Afbeelding

Wethouder Hooijdonk opent Buurtkamer Hoograven samen met Buurtambassadeur

Nieuws

UTRECHT > Wethouder Lot van Hooijdonk opende samen met Shabana Ashkar, een van de buurtambassadeurs en Reijnder Jan Spits namens Portaal de Buurtkamer van Hoograven.

Portaal faciliteert de buurtkamer aan de Stormdijklaan 10, als aanjager om een veilige en leefbare buurt te creëren. Het is de vierde Buurtkamer.

De Buurtkamer is een gedeelde plek van bewoners en professionals van verschillende (welzijns-) organisaties. Het vormt een knooppunt in de buurt, in de directe leefomgeving van de bewoners. Een laagdrempelige plek waarbij Portaal, de gemeente en andere partijen zichtbaar en makkelijk benaderbaar zijn. Bewoners kunnen de plek gebruiken om samen te komen en welzijnspartijen en sociale initiatieven houden hier hun spreekuren en activiteiten. De bewoners van Hoograven kunnen hier bijvoorbeeld koffie ochtenden, taallessen of spelletjesmiddagen organiseren. Hiermee proberen we het contact tussen bewoners onderling en met instanties te verbeteren en het buurtje leefbaarder en veiliger te maken.

Voor bewoners

Reijnder Jan Spits: ‘Onze missie is bijdragen aan goed samenleven, dat staat ook op het raam. Wij willen als corporatie meer doen dan alleen woningen verhuren en onderhouden. Wij willen zichtbaar zijn in de wijk. Bewust gaan collega’s hier werken zodat wijkbewoners makkelijker hier aan kunnen kloppen en we echt in de wijk zijn. Het belangrijkste is echter dat het een Buurtkamer is voor de bewoners zelf.’ Hij nodigde de bewoners uit om activiteiten in de Buurtkamer te gaan organiseren. En bedankte speciaal Günül, een van de bewoners die met een aantal dames uit de wijk de hapjes verzorgde.

De wethouder feliciteerde de bewoners en hoopt van harte dat de bewoners de Buurtkamer goed gaan gebruiken. Zij bedankte Portaal dat zij dit mogelijk maken. De samenwerkingsovereenkomst werd ter plekke getekend en daarna opende de wethouder en Shabana Ashkar de Buurtkamer.

De partijen

De volgende partijen gaan samenwerken vanuit de Buurtkamer: bewoners, de Buurtambassadeurs, Portaal (de wijkbeheerder, de adviseur leefomgeving, de sociaal beheerder, de wijkverbinder), DOCK, het Buurttteam (de Werkwinkel, de Geldkamer, team Jeugd & Gezin), Jongerenwerk Utrecht (JOU en de gemeente Utrecht (Veiligheid en het Wijkbureau).

Buurtambassadeurs

Twee keer in de week lopen Yvonne, Shabana en Tawfik rond in de wijk als buurtambassadeurs. Ze geven aan de wijkbeheerder van Portaal door als ze iets zien dat kapot is of er niet hoort. Ook spreken ze mensen aan. Ze horen dan hoe het met mensen gaat. Yvonne: ‘Ik denk dat de Buurtkamer een hele fijne plek kan zijn waar wij mensen naartoe kunnen verwijzen om dan daar weer het gesprek met de juiste persoon aan te gaan.’

Afbeelding
De Nacht van de Nacht 2023 duistere, duurzame belevenis Dit is er in provincie Utrecht te doen zaterdag 28 oktober Nieuws
Afbeelding
Meld een project of organisatie aan voor de Mantel van Sint Maarten. Lezersnieuws
Afbeelding
Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht Sport
Afbeelding
Tentoonstelling Geloof in Beeldhouwkunst René van Seumeren 1923-1989 in Vechtstreekmuseum Vrije tijd
Afbeelding
25 jaar cultuur in 25 jaar Leidsche Rijn met optredens, gasten, muziek, filmpjes en cultquiz Nieuws
Afbeelding
Jeugdweekend Koninklijke Biltse Harmonie / Muziekvereniging De Bazuin / Muziekvereniging Aurora op het Jeugdjournaal Lezersnieuws
Afbeelding
Kindcentrum Haarzicht op bezoek bij de broederschap Lezersnieuws
Afbeelding
Alles voor het slapen bij de Matrassenstad Ondernemend
Afbeelding
Leerlingen van obs Vleuterweide tonen trots hun nieuwe uitdagende schoolgebouw en plein Nieuws
Afbeelding
Extra Actie op de Yaris Cross bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend
Afbeelding
Smullen van poffertjes bij de poffertjeskraam Ondernemend
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Provinciale Staten doen zondag mee met Singelloop in Utrecht Sport
Afbeelding
Provinciale Staten bezoeken oude kaasfabriek en TechnoHUB in Woerden Nieuws