) een gesprek gevoerd met de kandidaten. Afdelingsvoorzitter Tom Kunzler: ‘’We zijn overweldigd door meer dan 50 aanmeldingen en de hoge kwaliteit van de kandidaten stelde onze voor moeilijke keuzes. We hebben een stevige en diverse advieslijst kunnen samenstellen waar Utrechters zich in kunnen herkennen.’’

Op de advieslijst komen alle Utrechtse wijken terug, is ruimte voor jong en oud, van student tot ondernemer, diverse achtergronden en levenservaringen, en experts op alle belangrijke thema’s.

Het woord is nu aan de leden

De kandidaten zullen zich woensdagavond 13 oktober vanaf 20:00 presenteren in de Moestuin en deze bijeenkomst is live te volgen via YouTube. Daarna is het woord aan de leden van D66 Utrecht die van 14 oktober tot en met 26 oktober via een digitale stemming het laatste woord krijgen over de kandidatenlijst en de volgorde. Hiervoor ontvangen stemgerechtigde leden automatisch een e-mail met persoonlijke uitnodiging voor de digitale stemming. Op 28 oktober maakt D66 Utrecht de definitieve kandidatenlijst bekend.

De advieslijst is opgesteld door de lijstadviescommissie (LAC) - bestaande uit Maarten Koning (lijsttrekker), Tom Kunzler (afdelingsvoorzitter) en Melanie van der Horst (stadsdeelbestuurder Amsterdam-West) – op basis van gesprekken met de kandidaten. Een overzicht van alle kandidaten - verkiesbaar en onverkiesbaar - inclusief hun motivatie of persoonlijke reactie op het lijstadvies is te vinden in het kandidatenboek.

Hieronder is de advieslijst van verkiesbare kandidaten te vinden, inclusief de namen van de tien lijstduwers die door het bestuur onderaan de lijst mogen worden toegevoegd na de interne stemming. De lijstduwers zullen op de plekken 41 tot en met 50 komen te staan en vervangen na de interne stemming de kandidaten die op plek 41 of hoger staan.

Een deskundige, vernieuwende en diverse top 20

 1. Maarten Koning (Zuid) is al eerder verkozen als lijsttrekker van D66 Utrecht.

  Venita Dada-Anthonij (Leidsche Rijn) is de hoogste nieuwe binnenkomer op de lijst. Zij woont met haar man en drie kinderen in Leidsche Rijn en groeide op in Overvecht, als dochter in een gezin met Moluks-Indonesische wortels. Venita is marketing specialist en werkt als zelfstandig ondernemer.

  Op nummer 3 staat het bekende gezicht Susanne Schilderman (Zuidwest), die momenteel fractievoorzitter is. Zij is een autoriteit op het gebied van stedelijke ontwikkeling en een voorvechtster voor de fiets en privacy.

  Nummer 4 op de lijst is voor Berdien van der Wilt (Overvecht), een nieuwkomer die opkomt voor gelijke kansen in het onderwijs en op de woningmarkt, en wil bouwen aan bestaanszekerheid voor iedere Utrechter. Ze is expert op het gebied van schulden en armoede.

  Has Bakker (West) staat op nummer 5. Als ervaren raadslid neemt hij kennis mee over financiën en is hij binnen de stad bekend als woordvoerder sport, volksgezondheid en participatie.

  Nummer 6 is voor wederom een nieuwkomer: Hans Geleijns (Noordoost), een 60-jarige ondernemer die expert is op de gebieden duurzaamheid, de energietransitie en de Omgevingswet.

  Op nummer 7 staat Ralph Peters (Noordoost), momenteel al raadslid. Hij buigt zich in de huidige raad over dossiers zoals de toekomst van de Binnenstad en het Stationsgebied, en is woordvoerder Economische Zaken.

  Nummer 8 is voor Cherine Benjmil (Leidsche Rijn), een 20-jarige HBO-student Bestuurskunde. Haar ervaring met kansenongelijkheid en als mantelzorger heeft haar strijdbaar gemaakt om de overheid toegankelijker te maken voor wie het niet vanzelfsprekend is om voor eigen belangen op te komen.

  Joost Vasters (Haarzuilens) staat op nummer 9. Naast zijn werk als consultant is hij zeer betrokken in zijn lokale gemeenschap, als bestuurslid van een energiecoöperatie en in de medezeggenschapsraad van twee basisscholen in Vleuten en Haarzuilens.

  Op nummer 10 staat Achraf Ait Daoua (Lunetten), een fanatieke sporter die naast dat hij vader is van een dochter, voor de overheid werkt aan het verbeteren van cybersecurity.

  Nummer 11 wordt ingevuld door Dirk-Jan van Vliet (West), medewerker van het wetenschappelijk bureau van D66 met stevige kennis van het sociaal-liberalisme. Hij is een voorvechter van liberale waarden.

  Andrea Schouw-Naphegyi (Leidsche Rijn) staat op nummer 12. Zij is reeds raadslid voor D66 en is als ervaringsdeskundige betrokken bij het verbeteren van de toegankelijkheid in Utrecht in de breedste zin van het woord: van overheidsinformatie tot aan de fysieke toegang tot gebouwen en openbaar vervoer.

  Isabelle Booij (Noordoost) staat op plek 13, is student en actief in diverse studentensportverenigingen. Zij wil zich hard maken voor betaalbare huizen voor student en starter in Utrecht en voor voldoende ruimte voor (studenten)sport. 

