Afbeelding

Maarten Remkes pakt titel rapidtoernooi SV TRIO

Sport Ingezonden

DE MEERN > Het jaarlijkse rapid-toernooi van SV TRIO kende dit jaar een digitale editie waar 24 schakers uit men name omgeving de Meern streden om de winst. Een toernooi waar zowel ervaren clubschakers als startende thuisschakers veel plezier aan hebben beleefd. 

In de eerste ronde waren er 6 poules met evenredig verdeelde speelsterkte waardoor het voor de startende schaker mogelijk was zich te meten met de ervaren clubschaker. Tot veel verrassende uitslagen leidde dit niet alhoewel In poule IV Theo van der Poll de sterker geachte schakers Klaas Veldhuizen en Polle van Arendonk verraste en in de finalepoule kwam. In de tweede ronde waren er 4 poules van 6 spelers met in alle poules leuke partijen door de nagenoeg gelijke sterkte van de spelers waardoor ook startende schakers als Martin Groot en Taco de Vries veel plezier beleefden aan dit digitale toernooi.

De finalepoule had een sterk speelveld met Niels Alsemgeest( 3x kampioen), Bert Burggraaf van SV Harmonie en winnaar van vorig jaar, Isafara Gergin, Hans van Dijk, Theo van der Poll en Maarten Remkes. Maarten stak al in bijzonder goede vorm door de on-line clubcompetitie van TRIO met overmacht te winnen voor en liet deze vorm ook in de finalepoule zien. 

Ook de andere lieten zich zien met sterk spel hetgeen leidde tot een ongekende climax met prachtige partijen die tot de laatste seconden spannend waren.

Niels Alsemgeest liep bv in gewonnen stelling onverwacht tegen een nederlaag op tegen Bert Burggraaf vanwege een technisch mankement in de verbinding, Bert verloor vervolgens van Isafara die als jongste vrouwelijke schaker haar schaaktalent liet zien en vervolgens ook Theo van der Poll aan de zegekar bond. Toernooiwinst had mogelijk geweest ware het niet dat in de 1e ronde Isafara het in 46 zetten moest afleggen tegen Maarten Remkes in een van beide kanten sterke partij. Mede door deze overwinning was het toch Maarten Remkes die door zijn sterke spel op basis van zijn gewonnen partijen en behaalde tiebreakpunten de titel verdiend binnensleepte.

Het toernooi in deze digitale vorm was een succes, met name dankzij de inspanningen van Floris Bongaerts die als wedstrijdleider van SV TRIO vooraf en op de speelavond zelf het toernooi in deze vorm in goede banen leidde.

Een toernooi zeker voor herhaling vatbaar dankzij het enthousiaste van de deelnemers maar eerlijkheidshalve kijken we als schaakvereniging TRIO uit naar 2021 waar fysiek weer de toernooien en clubavonden bezocht kunnen worden.

Heeft u in 2021 zin om te schaken en de sfeer van schaakvereniging TRIO te proeven?

Via de website www.trioschaak.nl kunt u informatie vinden als de clubavonden weer van start gaan. Ook kunt u de eindstand van dit toernooi zien en analyses van partijen bekijken. 

SV TRIO wenst u een gezond 2021 toe !

Afbeelding
Woningsluiting Zwanenkamp in Maarssenbroek wegens illegale prostitutie, drie mensen aangehouden Nieuws
Afbeelding
Belangrijke stap in nieuwbouw Ruimtekwartier in Maarssenbroek, start bouw 499 appartementen Nieuws
Afbeelding
Mathijs Bouwman nieuwe directeur-bestuurder van DE KOM. Lezersnieuws
Gezellig winkelen in hart van Maarssen.
Stenen winkels maken hart van Maarssen de moeite waard Ondernemend
Afbeelding
Utrechts Kunstdoolhof bijzondere soundtrack 'Uit het oog' van Eefje de Visser vormt soundtrack voor Doloris Anoma Maze Lezersnieuws
Optreden in De Ingelanden
Geslaagd optreden door Zanggroep Hoge Weide in De Ingelanden Vrije tijd
Afscheid van voorzitter Henny Smorenburg.
Succesvolle Algemene Ledenvergadering bij Onderling Verzekerd Ondernemend
Afbeelding
Nederland U17 bezoekt korfbalvereniging Fiducia Sport
Afbeelding
Boeren en tuinders overhandigen eerste spandoek aan de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding video over focusgebieden stad Utrecht
Zorgen in Stichtse Vecht over windmolens op Lage Weide, vragen PVV en Lokaal Liberaal Nieuws
default
Start bouw van de eerste 165 sociale huurwoningen in Cartesius in Utrecht Nieuws
Afbeelding
LEF makelaars ook actief in Maarssen(broek) Ondernemend
Afbeelding
Plan Natuurgebied Zuilen: meer natuur en biodiversiteit Nieuws
Poster Bel is het beest #belishetbeest
De volwassen toneelgroep van Sesar speelt de spraakmakende voorstelling: Bel is het beest.. Vrije tijd