  Nummer 14 is voor Nadia Stylianou (West). Zij wil zich inzetten voor gelijke kansen in Utrecht omdat ze zelf heeft ervaren wat het grijpen van deze kansen voor haar heeft betekend. Haar visie; een sterke stad met oog voor de verschillende behoeftes van jong tot oud.

  Didi El Moussaoui (Leidsche Rijn) staat op plek 15. Hij is gemeenteraadslid geweest in buurgemeente Nieuwegein. Hij wil Utrechters helpen die zelf niet gemakkelijk de weg naar de gemeente kunnen vinden.

  Op plek 16 staat Jonathan Koerselman (Zuid) die werkzaam is bij de Hogeschool Utrecht. Hij heeft een hart voor onderwijs en cultuur en draait als DJ voor onder andere de skate parade en en creëert concepten voor evenementen.

  Daniël Nuijten (Lunetten) staat op plek 17 en hij is momenteel als fractiemedewerker werkzaam bij D66 Utrecht. Hij heeft sterke banden met de Utrechtse roeisport en kent de raad vanuit zijn huidige werk goed.

  Op plek 18 staat Emma Dolmans (West). Zij studeert pabo aan de Hogeschool Utrecht en onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en was bestuurslid bij de Jonge Democraten Utrecht..

  Nils de Kleijn (Zuidwest) staat op plek 19 en hij schreef mee aan het verkiezingsprogramma van D66 Utrecht. Daarnaast werkt hij als coördinator en begeleider van educatieve programma’s bij ProDemos in Den Haag.

  Op plek 20 staat Marlous Albers (Binnenstad) en zij is werkzaam als IT consultant. Zij was bestuurslid bij D66 Rotterdam en ondersteunt de campagne van D66 Utrecht.

‘Deze lijst is een optimale mix van diversiteit en deskundigheid’, aldus lijsttrekker Maarten Koning. ‘Niet alleen is het een goede samenstelling van talent en bewezen succes, maar ook van karakters die elkaar aanvullen, die kunnen samenwerken, en de progressieve waarden van D66 uit willen dragen om onze stad mooier te maken.’ Afdelingsvoorzitter Tom Kunzler: ‘Voor ons als lijstadviescommissie is het eervol om deze lijst aan onze leden voor te mogen leggen. Aan hen is nu het laatste woord’.

Advieslijst (verkiesbare kandidaten)

1. Maarten Koning (eerder verkozen als lijsttrekker)

2. Venita Dada-Anthonij

3. Susanne Schilderman

4. Berdien van der Wilt

5. Has Bakker

6. Hans Geleijns

7. Ralph Peters

8. Cherine Benjmil

9. Joost Vasters

10.  Achraf Ait Daoua

11.  Dirk-Jan van Vliet

12.  Andrea Schouw-Naphegyi

13.  Isabelle Booij

14.  Nadia Stylianou

15.  Didi el Moussaoui

16.  Jonathan Koerselman

17.  Daniel Nuijten

18.  Emma Dolmans

19.  Nils de Kleijn

20.  Marlous Albers

21.  Lyke Veen

22.  Jente Koopmans

23.  Manon Julicher

24.  Erik Mooij

25.  Joris Canoy

26.  Damien Storimans

27.  Tim Vos-Goedhart

28.  Wiljan de Jong

29.  Viktor Berentzen

30.  Hennie Zoontjes

31.  Gerben Hiemstra

32.  Lennard Kosterman

33.  Pedro Nobbe

34.  Laura Vervaart

35.  Ferdie den Butter

36.  Dave de Jong

37.  Felix Beckebanze

38.  Huseyin Sari

39.  Roel Masselink

40.  Rudolph Vermeer

41.  Micha Beekman

42.  Youri Blom

43.  Monique Eijgenberger

Lijstduwers

·  41: Matthijs Sienot

·  42: Corine van Dun

·  43: Robbert Kalff

·  44: Jony Ferket

·  45: Daan Smeltzer

·  46: Gerda Oskam

·  47: Eelco Eerenberg

·  48: Anke Klein

·  49: Klaas Verschuure

·  50: Hind Dekker-Abdulaziz

De lijstduwers zullen op de plekken 41 tot en met 50 komen te staan en vervangen na de interne stemming de verkiesbare kandidaten die op plek 41 of hoger staan.

Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum verrast St. Antonius Ziekenhuis, Voedselbank en Speelgoedbank met Rijntje doeboeken en knuffels Nieuws
Afbeelding
Eetadressen gezocht: nodig vluchtelingen uit de Utrechtse noodopvang uit voor een etentje Nieuws
Afbeelding
Inzameling DE-waardepunten voor Voedselbank Woerden Lezersnieuws
Afbeelding
Het Naardermeer: vakmanschap met de natuur Lezersnieuws
Afbeelding
Pubquiz Règâhs in VLeuten brengt 3.649 euro op voor onderzoek naar kanker Nieuws
Afbeelding
Twee karateka’s Sportschool Yuzyo geslaagd voor hun zwarte band. Sport
Afbeelding
9 december Dialoog bij Resto VanHarte Leidsche Rijn! Lezersnieuws
Afbeelding
Na lange tijd weer open avonden op het VeenLanden College! Ondernemend
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
Het Ouderenfonds deelt samen met vrijwilligers feestelijke kerstboxen uit aan ouderen in Vleuten/De Meern Nieuws
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Gemeente gunt collectieve warmte- en koudesysteem voor Beursgebied aan Eneco Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend